شایسته سالاری جای خود را به نگرش های حزبی و جناحی داده است
به گزارش یزد رسا، کارشناس برجسته مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار یزد امــــروز، چالش های سیاسی را همان آفت ها؛ تهدید ها و آسیب ها دانست و به تببین چالش های سیاسی پیش روی انقلاب اسلامی در ابعاد و سطوح مختلف پرداخت.
دکترغفوری مهمترین چالش ملی در طول 35سال انقلاب اسلامی را عدم نگرش سیستمی به اداره کشور توسط برخی از دولت های بعد انقلاب عنوان کرد و ادامه داد: نگرش سیستمی به اداره کشور درقالب یک سیستم و اجزای خاص برای تکامل بشر تعریف می شود که متاسفانه این نگرش در برخی دولت های بعد از انقلاب وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه امروزه تفکر حزبی و جناحی وجه قالب گزینش افراد است بیان کرد: امروزه چینش وزیران،مدیران و مسئولین بر اساس لیاقت و شایسته سالاری اتفاق نیفتاده و واین نگرش عامل ریزش بسیاری از نیروها و به کارگیری خیل نیروهای همسو با تفکر و جناح دولت جدید می باشد.
غفوری با تاکید براینکه برخی دولت ها برای دست یابی به کرسی های مجلس،کمرهمت را به کار بسته اند گفت: بدلیل اهمیت نقش مجلس شورای اسلامی دروضع قوانین اجرایی کشورواهمال کنترل و نظارت بر قوه مجریه ، برخی دولت ها پس از روی کار آمدن، درانتخابات مجلس تلاش هایی را انجام می دهند چرا که در صورت محقق شدن این مهم، می توانند با تغییر قوانین به نفع خود، نسبت به اجرای قوانین گذشته اجتناب کنند.
دکتر غفوری سومین چالش داخلی را عدم وجود تشکل ها و احزاب مشخص عنوان کرد و بیان داشت: در کشوراحزاب دارای مرام نامه واساس نامه مشخص وجود نداشته و این مسئله موجب عدم پایبندی جریانات حزبی به اهداف و برنامه های خود وتغییر نگرش ها و اصول می شود.
این استاد دانشگاه سپس به چالشهایی سیاسی انقلاب اسلامی درمنطقه پرداخت و ابراز داشت: ادعاهای پوشالی امارات متحده عربی در خصوص مالکیت جزایر سه گانه تنب بزرگ، کوچک و ابوموسی، و اتهام زنی امارات به ایران در نشست های شورای همکاری خلیج فارس مبنی براشغال این جزایرمهمترین چالش منطقه ای جمهوری اسلامی است هرچند نگاه منطقه نسبت به این مسئله به ایران نگاه دیگری است.
غفوری دومین چالش بین المللی را استفاده مشترک ازمنطقه پارس جنوبی با قطر و برداشت بیش از ظرفیت این کشور از این منابع برخلاف تفاهم نامه موجود مبنی بر سهم 40درصدی این کشورعنوان کرد و افزود: سومین موضوع مبحث عراق و مشخص نبودن درآمدها و حدود مرزی ایران با این کشورعلی رغم وجود تعاملات بالا ی دولت عراق با ایران است.
کارشناس برجسته مسائل سیاسی، چهارمین چالش منطقه ای را نیز ایجاد فضای اسلام هراسی توسط نیروهای حاضرغربی، امریکایی در منطقه ،عراق و سوریه دانست.
وی مهمترین چالش ایران در بعد جهانی را آمریکا خواند و اظهار داشت: امریکائی ها به دنبال نظام سلطه و ایران به دنبال جهانی کردن اسلام و حفظ استقلال و آزادی خود هستند.
دکتر غفوری با اشاره به راه اندازی بیش از 33هزار شبکه ماهواری نظیر شبکه های فارسی زبان و شبکه های مبلغ اسلام آمریکایی علیه جمهوری اسلامی ایران خاطر نشان کرد: شکست های مکررنظام سلطه، دربعد سخت افزاری نظیر کودتا و جنگ تحمیلی، دشمن را وارد حوزه جنگ فرهنگی و به اصطلاح جنگ نرم کرده است.
استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد بیداری اسلامی را برخواسته ازافق نگاه انقلاب اسلامی دانست وبا اشاره به فرموده امام راحل (ره) اظهار داشت: همانگونه که امام پیش بینی کرده بود امروز، انقلاب اسلامی به جهان صادر شده و صدای انقلاب درمصرولیبی و با سقوط دیکتاتورهای منطقه به گوش می رسد.
وی نظام در حال شکل گیری در جهان را نظام دو قطبی عنوان کرد و ابراز داشت: یک قطب این نظام مستضعفین عالم و در راس آن جمهوری اسلامی ایران و در قطب دیگر جبهه سلطه و در راس آن نظام آمریکا و صهیونیستی قرار دارد.
وی تصریح کرد: اگرچه دررقابت این دو قطب از نظربرخی تجهیزات سخت افزاری قطب سلطه برتری ناچیزی دارد اما در بعد نرم افزاری نظیر شهادت طلبی،ایمان ،ایثار و از خودگذشتگی حرف اول را ایران زده وهمین امر رمز موفقیت کشورمان در چنین رقابت تنگاتنگی است.