ID : 1603028
حاتمی کیا در نشست پرسش و پاسخ فیلم «چ»:

روح خمینی در سرتاسر «چ» جاری است/ «چمران» سه برابر یک فیلم معمولی وقت و انرژی گرفت


«ابراهیم‌ حاتمی‌کیا» با اشاره به اینکه ساخت «چ» سه برابر فیلم‌های معمولی سینمایی از او وقت و انرژی گرفت، گفت: از شنیدن این سوال که آیا به سینمای دفاع مقدس برگشته‌اید عصبانی می‌شوم چون من اصلا جایی نرفته بودم که بخواهم برگردم.

 به گزارش یزد رسا، نشست مطبوعاتی فیلم سینمایی «چ» با حضور ابراهیم حاتمی‌کیا، سعید راد، مریلا زارعی، مهدی سلطانی، بابک حمیدیان، فردین خلعتبری، عباس بلوندی، محمدحسین جعفریان، سیدعلی قائم‌مقامی و مهدی زواره‌ای برگزار شد.

بر اساس این گزارش در ابتدای نشست ابراهیم حاتمی کیا در ابتدای این نشست در خصوص دلایل ساخته شدن فیلم «چ» گفت: حدود سال 80 این ایده مطرح شد و حتی مسیری هم که برای ساخت آن طی شد در مطبوعات عنوان شد و 10 ،12 سال است که این ایده در ذهن ما وجود دارد اما به صورت فعال طی 3 سال گذشته انجام شده است.

وی افزود: این فیلم از من 3 برابر یک فیلم سینمایی معمولی وقت و انرژی گرفت چراکه 55 ماه فیلم‌برداری 6 ماه مونتاژ و 16 ماه جلوه‌های ویژه آن طول کشید تا نزدیک به 70 دقیقه از زمان فیلم شاهد جلوه‌های ویژه هستیم.

حاتمی‌کیا ادامه داد: همیشه تلاش کردم از ساخت‌های فیلم‌های آدم‌هایی که می‌شناسیم دوری کنم اما این فیلم براساس یک واقعیت رخ داده ساخته شد و من دست و دلم دائما می‌لرزید که آدم‌هایی که در آن وضعیت بودند وقتی فیلم را ببینند چه نظری می‌دهند و هرچقدر هم که تحقیق کردیم به همین افرادی که در فیلم نشان دادیم رسیدیم.

در ادامه نشست حسین جعفریان مدیر فیلم‌برداری فیلم چ با اشاره به اینکه اینگونه نشست‌ها باید بیشتر به کارگردان اختصاص داشته باشد تا او بتواند حرف‌هایش را بزند به مسئولان جشنواره پیشنهاد داد تا از سال آینده جلساتی مختص به عوامل فنی فیلم‌ها برگزار شد.

ادامه این نشست براساس این گزارش عباس بلوندی طراح صحنه و لباس که نیز با ابراز خوشحالی از همکاری با حاتمی‌کیا گفت: در شرق تهران محله‌ای به نام راوند وجود دارد که 80 درصد فیلم و فضاهای داخلی پاوه و قبرستان پمپ بنزین پاسگاه صحنه سقوط هلی‌کوپتر و ... در این لوکیشن ساخته شد و با کمک دوستان عزیزم در جلوه‌های ویژه به صورت زیبایی تکمیل شد.

در ادامه این جلسه سعید راد با اشاره به اینکه این افتخار را داشته است که با تعدادی از بزرگان سینما همکاری داشته باشد در توضیح صحبت‌هایش در مراسم افتتاحیه که باعث ایجاد حواشی شد گفت: کسانی که اینجا نشسته‌اید از حرفه‌ای‌ترین افراد مطبوعات هستید و ما بازیگرانی در سینمای ایران داشته‌ایم که هر کدام از بزرگان بودند که مرحوم خسرو شکیبایی که جایش خالی است یا بزرگانی مثل پرستویی کیانیان یا عرب‌نیا و ما بازیگران با روانیات خود زندگی می‌کنیم و این شاخصه بازیگری است.

وی ادامه داد: من اگر مزاحم مسئولان جشنواره شدم و به خاطر احساساتم برای آنها مشکلاتی پیش آمد و یک لحظه حرف‌هایی زدم که از منطق خارج شد عذر خواهی می‌کنم اما نظام جمهوری اسلامی در دنیا تثبیت شده است و همه در مقابل قدرت آن سر تعظیم فرود آورده‌اند.

این بازیگر ادامه داد: من اگر چیزی را می‌گویم و از روی احساسات من از همه می‌خواهم با من طرف شوند و وقتی مسئولان جشنواره از من دعوت می کنند و به دلیل احساساتم که ناشی از غریزه بازیگری است چیزی را می‌گویم من را خطاب قرار دهند و ای کاش آنجا منطق داشتم.

بازیگر نقش تیمسار فلاحی در فیلم «چ» ادامه داد: آقای حاتمی کیا وقتی من را دعوت کرد از همکاری با یک کارگردان بزرگ دچار شعف شدم چراکه مگر در سال چند کار از این دست ساخته می‌شود در خارج از کشور برای هر کدام از بخش‌ها یک نیروی متخصص وجود دارد اما در اینجا تالیف کارگردانی دوربین بازیگری رنگ و غیره را یک نفر باید بداند و وقتی همه چیز آنقدر تعریف شده است باید سر تعظیم فرود آورد.

در ادامه این نشست علی قائم‌مقامی مدیر تولید فیلم «چ» نیز با اشاره به اینکه این فیلم یکی از سنگین‌ترین پروژه‌های سینمایی ایران بود گفت: عوامل تولید صحنه و فیلم‌برداری واقعا سنگ تمام گذاشتند تا در یک فرصت کوتاه تمام شهر پاوه ساخته شود و بتوانیم فیلم‌برداری کنیم.

در ادامه این نشست بابک حمیدیان بازیگر نقش اصغر وصالی که برای اولین بار این فیلم را می دید و به شدت متاثر شده بود گفت: ای کاش در دنیای بهتری زندگی میکردیم که اگر قرار بود آدم‌ها احساساتی شوند فکر نکنیم که ریا شده است من برای اولین بار این فیلم را دیدم و واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم و نمی دانم باید از چه کسی تشکر کنم به چه کسانی خسته‌نباشید بگویم و اصلا به چه کسی فکر کنم.

در ادامه این نشست فرزین خلعتبری سازنده موسیقی متن «چ» با اشاره به اینکه این تیم دومین همکاری‌اش با حاتمی‌کیا است گفت: همکاری با حاتمی کیا بسیار سخت و شیرین است و خوشحالم یک پروژه سینمایی باعث می‌شود تا آدم‌ها ارتباط روحی و روانی خوبی برقرار کنند.

در ادامه مریلا زارعی بازیگر نقش هانا در فیلم سینمایی «چ» اظهار داشت: احساس من در این لحظه نزدیک به احساسی است که آقای حمیدیان دارد برای سومین بار این توفیق را داشتم که مقابل دوربین حاتمی‌کیا قرار بگیرم و افتخار می‌کنم که در این کار حضور داشته‌ام.

مهدی زواره‌ای مسئول فنی «چ» با تشکر از حاتمی‌کیا که به نیروهای جوان برای کار بر روی این فیلم اعتماد کرد گفت: شاید اگر کسی غیر از حاتمی کیا بود چنین جراتی برای اعتماد به نسل جوانان نداشت و تمام کارهای جلوه‌های ویژه «چ» توسط جوانان انجام شد.

حاتمی‌کیا در توضیح عنوان زواره‌ای در تیم گفت: مهدی زواره‌ای مسئول فنی تیم است و این عنوان تازه در سینمای ایران دارد معنا و هویت پیدا می کند.

همچنین مهدی سلطانی بازیگر نقش دکتر عنایتی در «چ» گفت: «چ» فیلم مفیدی است از آن جهت که افراطیون را به صلح‌طلبی دعوت میکند و ما در این زمان بیش از هر زمان دیگری به این موضوع نیاز دارم و خوشحالم که در چنین فیلمی حضور داشتم.

به گزارش خبرنگار فارس، در ادامه نشست ابراهیم حاتمی‌کیا در پاسخ به سوالی که آیا «چ» بازگشت او به دفاع مقدس است گفت: این جمله‌ای است که یک مقدار ما را عصبانی می کند و آقای مهرجویی نیز از شنیدن آن عصبانی شد و من هم عصبانی می‌شوم چون من فیلم‌سازم و هرچه می‌سازم براساس شرایط است. اینقدر من را در قاب‌های سخت خودتان قرار ندهید. من مانند قمری هستند که به خورشید دور و نزدیک می شود ما فیلم‌ساز هستیم و من هم از جنس فیلم‌سازانی هستم که در این فضا نفس می‌کشم و این جمله بازگشت حاتمی کیا به من زخم می زند چون جایی نرفته بودم که بخواهم برگردم.

حاتمی کیا همچنین در خصوص پایان فیلم گفت: اصلا مبنای این فیلم براساس پایان برای من آغاز می شود و از لحاظ دراماتیک برای من مهم این بود کسانی که قهرمان هستند تا آخر کار را پیش می‌برند اما مسئله مهم پیام امام است اما باز هم پیام امام تنها نیست و بارها در فیلم‌ نام خمینی می‌آید و جای‌جای  فیلم نام خمینی جلوه میکند.

کارگردان «چ» همچنین در خصوص آخرین سکانس فیلم که اختصاص به خداحافظی چمران با همسر و فرزندانش داشت گفت: روزی که می‌خواستم چمران را بسازم یکی از مسائل مهم من این بود که فیلم خیلی مردانه است و اگر بخواهم چمران با همین یک ماموریت «پایان قائله پاور» تعریف کنم ناجوانمردانه است و چمران زمانی چمران شد که این انقطاع را انجام داد و هیچوقت نیز در مورد این مسئله صحبت نشد که چهار فرزند داشت و همیشه در این زمینه به او ظلم می‌شود.

summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.