رکورد دولت یازدهم در افزایش هزینههای جاری
به گزارش یزدرسا، بودجه سال 96 كل كشور به عنوان آخرين سند دخل و خرج سالانه دولت يازدهم در شرايطي تقدیم مجلس شد که قرار است 320 هزار میلیارد تومان از منابع کشور، صرف امور جاری شود. حسن روحانی کشور را با 104 هزار میلیارد تومان بودجه جاری از دولت قبل تحویل گرفته بود و اکنون وی و یارانش بودجه سال 96 را با 320 هزار میلیارد تومان بسته اند. این یعنی بودجه های جاری کشور در دولت روحانی 3.2 برابر بیشتر از دولت قبل شده است.
بخشی از این افزایش هزینه از بهکارگیری نیروهای مازاد در بدنه دولت ناشی می شود. شاید جامعترین آمار را عسگری آزاد، معاون سرمایه انسانی سازمان مدیریت و برنامهریزی در سال 93 اعلام کرد. وی گفته بود برخی دستگاهها ۵۰ درصد نیروی مازاد دارند. این در حالی است که بر اساس برنامه توسعه چهارم و پنجم قرار بوده دولت پنج درصد از تعداد شاغلان دولتی خود را کم کند و از تعداد کارمندان خود بکاهد اما بر اساس آماری که عسگری آزاد، معاون نوبخت بهار امسال ارائه داده بود نه تنها در سالهای اجرای برنامه چهارم و پنجم (که 3 سال آن در دولت یازدهم سپری شده) تعداد کارمندان دولت کم نشده بلکه 14 درصد هم به بدنه دولت اضافه شده است. هماکنون ٤٥٠هزار مدیر دولتی دارد که این رقم بیشتر از تمام کارمندان دولتی کشور ژاپن با ١٢٧میلیون نفر جمعیت است. گزارشهای دیگر حاکی از آن است که در ایران ٨,٥میلیون نفر کارمند دولتی و بازنشسته دولت وجود دارد که ٥٠درصد این کارمندان زیر لیسانس سواد دارند و معادل ٨٠درصد بودجه عمومی کشور دستمزد میگیرند.
فعالیت های عمرانی تعطیل؛ بریز و بپاش آزاد!
با این روند چیزی برای پروژههای عمرانی باقی نمیماند
امین حسین رحیمی رئیس کل دیوان محاسبات کشور در مقایسهای نسبت به بودجههای سنواتی کشور گفته بود: هزینههای جاری در کشور رو به افزایش است و اگر با این روند ادامه دهیم چیزی برای پروژههای عمرانی باقی نمیماند و روند بودجه ریزی باید اصلاح شود.
رحیمی تأکید کرد: مجلس دهم باید مطالبه جدی از دولت برای بودجه ریزی عملیاتی داشته باشد؛ البته دولت یازدهم میگوید که بودجه ریزی عملیاتی را شروع کرده اما بنده میگویم که فقط شکلی است و هیچ کاری در این زمینه انجام نشده است.
افزایش ریخت و پاش؛ عامل افزایش هزینه های جاری
در همین رابطه لطف الله فروزنده قائم مقام سابق مرکز پژوهشهای مجلس اظهار کرد: دولت یازدهم با افزایش ریخت و پاش، تشریفات و افزایش حقوق مدیران خود هزینه های جاری خود را افزایش داده است.
وی افزود: متأسفانه با وجود این شرایط دولت روحانی اکثر پروژه های عمرانی کشور را خوابانده و ادعا می کند در پرداخت حقوق بازنشستگان و کارمندان دولت با مشکل رو به رو است.
این پول ها چگونه خرج شده است؟
مسعود میرکاظمی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این خصوص معتقد است: متأسفانه دولت از طریق افزایش پایه پولی و نقدینگی که آن هم حاصل بدهی بانکها به بانک مرکزی است، تامین مالی مورد نیاز خود را انجام می دهد.
عضو کمیسیون انرژی خاطرنشان کرد: فارغ از مسئله افزایش نقدینگی باید پرسید که پولی که به این ترتیب وارد خزانه شده چگونه خرج شده است؟ برای بررسی مسئله اگر به مقایسه میزان هزینه های جاری در سه سال فعالیت دولت یازدهم و هشت سال فعالیت دولتهای نهم و دهم برسیم به نتایج مهمی دست پیدا می کنیم.
وی با انتقاد از افزایش هزینه های جاری در دولت یازدهم خاطرنشان کرد: متأسفانه بررسی آمار بودجه های جاری در سه سال دولت آقای روحانی، نشان می دهد که رقم آن نزدیک به هشت سال فعالیت دولتهای نهم و دهم است.
Related Assets:
- اصلاحطلبان درباره عملکرد دولت یازدهم چه نظری دارند؟
- روحانی از 92 تا 96
- باز هم تناقضگویی مسئولان دولت یازدهم!
- آنچه داریم به برکت خون شهدا است/ جناب مسئول! شما از خون همین شهید به مسئولیت رسیدی
- دوگانه اصلی در انتخابات پیش رو کدام است؟
- آیا 29 اردیبهشت 1396 ایستگاه آخر روحانی خواهد بود؟
- رشد 138 درصدی بودجه عمرانی در ابرکوه
- ترامپ نگاه بنگاهداری به عرصه سیاست دارد/ اگر نقش آفرینی سپاه نبود منطقه در آتش فتنه میسوخت