ID : 2722699
فضای رعب آور در اوکراین؛

سفر غیر منتظره ژنرال آمریکایی/ نشست کری و لاوروف در پاریس بی نتیجه پایان یافت


هم زمان با مذاکرات مستقیم وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه بر سر بحران اوکراین، فرمانده کل نیروهای آمریکایی در اروپا به طور غیرمنتظره از واشنگتن به محل ماموریتش در اروپا فرستاده شد.

به گزارش یزد رسا، با وجود آن که انتظار می رفت بحران اوکراین با مذاکرات جان کری و سرگئی لاوروف، وزرای خارجه آمریکا و روسیه، به نتیجه ای برسد؛ اما گفت و گوهای دو وزیر خارجه بدون نتیجه خاصی پایان یافت و این بحران همچنان باقی ماند.

 

 

 

نگاهی بر خبر مذاکرات کری و لاوروف درباره بحران اوکراین، در سه سایت فارسی زبان دولت های غربی خواهیم داشت:

 

سایت بی بی سی فارسی(bbc persian):

 

مذاکرات جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه در مورد بحران اوکراین بدون نتیجه ملموسی پایان یافته است. با این حال، طرفین گفتگوهای خود را صریح و سازنده توصیف کرده و بر ادامه مذاکرات تاکید کرده اند.


جان کری در کنفرانس خبری خود که در سفارت آمریکا در پاریس برگزار شد تاکید کرد که هیچ تصمیمی درباره اوکراین بدون حضور اوکراین در پای میز مذاکره اتخاذ نخواهد شد.


او گفت آمریکا اقدام نظامی روسیه در شبه جزیره کریمه و الحاق آن به روسیه را غیرقانونی و نامشروع می‌داند.

 

جان کری همچنین تاکید کرد که نیروهای روسیه باید از مرزهای شرقی اوکراین عقب نشینی کنند چرا که به گفته او، حضور این نیرو‌ها، در اوکراین فضای ارعاب ایجاد کرده‌است.

 

مذاکرات روز یکشنبه وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه در پاریس حدود چهار ساعت طول کشید.


وزیر امور خارجه روسیه در پایان این گفتگو‌ها گفت که اوکراین باید به یک ساختار فدرال تبدیل شود و مناطق مختلف از این حق برخوردار باشند که دین، زبان و الگوی اقتصادی خود را تعیین کنند.


سرگئی لاوروف در عین حال گفتگو‌هایش با جان کری در مورد آینده اوکراین را بسیار سازنده توصیف و بر یافتن یک موضع مشترک برای کاهش تنش و حل بحران تاکید کرد.

وزیر خارجه روسیه گفت که با همتای آمریکایی‌اش توافق کرده است که دولت اوکراین حقوق شهروندان روس تبار را بهبود ببخشد و نیروهای شبه نظامی را خلع سلاح کند.

 

 


اوکراین 'بی‌طرف و فدرال'

برخی از مقام‌های دولت آمریکا معتقدند پیشنهاد جدید روسیه برای حل بحران نیست و می‌تواند مقدمه‌ای برای عملیات نظامی گسترده‌تر باشد.

مسکو خواهان یک اوکراین «بی‌طرف و فدرال» است و می گوید که اوکراین نباید به پیمان ناتو بپیوندد.


ملاقات روز یکشنبه آقایان کری و لاوروف پس از گفتگوی تلفنی تازه باراک اوباما و ولادیمیر پوتین، روسای جمهوری دو کشور برنامه‌ریزی شده بود.

 

مسکو می‌گوید که در بخش‌های شرقی اوکراینکه اکثریت روس تبار هستند، روسی باید زبان رسمی دوم اعلام شود. همچنین باید این مناطق در برابر کیف، از خودمختاری و اختیارات بیشتری برخوردار شوند.

از طرف دیگر، آمریکا بر کاهش تنش‌ها، خلع سلاح شبه نظامیان طرفدار روسیه در کریمه و بازگشت نیروهای اوکراین به پایگاه‌های خود در کریمه تاکید دارد.


مقام‌های آمریکایی همچنین خواهان اعزام ناظران بین المللی به منطقه هستند و در پی آن هستند که مسکو با دولت موقت در کیف مذاکره کند. روسیه تا به حال این دو درخواست را نپذیرفته است.

 

 


ماموریت ژنرال آمریکایی

هم زمان با مذاکرات مستقیم وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه بر سر بحران اوکراین، فرمانده کل نیروهای آمریکایی در اروپا به طور غیرمنتظره از واشنگتن به محل ماموریتش در اروپا فرستاده شد.

 

ژنرال فیلیپ بریدلاو، فرمانده کل نیروهای ناتو و فرمانده نیروهای آمریکایی در اروپا که به واشنگتن سفر کرده بود، به دستور چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا، به اشتوتگارت آلمان بازگشته و این هفته در روزهای یکم و دوم آوریل در بروکسل با وزیران امور خارجه کشورهای عضو ناتو دیدار و گفتگو خواهد کرد.

 

سخنگوی پنتاگون دلیل این تصمیم را "عدم شفافیت مقاصد رهبران روسیه" از تحرکات نظامی ارتش این کشور در نواحی مرزی اوکراین اعلام کرده است.

آمریکا برآورد می‌کند روسیه دست کم ۳۰ هزار نیرو در مرزهای شرقی اوکراین مستقر کرده و نگران است که احتمالا قصد اقدام نظامی دیگری علیه این کشور را داشته باشد.

 

این در حالیست که وزیر امور خارجه روسیه گفته است که کشورش به هیچ وجه قصد یا علاقه‌ای برای اعزام نیرو به اوکراین ندارد. آقای لاوروف می‌گوید که روسیه آماده حفظ حقوق روس تبار‌ها در اوکراین از تمام راه‌های سیاسی، دیپلماتیک و قانونی است.

 

 

 

سایت رادیو فردا(radiofarda):

 

گفت‌وگو میان جان کری، وزیر خارجه آمریکا و سرگئی لاوروف همتای روس او، درباره بحران اوکراین، شب یک‌شنبه دهم فروردین ماه پس از چهار ساعت بدون دست‌یابی به نتیجه‌ای خاص پایان یافت.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دو طرف موافقت کردند که بحران اوکراین به "راه‌حلی دیپلماتیک" نیاز دارد.

 

جان کری، وزیر خارجه آمریکا، پس از این دیدار که پیش از نیمه‌شب آغاز شد، در سفارت آمریکا در پاریس، به خبرنگاران گفت حضور نیروهای روس در مرزهای اوکراین «فضای ترس و ارعاب را در اوکراین به وجود آوده است».

او در عین حال پس از ملاقات با آقای لاوروف در سفارت روسیه در پاریس، گفت که دیدار «فضایی که برای مذاکره لازم داریم را به وجود نیاورد».


«راشا تودی» از سوی دیگر از قول سرگئی لاوروف می‌نویسد که گفت‌وگوهای فشرده‌ای در مورد بحران اوکراین صورت گرفته است.

آقای لاوروف گفته است آنها نظرهای خود که در مخالفت دیگری بوده را ابراز کرده‌اند ولی موافقت کرده‌اند که «زمینه‌ای مشترک برای حل مسئله در اوکراین» بیابند.

 

آسوشیتدپرس از قول مقام‌های آمریکایی می‌گوید کری پیشنهادهایی به لاوروف در باره عقب رفتن ارتش روسیه از مرزها با اوکراین ارائه کرده است، وزیر خارجه روسیه اما بدون آنکه وعده‌ای در این مورد بدهد گفته است پیشنهادها را با کرملین مطرح می‌کند.


حضور «گسترده» نیروهای روسیه در مرزهای اوکراین، به ویژه پس از الحاق شبه‌جزیره کریمه به خاک آن کشور، نگرانی‌های گسترده‌ای را در اوکراین و کشورهای غربی سبب شده است.

 

این نگرانی که ممکن است روسیه دست به پیشروی بیشتر در خاک اوکراین بزند یا آنگونه که برخی سران کشورهای غربی مانند باراک اوباما گفته‌اند «استقلال و حق حاکمیت» آن کشور را با خطری بیشتر روبه‌رو کند به واکنش‌هایی انجامیده است.


رئیس‌جمهوری آمریکا ۲۶ اسفند ماه گفته بود «اگر روسیه به مداخله در امور اوکراین ادامه بدهد، ما آماده‌ایم تا تحریم‌های بیشتری علیه‌ش اعمال کنیم.»

جان کری نیز اینک تاکید دارد که حضور گسترده نیروهای روس در نزدیکی مرزها حتی اگر وارد اوکراین نشوند هم فضایی منفی ایجاد می‌کند.


البته لاوروف در گفت‌وگویی تلویزیونی پیش از این دیدار گفته بود «ما به هیچ وجه قصد یا علاقه‌ای به عبور از مرزهای اوکراین نداریم».


مسکو تاکید دارد که اوکراین باید کشوری "فدرال" و "بی‌طرف" (برای نمونه در میزبانی نکردن از ناتو) باشد. واشینگتن از سوی دیگر خواستار عقب‌ بردن نیروهای ارتش در مناطقی مانند کریمه، گفت‌وگو با دولت اوکراین یا حضور ناظران بین‌المللی در آن کشور است.


به گفته مقام‌های آمریکایی، طرحی که کری و لاوروف در مذاکرات روز یکشنبه خود در دستور کار قرار دادند، انجام اصلاحات سیاسی و قانون اساسی اوکراین همراه با خلع سلاح نیروهای غیرقانونی، حضور ناظران بین‌المللی برای حفاظت از حقوق اقلیت‌ها و گفت‌و‌گوی مستقیم میان روسیه و اوکراین بود.


پیش‌تر روسای جمهوری آمریکا و روسیه در باره بحران اوکراین گفت‌وگوهایی کرده بودند که دیدار اخیر میان روسای دیپلماسی دو کشور نیز پس از تازه‌ترین گفت‌وگوها میان باراک اوباما و ولادیمیر پوتین صورت می‌گیرد.
 

 

 

 

 

سایت دویچه وله(dw.de):

 

سرگئی لاوروف ساعاتی پیش از ملاقات با جان کری در یک گفت‌وگوی تلویزیونی از مقامات اوکراین خواست در قانون اساسی کشور خود اصلاحات اساسی ایجاد کنند. او به صراحت گفت، توسعه‌ی باثبات در اوکراین تنها با تبدیل این کشور به یک جمهوری فدرال امکان‌پذیر خواهد بود. او همچنین توصیه کرد که ایالت‌های جمهوری فدرال اوکراین خودمختار باشند و قدرت تصمیم‌گیری در زمینه‌های سیاسی و اقتصادی و همچنین روابط خارجی با همسایگان خود را داشته باشند.


وزیر امور خارجه‌ی روسیه معقتد است که در این صورت اقلیت روس‌زبان در شرق و جنوب اوکراین قادر خواهد بود زبان و فرهنگ خود را حفظ کند و از تبعیض در امان بماند.

لاوروف علاوه بر این از دولت اوکراین خواست اصل بی‌طرفی خود را در قانون اساسی قید و تضمین کند که به پیمان نظامی ناتو نخواهد پیوست.

 

واکنش اوکراین

ساعاتی پس از گفت‌وگوی تلویزیونی لاوروف، دولت اوکراین با انتشار بیانیه‌ای پیشنهادهای وزیر امور خارجه روسیه را به باد انتقاد گرفت. در این بیانیه از روسیه خواسته شده از دادن اولتیماتوم‌های مکرر "به یک کشور مستقل و مقتدر" پرهیز کند و در عوض "وضعیت فاجعه‌بار اقلیت‌های خود، از جمله اقلیت اوکراینی" را بهبود بخشد. وزارت امور خارجه اوکراین از لاوروف می‌پرسد: «چرا در فدراسیون روسیه فقط زبان روسی به عنوان زبان رسمی پذیرفته شده و اوکراینی که زبان میلیون‌ها شهروند روسیه است، نادیده گرفته می‌شود؟»

 

در پایان این بیانیه آمده است: « به جای موعظه برای دیگران، در مملکت خودتان نظم ایجاد کنید».

 


 

 

 

 

 

منبع: جام

 



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.