شرمندگی نصیب دولتی است که تنها 2 میلیارد برای انتقال آب یزد اختصاص داد
به گزارش یزدرسا، محمدصالح جوکار، لحظاتی پیش در جلسه شورای اداری استان یزد که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، خطاب به رئیس جمهور اظهار داشت: اگر محور کار را عدالت قرار داده اید، توسعه خلاف این محور در حال حرکت است زیرا شکل فعلی توسعه به فرهنگ و معیشت و زندگی مردم آسیب می زند.
وی افزود: در محور گسترده ای از یزد، سلامت مردم را دچار مخاطره کرده ایم و چون زیرساخت نداشتیم، به محرومیتهای مناطقی مثل خضرآباد، ندوشن و بخشی از اشکذر ورود نکردیم در حالی که اینها مناطق محروم هستند، ضمن اینکه در شهرستان یزد نیز 200 هزار نفر حاشیه نشین هستند و حتی بحث سند مالکیت خانه های آنها نیز با مشکل مواجه است.
جوکار ادامه داد: از سوی دیگر صنایع برپا شده، صنایع سخت افزاری است یعنی نیروی ساده را می طلبد به نحوی که در برخی شهرستانها 52 درصد بیمه شدگان غیربومی هستند اما فارغ التحصیلان دانشگاهی ما در حال مهاجرت هستند.
وی بیان کرد: آمایش سرزمین، پهنه های آلاینده و ... تعریف شده تا صنایع در آنها مستقر شوند که این موضوع باید اجرا شود و سمت و سوی ما باید صنایع های تک و دانش بنیان باشد.
نماینده مردم یزد در مجلس در مورد انتقال آب نیز، گفت: اجداد ما با کمترین ابزار، 100 کیلومتر راه را زیر زمین کندند و آب را به یزد آوردند و این تمدن را در دل کویر برپا کردند اما اینکه در شرایط امروز با این همه فناوری نمی توانیم آب بیاوریم باعث شرمندگی است و شرمندگی بر دولتی باد که در سه سال، مبالغ دو میلیارد و سه میلیارد برای انتقال آب یزد اختصاص داد.
جوکار ادامه داد: می دانیم دولت پول ندارد اما پیشنهاد می کنم، معادنی که استخراج می کنند و گودالهایی به عمق 500 متری ایجاد می کنند، در انتقال آب مشارکت کنند یا دو مورد از آنومالی های یزد را برای آب یزد بگذارید، بهره برداری شود و پول آن به آب یزد اختصاص یابد.
وی در مورد صنعت گردشگری نیز بیان کرد: صنعت گردشگری را باید همخوان با فرهنگ یزد پیش ببریم و این کار باید اصولی انجام شود.
جوکار تصریح کرد: هزار هکتار بافت تاریخی داریم و مرمت هایی انجام شده اما اینها پوسته بافت تاریخی است و عمق آن مشکلات جدی دارد.
وی با اشاره به اینکه دولت اکنون اقدام به ساخت مسکن کرده است، افزود: پیشنهاد می کنم هزار هکتار بافت تاریخی را احیا کنید و تسهیلات مسکن ملی را به جوانان بدهید که خانه های بافت را احیا، مرمت و بازسازی کنند.
جوکار تصریح کرد: این شهر میراث جهانی شده و اگر استانداردهای لازم را نداشته باشد و نتواند آن را حفظ کند، یونسکو این اعتبار جهانی را سلب می کند.
جوکار تاکید کرد: حوزه های علمیه نگهبان فرهنگ و دین ما هستند و نباید به آنها کم توجهی کنیم، برای توسعه آنها چه گامی برداشته شده است؟
وی افزود: در بخش فرهنگ به حوزه های علمیه بپردازید و مسئولان نیز توسعه را تنها در معدن و صنعت و گردشگری نبینند.
نماینده مردم یزد و اشکذر در بخش دیگری از سخنان خود ادامه داد: یزد خوش حساب است، درآمدهای مالیاتی استان بیشتر از حد معین محقق شده، آن را به حساب استان واریز کنید تا بتوانیم چند شغل برای مردم ایجاد کنیم زیرا اینها نیاز به حمایت دارند.
وی عنوان کرد: تعداد واحدهایی که 40 درصد پیشرفت دارد، 1424 واحد است که اگر تکمیل شود، 50 هزار شغل ایجاد خواهد شد و واحدهای نیمه فعال 462 واحد و 207 واحد راکد است که این از نظر اقتصادی بسیار با ارزش است.
جوکار ادامه داد: روستاها با مشکلات جدی مواجه هستند و مهاجرت از روستاها بسیار زیاد شده زیرا طرحی درست شده به اسم طرح هادی که روستاییان ما را محدود کرده و وقتی جوان روستایی مسکن می خواهد، می گوییم زمین نیست.
وی تاکید کرد: 14 سال طرح هادی برای یک روستا درست کردند و بازنگری نکردند و اجازه نمی دهند زمین های اطراف روستا برای مسکن واگذار شود.
انتهای پیام/
Related Assets:
- آغاز عملیات اجرایی ابرپروژههای افتتاح شده در سفر رئیس جمهور به یزد
- مراسم افتتاح خط انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی ایران
- شکلگیری جریان انحرافی در انتقال آب به یزد/لاپوشانی ضعف مدیریتی گذشته با فرافکنی
- دیدار چهره به چهره وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با مردم یزد
- خشکسالی در غرب اصفهان ناشی از صنایع بالادستی این منطقه است نه انتقال آب به یزد/ صنایع اصفهان باید خسارت به خطوط انتقال آب را جبران کنند
- افزایش مصرف آب در یزد
- سکوت مقابل عاملان تخریب خط آب انتقالی یزد را نمی پذیریم/پیگیری نمایندگان استان یزد تا حصول نتیجه