ID : 18307357
معاون توسعه‌روستایی کشور در یزد مطرح کرد

سهم ناچیز یزد در طرح مشارکت اقتصادی روستاهای کشور/اقتصاد مقاومتی؛ اقتصاد تولید و اشتغال است


سید ابوالفضل رضوی با اشاره به آغاز طرح مشارکت اقتصادی در روستاهای کشور سهم استان یزد در اجرای این طرح را تنها دو روستا دانست.

به گزارش یزدرسا به نقل از آوای‌اقتصاد، معاون توسعه‌روستایی و مناطق محروم کشور در نخستین همایش سراسری نقش تعاونی دهیاری‌ها در امر سرمایه‌گذاری، ایجاد شغل و توسعه پایدار روستایی در یزد،‌ ضمن تبریک ایام‌ ا... دهه فجر گفت: دغدغه مهم و اصلی مقام معظم رهبری، بحث اقتصاد است. نزدیک به 26 سال است که ایشان سال‌ها را نامگذاری می‌کنند و حدود 18 سال است که نامگذاری سال‌ها اقتصادی است که این موضوع نشان دهنده آن است که اقتصاد برای کشور ما؛ یک مسئله‌ای مهم تعیین کننده و ضربه زننده است.

سید ابوالفضل رضوی با بیان این که استقلال اقتصادی تضمین کننده استقلال فرهنگی و سیاسی است افزود: مقام معظم رهبری در پایان سال 92 بحث سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده‌اند و تا به امروز با به صورت یک سیاست پایدار و مستمر آن را پیگیری می‌کنند.

وی با بیان این که اقتصاد مقاومتی، ریاضت دادن به مردم نیست ادامه داد: اقتصاد مقاومتی، اقتصادی است که به مردم عزت می‌دهد، به رفاه می‌رساند و آن‌ها را از دیگران بی نیاز می کند. اقتصاد مقاومتی اقتصاد تولید و اشتغال است.

رضوی کاهش بهره‌وری را نتیجه اشتغال افراد در شغل‌هایی که مورد علاقه آ‌نها نیست دانست و ادامه داد: دولت باید شغل مناسب را برای همه فراهم کند به گونه‌ای که افراد شغل را انتخاب کنند نه این که برای یک شغل ده ها نفر داوطلب شوند بدون آن که آن شغل برایشان مطلوبیتی داشته باشد و مورد علاقه انها باشد. از این رو اقتصاد مقاومتی یعنی فراهم آوردن شغل‌های متنوع مطابق با مصالح اسلام یعنی فعال کردن همه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در جامعه است.

وی اذعان داشت: مطابق با قانون اساسی دولت موظف است برای نیل به اهداف مورد نظر همه امکانات خود را برای مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی خویش به کار گیرد.

رضوی با اشاره آخرین نامه مقام معظم رهبری به دولت، پنج محور اصلی این نامه این گونه برشمرد: دانش بنیانی، عدالت بنیانی، مردم محوری، برون گرایی و درون‌زایی در اقتصاد مقاومتی.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان این که بالاترین شیب در کاهش جمعیت روستایی بین 120 کشور دنیا متعلق به ایران و ترکیه است افزود: در ده سال گذشته میزان جمعیت روستاییان ایران و ترکیه از 33 درصد به 27 درصد کاهش یافته است؛ این در حالی ایست که کشوری مانند اتریش در همین مدت با 34 درصد جمعیت روستاییانش ثابت مانده و کشور کانادا جمعیت روستانشینانش تنها با دو درصد کاهش به 18 درصد رسیده است.

وی درخصوص دلایل کاهش اندک و عدم کاهش جمعیت روستاییان در کشورهای دیگر گفت: در این کشورها روستاییان مجبور نیستند برای پیدا کردن شغل مناسب با تحصیلاتشان زادگاهشان را ترک کنند و همچنین تبعیضی در ارائه خدمات بین شهرنشینان و روستانشینان وجود ندارد از این رو بایدبرای رفع تبعیض تلاش کنیم.

رضوی سرمایه نیروی انسانی و پتانسیل‌های فیزیکی را دو سرمایه بزرگ در روستا اعلام کرد و ادامه داد: واقعیت امر این است که در روستاها می‌توانیم بیشتر از شهر ها توسعه داشته باشیم. باید نگاه به روستا را تغییر داد. چنانچه مانند 50 سال پیش به روستا وروستاییان نگاه شود نه می‌توانیم به رشد اقتصادی مطلوب دست یابیم ونه می‌توانیم روستاها را آباد کنیم.

وی تاسیس تشکل‌های مختلف را در روستا ضروری دانست و ادامه داد: باید تشکل‌های اقتصادی و فرهنگی را در روستاها فعال کرد. به هر تشکلی که برای روستاییان برنامه‌ریزی کند یقینا دولت یازدهم برا آن اعتبار و احترام قائل است و به آن کمک می‌کند.

رضوی با تاکید بر لزوم مشارکت مردم در طرح‌‌ها اظهار داشت: تحقیقات صورت گرفته نشان داده که جوامعی توسعه پایدار و رشد خواهند داشت که در آن جوامع افراد احساس شراکت و تاثیرگذاری در امور داشته و به هم اعتماد داشته باشند.

وی با اشاره به طرح مشارکت اقتصادی در روستاها اظهار داشت: طرح مشارکت اقتصادی روستاییان با گذشت ده ماه بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و در 26 بهمن ماه بیش از 100 روستای کشور که مشارکت اقتصادی داشته‌اند توسط مقامات عالی رتبه کشوری اجازه شروع فعالیتشان صادر می شود.

رضوی با بیان این که طرح مشارکت اقتصادی در استان یزد تنها برای دو روستا برنامه‌ریزی شده است اظهار داشت: استان خراسان رضوی در این امر پیشتاز است و 30 روستا را برای این کار آماده کرده و بیش از 14 میلیارد تومان سرمایه از روستاییان جمع شده است و خراسان جنوبی نیز رتبه دوم را دارد و این استان نیز توانسته 12 میلیارد تومان جمع شده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور تاکید کرد: باید پول‌های اندک مردم زیاد را جمع کرد و شرکت‌های فعال و موثر ایجاد شود. دولت نیز در صندوق کارآفرینی امید و صندوق قرض‌الحسنه پست بانک به شرکت‌هایی که در روستاها ایجاد می‌شوند با کارمزد سه درصد تسهیلات پرداخت می‌کند.

وی با تاکید بر لزوم حرکت جمعی در روستاها گفت: مردم روستاها هر گاه احساس کنند بانی شرکت‌ای تولیدی و خدماتی روستایی خودشان هستند یقیناً در تداوم آن نظارت لازم را خواهند داشت و برای آن برنامه‌ریزی می‌کنند.

انتهای پیام/آ




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.