شدیدترین نوع وابستگی ازنظر «شهید بهشتی» وابستگی اقتصادی بود
به گزارش یزد رسا، مراسم یادبود سی و پنجمین سالگرد فاجعه هفتم تیر و شهادت آیتالله دکتر بهشتی و 72 دو تن از یارانش شب گذشته با حضور گسترده مردم شهیدپرور یزد و مسئولان ارشد استان در مسجد روضه محمدیه برگزار شد
در این مراسم حجتالاسلام علیاکبر ابراهیمی بشکانی به تشریح سیره علمی و عملی شهید بهشتی پرداخت و گفت: متأسفانه شخصیت این شهید بزرگوار و اندیشههای ناب او در طلیعه انقلاب اسلامی مغفول مانده و همانگونه که رهبر عالیقدر انقلاب هم فرمودند در این سی و چند سال هیچ فیلم و اثر هنری از این شهید والامقام ساخته نشده است.
امامجمعه شاهدیه، شهید بهشتی را یک نابغه انقلابی دانست و گفت: در اولین دوره از مجلس خبرگان که کشور از هیچگونه تشکلی برخوردار نبود و این مجلس باید در تهیه و تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی اقدام میکرد اکثر بزرگان و خبرگان انقلاب نظیر آیتالله صدوقی، دستغیب، فاضل، جوادی آملی، صافی گلپایگانی و افرادی که بعدها بهعنوان شخصیتهای عظیم دینی و علمی مطرح شدند با مدیریت شهید آیتالله بهشتی دست به چنین کار بزرگی زدند.
ضرورت تبیین اندیشه های ناب شهید بهشتی در جامعه
حجتالاسلام بشکانی خاطرنشان ساخت: امروز بهرهبرداری از اندیشههای ناب بهشتی از نیازهای مهم جامعه به شمار میرود چراکه تمامی سخنان و پیش گوئیهای این مرد بزرگ امروزه در حال تحقق در جامعه است.
وی نظریه ولایتفقیه و مدیریت فقهی حکومت اسلامی دکتر بهشتی را بینظیر خواند و گفت: ایشان با مهم دانستن شناخت قوانین اسلامی در جامعه تنها مرجع این شناخت را ولیفقیه میداند چراکه معتقد است ولیفقیه دارای دو جنبه فقهی و ولایی است.
بشکانی در تشریح بیانات خود اضافه کرد: رهبر جامعه اسلامی هم باید فقاهت داشته باشد تا مردم در گرفتاریهای دینی و مسائل اسلامی مانند احکام عبادی و مسائل شرعی به او مراجعه کنند و هم باید ولایت داشته باشد تا در مسائل کلان کشور نظیر مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بتواند احکام اسلامی را پیادهسازی کند بنابراین رهبر جامعه اسلامی هم باید فقیه جامعالشرایط باشد و هم باید بر جامعه و امورات آن ولایت داشته باشد.
نقش فقاهتی و ولایتی ولیفقیه در جامعه
وی در پاسخ به بدخواهان خارجی و برخی ساده اندیشان داخلی در خصوص نقش ولایتی ولیفقیه گفت: رهبر جامعه باید نبض حکومت را در دست داشته باشد تا بتواند احکام اسلامی را در جامعه اجرایی و در صورت مشاهدت انحرافات قدرت امرونهی داشته باشد والا اگر بحث فقاهتی رهبر مطرح بود که دیگر نیاز به حکومت اسلامی نبود و درگذشته نیز مراجع ما همین نقش را ایفا میکردند و این دقیقاً همان نکتهای است که شهید بهشتی معتقد است انقلاب اسلامی نقش ولایتی ولیفقیه را احیا کرده است.
انواع وابستگی از دیدگاه شهید بهشتی
سخنران ویژه مراسم در بخش دیگری از تشریح اندیشههای دکتر بهشتی اظهار داشت: ایشان انواع وابستگی را نظامی، فرهنگی و اقتصادی میداند و معتقد است شدیدترین نوع وابستگی، وابستگی اقتصادی است و اگر کشور استقلال اقتصادی نداشته باشد دچار خسارتهای فراوان خواهد شد و استقلال اقتصادی را درگرو تولید داخلی و کاهش مصرف نا بهجا میداند.
بشکانی بدترین نوع وابستگی ازنظر شهید بهشتی را وابستگی فرهنگی عنوان کرد و ابراز داشت: این عالم دینی و مغز متفکر اسلامی در سی و اندی سال قبل، قرن حاضر را قرن فروریختن ارزشهای انسانی میداند و میگوید وابستگی فرهنگی یعنی اینکه تو در کشور خود فرزندت را بزرگ کنی و او در سنین جوانی آمریکائی، اروپایی و روسی فکر کند.
ضرورت پایبندی مدیران به ارزشها
وی ابراز داشت: شهید معتقد بود انقلاب اسلامی انقلاب ارزشهاست و باید اشخاص را بهوسیله ارزشها شناخت و اشخاص منهای ارزشها هیچگونه ارزشی ندارند.
وی در پایان به این جمله معروف سیدالشهدای ایران مبنی بر اینکه ما شیفتگان خدمت هستیم و نه تشنگان قدرت اظهار داشت: مدیران حکومت اسلامی باید پایبند به ارزشها و عاشق خدمت کردن به مردم باشند و اگر مدیریتها برای قدرتطلبی باشد طاغوت در جامعه شکل خواهد گرفت.
یزد امروز/
انتهای پیام/ع ح
Related Assets:
- ترور شخصیتی «آیت الله مصباح»جزئی از پروژه نفوذ دشمن است/«دیکتاتوری قلم» بدترین نوع دیکتاتوری
- باند«بنی امیه» از درون به اسلام ضربه می زند/ خودباختگی جوانان نتیجه همین نفوذ فرهنگی است
- آثار سوء سفر به آنتالیا؛ دلیل فتوای مقام معظم رهبری/ سفر به آنتالیا با اصالت مردم یزد همخوانی ندارد
- استکبار از حضور ایرانیان در حج ابراهیمی احساس خطر کرده است/استفاده سیاسی آل سعود از حج
- هزینههای مجالس حضرت اباعبدالله الحسین (ع) از جیب مردم است نه از بودجه بیتالمال/لزوم برخورد قاطع دستگاه قضا با شبهه افکنان