سوخت مصرفی متهم آلودگی هوای یزد است
سید مصطفی میرزاده در رابطه با تعداد روزهای آلوده در استان یزد در گفتگو با یزدرسا اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ تنها شهرهای یزد، میبد و اردکان دارای ایستگاه سنجش آلودگی هوا بودهاند که تعداد روزهای آلوده این شهرها در سال گذشته به ترتیب ۲۷، ۴۴ و ۵۵ روز بوده است.
وی ادامه داد: تعداد روزهای آلوده طی ۱۰ ماهه نخست سال جاری در شهرهای یزد، میبد و اردکان به ترتیب ۸۴، ۱۰۵ و ۱۱۷ روز بوده است؛ از اول مردادماه سال جاری مهریز و بافق هم به ایستگاه سنجش آلودگی هوا تجهیز شدند که از زمان تجهیز تا آخر دیماه، تعداد روزهای آلوده در این ۲ شهر به ترتیب ۲۸ و ۴۶ روز بوده است.
معاون محیطزیست انسانی حفاظت محیطزیست یزد افزود: اشکذر هم امسال به ایستگاه سنجش آلودگی هوا مجهز شد که تعداد روزهای آلوده این شهر ۷۷ روز بوده است.
میرزاده در پاسخ به این سؤال که چرا شهرهای دیگر به ایستگاه سنجش آلودگی هوا تجهیز نشده است، گفت: عدم تأمین اعتبار دلیل این مسئله است.
وی اردکان و میبد را بالاترین شهرهای آلوده استان عنوان کرد و گفت: این دو شهر جزو شهرهای صنعتی و پر تردد استان هستند.
تنها ۹ ایستگاه سنجش آلودگی هوا در سطح استان فعال است
معاون محیطزیست انسانی حفاظت محیطزیست یزد در مورد عمده برنامههایی که برای کاهش آلودگی هوا انجامشده است، تصریح کرد: راهاندازی مجهزترین مرکز پایش زیستمحیطی و پایش، رصد و نظارت بر صنایع محور مهریز عقدا بهصورت برخط با استفاده از دوربینهای نظارتی در طول این محور، ارتقا و گسترش سیستم پایش کیفی هوای شهرهای استان با راهاندازی چهار ایستگاه جدید و ۹ تلویزیون نمایشگر شاخص کیفیت هوا در سطح استان از جمله برنامههای انجامشده برای مدیریت و کاهش آلودگی هوا است. در حال حاضر ۹ ایستگاه سنجش آلودگی هوا متعلق به این اداره کل در سطح استان فعال است.
وی ادامه داد: شناسایی دقیقتر واحدهای آلاینده بر اساس تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزشافزوده از طریق دوربینهای نظارتی مرکز پایش زیستمحیطی، اجرای تبصره یک ماده ۱۶ قانون هوای پاک و آموزش بیش از هزار دانشآموخته محیطزیست و جذب بیش از ۳۰ متخصص محیطزیست در صنایع بهویژه صنایع آلاینده از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای مدیریت و کاهش آلودگی هوا در استان یزد است.
میرزاده پیگیری جهت اخذ مصوبات آمایشی مبنی بر ممنوعیت توسعه و استقرار صنایع پر آبخواه و آلاینده در محور مهریز-عقدا را یادآور شد و اظهار کرد: انجام طرح مطالعاتی شناسایی عوامل آلاینده در محور مهریز – عقدا در حال پیگیری است.
مردم هم در آلودگی هوا دخیلاند
معاون محیطزیست انسانی حفاظت محیطزیست یزد در رابطه با علل افزایش روزهای آلوده در سال جاری تصریح کرد: عوامل آلودگی هوا در دو بخش طبیعی و غیرطبیعی تقسیمبندی میشود؛ بخش طبیعی شامل پدیدههایی چون خشکسالیهای پیدرپی، کمبود بارش، تعدد وقوع طوفانهای گردوغبار طی ۶ ماهه نخست سال، وارونگی دما و افزایش آلایندهها در نزدیکی سطح زمین طی ۶ ماهه دوم سال است.
وی افزود: منشأ آلودگی هوا فقط مربوط به بخش طبیعی و صنایع نیست؛ چراکه در زمینهٔ صنایع بهطور جد نظارت و کنترل اعمالشده و برخی صنایع هم همکاری لازم را دارند. عوامل مختلفی دستبهدست هم داده و آلوده بودن شهرها را رقم میزنند.
میرزاده با بیان اینکه یکی از مواردی که اهمیت بسزایی در افزایش آلودگی دارد، خودرو و نوع سوخت آنها است، ادامه داد: هیچ نظارتی روی استانداردهایی که لازم است سوختهای مصرفی و عرضهشده در جایگاههای سوخت دارا باشند نیست و دستگاههای متولی عرضه سوخت در استان باید در راستای استانداردسازی نوع سوخت مصرفی خودروها تلاش کنند.
معاون محیطزیست انسانی حفاظت محیطزیست یزد تصریح کرد: لازم است مردم هم برای مدیریت و کاهش آلودگی هوا اهتمام ویژهای داشته باشند؛ مالکان خودروها موضوع معاینه فنی را جدی بگیرند؛ ، تردد بیش از حد خودروهای شخصی، مخصوصاً خودروهای تکسرنشین در سطح شهر عاملی برای افزایش آلودگی هوا بوده و غیر استاندارد بودن سوخت خودرو را برجسته میکند.
این مقام مسئول ادامه داد: اگر معاینه فنی بهصورت دورهای انجام گیرد، سوخت مصرفی خودروها استانداردهای لازم را داشته باشد، بهطور چشمگیری از آلودگی هوا کاسته خواهد شد.
وی عنوان داشت: یزد در چهارراه مواصلاتی شمال به جنوب و شرق به غرب قرار دارد؛ حجم بالای تردد خودروهای سنگین و نیمه سنگین بر معضل آلودگی هوای یزد دامن زده است.
انتهای پیام/ش
Related Assets:
- شهروندان یزدی فعالیت خارج از منزل را به حداقل برسانند
- احتمال کاهش کیفیت هوای یزد طی روزهای آینده
- وضعیت ناسالم هوا در استان یزد
- پیشدبستانیها و مدارس دوره ابتدایی فردا هم تعطیل است
- محیطبان یزدی بر اثر سانحه تصادف جان باخت
- تلف شدن ۴۰ راس حیوان وحشی در تصادفات جادهای مهریز
- نعمت هوای پاک را با ناسپاسی ضایع نکنیم