ساخت دستگاه آب شیرینکن خورشیدی در دانشگاه یزد
به گزارش یزدرسا، احمدرضا فقیه خراسانی عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه یزد، گفت: بسیاری از روشهای فعلی تولید آب شیرین، نمیتوانند با سرعت و کیفیت لازم و نرخ مناسب آب شیرین تولید نمایند. همچنین تأمین آب آشامیدنی برای بسیاری از مکانها همچون پایگاههای نظامی، ایستگاههای حراست از خطوط انتقال انرژی و مناطق مسکونی کمجمعیت و دوردست مقرون به صرفه نیست.
بگفته وی، با وجود آنکه تأمین آب سالم، یک مسئله حیاتی است، در برخی از این مناطق و اینگونه مکانها حتی انرژی برق نیز در دسترس نبوده و عملاً استفاده از دستگاههایی با مصرف انرژی نیز کارایی ندارد.
عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه یزد عنوان تخصصی این پروژه را طراحی و ساخت دستگاه آب شیرین کن از نوع رطوبت ده–رطوبت زدا توصیف کرد که به کمک پنلهای خورشیدی، انرژی خود را تأمین میکند.
وی اظهار داشت: این تیم تحقیقاتی توانسته است با بازده تقریبی دو لیتر بر ساعت، آب آشامیدنی مطلوب از آبشور تهیه نماید.
بگفته وی پنلهای استفاده شده در این دستگاه علاوه بر تأمین برق مورد نیاز پمپها و فن موجود، آبشور ورودی را پیش گرم مینماید که باعث افزایش بازدهی دستگاه میگردد.
فقیه خراسانی در پایان گفت: این دستگاه به راحتی قابلیت تولید انبوه داشته و تیم تحقیقاتی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه یزد قصد دارد تا ضمن معرفی دستگاه به مشتریان بالقوه آن، به تجاریسازی آن نیز همت گمارد.
طرح آب شیرین کن خورشیدی از دو سال پیش تحت نظر دکتر فقیه خراسانی عضو هیئتعلمی دانشکده مهندسی مکانیک، با همکاری دکتر محسن مظفری شمسی عضو هیئتعلمی دانشگاه میبد و با همکاری و مشارکت سارا طاهری، محمدمهدی هاشمی، سید امید دستمالچیان و محمد عرفان انوری از دانشجویان دانشگاه یزد، شروع شده و نهایتا این دستگاه با حمایت کارگاه نوآوری دانشگاه یزد ساخته شده است.
انتهای پیام/