روند افزایشی سرطانها نگرانکننده است/ وقتی بهترین مواد غذایی به سم مبدل میشوند!
به گزارش یزد رسا، با وجود مهار بیماریهای واگیردار و عفونی، هنوز بشر موفق به مهار بیماریهای غیرواگیر همچون سرطانها نشده و با آن دست به گریبان است.
افزايش روند مرگ و مير ناشي از بيماريهاي غير واگيری مانند سرطانها به ویژه در كشورهاي در حال توسعه، سازمان جهاني بهداشت را از 2 دهه پيش بر این داشته است که بيماريهاي غير واگير را جزو اولويتهاي بهداشتي در این كشورها اعلام كند.
آمار سرطانها در استان يزد بالا است به طوري که براساس آمارها، سالیانه یکهزار و 400 مورد انواع سرطان در استان ثبت میشود که آماری بسیار نگرانکننده است.
البته پزشکان بر انجام فعاليتهاي ورزشي، كاهش استرس و همچنین مصرف میوهها و سبزيجات و غذاهاي دريايي به جای استفاده از فستفودها برای پیشگیری از بروز سرطانها تاکید دارند ولی این روزها، موضوع استفاده از سموم و مواد شیمیایی در تولید برخی از مواد غذایی نیز منجر به بروز دغدغه و دو دلی بسیاری از مردم برای استفاده از برخی مواد غذایی شده است.
"اعظم السادات هاشمی" مسئول مرکز تحقیقات خون و سرطان استان یزد در گفتوگو با ایسنا، با اعلام هشدار در مورد علل محیطی مهم در بروز سرطانها، گفت: متاسفانه سرطانها در جوامع امروزی در حال افزایش و پیشرفت هستند و در این بین، مواد غذایی ناسالم و همچنین سبک زندگی پراسترس از عمده عوامل محیطی بروز سرطانها به شمار میروند.
وی در رابطه با مواد غذایی ناسالم تصریح کرد: متاسفانه با وجود نظارتهایی که بر تولید مواد غذایی، میوه و سبزیجات میشود، شرایط زندگی امروز به گونهای است که میوهها و سبزیجات به جای این که بهترین غذا برای فرد باشند، به دلیل استفاده از سموم و مواد شیمیایی در رشد آنها، به سم مبدل شدهاند و برای انسانها مضر هستند.
هاشمی فرهنگسازی برای نهادینه کردن استفاده از میوههای ارگانیک در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید این فرهنگ به نحوی در کشور ایجاد شود که مردم ما نیز همانند کشورهای توسعه یافته، میوههای ارگانیک را حتی با قیمت 2 برابر هم ترجیح بدهند.
به گفته وی، البته نهادینه کردن این فرهنگ نیازمند حضور پررنگتر رسانهها در امر اطلاعرسانی بیشتر و همچنین آموزش به کشاورزان و دسترسی آسان مردم به مواد ارگانیک است.
هاشمی عنوان کرد: از زمانی که صنعت وارد کشورمان شده است، از طبیعت بیشتر و بیشتر فاصله گرفتهایم و سموم و کودهای شیمیایی که سرطانزایی آنها نیز تایید شده با ورود به جوامع، روند افزایشی سرطانها بیش از گذشته را در زندگی افراد رقم زدهاند.
به اعتقاد وی، دور شدن از طبیعت و مواد غذایی طبیعی، یک زنگ خطر است و این در حالی است که طبیعت میتواند علاج بسیاری از آلام و دردهای زندگیهای امروزی باشد.
هاشمی به رنگ سبز طبیعت اشاره و آن را نیز آرامشبخش و دور کننده استرس از زندگی افراد دانست و تاکید کرد: بدن انسانها برای زندگی در محیط پراسترس ساخته نشده است، بنابراین غذای سالم و پیشگیری از استرس میتواند در کاهش آمار سرطان در جامعه امروز کمککننده باشد.
وی با بیان این که بروز سرطان میتواند به عوامل زیادی بستگی داشته باشد، خاطرنشان کرد: هر چند که عوامل درونی به عنوان زمینهساز بروز سرطان را نمیتوان تغییر داد ولی عوامل محیطی و روانی را میتوان کنترل کرد.
مسئول مرکز تحقیقات خون و سرطان استان یزد در ادامه دومین عامل مرگ و میر کودکان در کشورمان را سرطان ذکر کرد و افزود: سرطان در افراد بزرگسال کشورمان نیز بعد از تصادفات و بیماریهای قلبی و عروقی، رتبه سوم مرگ و میر را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان این که آمار سرطان در کودکان در حال افزایش است، گفت: موردی که تاکنون در کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته، بحث سرطان در کودکان است ولی با توجه به آمار بالای سرطان کودکان باید روی این موضوع بیش از پیش کار شود.
به گفته هاشمی، در حال حاضر شایعترین سرطانها در بین کودکان از نوع خون، لنفوم و مغز است ولی سرطان مغز در کودکان کشورهای آسیایی کمتر گزارش شده است.
وی با اشاره به آمارهای بالای سرطان پوست در بزرگسالان، اظهار کرد: این سرطان در استان یزد نیز به دلیل تابش نور شدید و مستقیم آفتاب، فراوانی بیشتری نسبت به سایر سرطانها دارد که این موضوع بیانگر نقش پررنگ عوامل محیطی در بروز سرطانها است.
این متخصص معتقد است که سبک زندگی باید تغییر کند تا این روند مرگبار سرطان، بیش از این جان کودکان و بزرگسالان را تهدید نکند.
وی در این باره حذف فستفودها و نوشابهها از برنامه زندگی افراد را توصیه کرد و افزود: هر چند اثر امواج(الکترمغناطیسی و مخابراتی) نیز بر بروز سرطان 100درصد ثابت نشده است، ولی تقویت کنندههای امواج و سموم آلاینده در بروز سرطان موثر هستند.
مسئول مرکز تحقیقات خون و سرطان استان همچنین تاکید کرد: مسئولان نیز باید برای کاهش آمار سرطان، در صدور مجوز ایجاد مراکز عرضه فستفودها و ترویج غذاهای جدید، جوانب را در نظر بگیرند.
هاشمی در پایان در این باره اضافه کرد: هرچند ویتامینها، نوعی ضدسرطان محسوب میشوند ولی متاسفانه غذاهای جدید عرضه شده در رستورانهای امروز، عاری از ویتامین و برای بدن مضر هستند.
انتهای پیام/ع
Related Assets:
- همايش ملي تغذيه و سرطان در يزد برگزار مي شود
- درمان سرطان با خاک
- احداث بیمارستان فوق تخصصی سرطان در یزد
- ایران بالاترین رشد سرطان را در جهان دارد/ 70درصد علت، پیر شدن جمعیت کشور
- بیش از ۶۰ درصد علل شیوع سرطان مربوط به عوامل محیطی است
- رتبه اول يزد درسرطان زنان/قند وشكر يزد آزمايش شود/اجرای آزمایشی پرونده الکترونیک سلامت ایران در یزد
- استرس جزء جدانشدنی زندگی بشر/مدیریت استرس؛ توانایی افراد را در سازگاری با موقعیتهای استرسآور افزایش میدهد
- سلامت نسبي بالاي توليدات كشاورزي استان در كشور/لزوم جديت علوم پزشكي در برخورد با محصولات ناسالم