صدور پروانه گلخانهها در یزد ۲۲۷ درصد رشد یافت
به گزارش یزد رسا؛ محمدرضا خلفباغی پیش از ظهر امروز اظهار داشت: سازمان نظام مهندسی یک سازمان عمومی خصوصی عضو محور و بهرهبردار است که در حدود 3700 عضو حقیقی و 300 عضو حقوقی دارد.
وی گفت: در سال گذشته در 26 رشته در قالب آب, کشاورزی, منابع طبیعی و محیط زیست فارغالتحصیلان عضو سازمان هستند.
رئیس سازمان مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی افزود: در زمینه امور اراضی اولین استانی هستیم که به کلیه امور اراضی ورود پیدا کرده و کلیه خدمات, مجوزها و پروانههای کسب مورد نیاز در زمینههای گلخانه, قارچ خوراکی, گیاه پزشکی, دامپروری و شیلات به مدت 60 روز از زمان شروعِ مراجعه به سامانه تا واگذاری زمین ارائه میشود.
وی گفت: رشد 227 درصدی در صدور تعداد پروانه گلخانهها, 233 درصد رشد از نظر سطحی در صدور پروانه بهرهبرداری از گلخانهها و رشد 138 درصدی در حوزه دامپروری نسبت به سال 97 داشتهایم.
رئیس سازمان مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان با اشاره به اینکه 2 درصد منابع کشاورزی کشور در اختیار استان یزد است بیان کرد: 2595 مجوز آماده سرمایهگذاری هستند یعنی کسانی که برای زمینی که داشتند یا زمینی که به آنها داده شده پروانه تأسیس دریافت کردند و 1660 مجوز موافقت برای افرادی که باید زمین و آب مورد نظر خود را برای سرمایهگذاری پیگیری کنند, صادر شده است.
وی افزود: به طور کلی 4255 نفر با اشتغال بیش از 10 هزار نفر برای سرمایهگذاری اقدام کردند.
خلفباغی گفت: سال گذشته روزانه یک مجوز در حوزه گلخانه و دامپروری صادر شد اما امسال در 4 ماهه نخست سال, 641 مجوز در استان صادر شده است.
وی صدور مجوز را دروازه سرمایهگذاری دانست و گفت: با توجه به محدودیتهایی که در صدور مجوز داریم در 4 ماهه نخست امسال, در صدور مجوز رتبه چهارم و در میانگین عملکردی آن رتبه پنجم را در کشور داریم.
رئیس سازمان مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان همچنین با اشاره به افزایش هشت هکتار گلخانه به سطح گلخانههای استان گفت: در صدور پروانه بهرهبرداری گلخانه در 3 ماه نخست امسال در رتبه یک کشوری قرار گرفتهایم.
وی رفع موانع کسب و صدور مجوزها را از اهداف این سازمان برشمرد و گفت: امیدواریم به جایی برسیم که بتوانیم قطعات آماده برای سرمایهگذاری داشته باشیم یعنی استعلامات از قبل گرفته شده باشد و زمین و قطعات آماده باشد و سرمایهگذار و صدور مجوز زمین به هم وصل شوند.
خلفباغی آمایش و پایش گلخانهها در شهرستانهای یزد و اشکذر را از دیگر اهداف سازمان دانست و تشریح کرد: در این پایش و آمایش برای اولین بار در استان و کشور اطلاعات دقیقی در مورد تعداد مجوزهای صادرشده برای گلخانهها, تعداد گلخانههای غیرمجاز که بدون پروانه کسب اقدام به ساخت و ساز کردند, مخاطرات آبی استان و بافت سرمایهگذاری در حوزه کشاورزی به دست آمده است.
وی با اشاره به اینکه در چند سال گذشته حضور اتباع بیگانه در گلخانهها افزایش یافته بیان کرد: سازمان مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی متولی راهاندازی است و نظارت بر اشتغال و همچنین آموزش مهارتهای لازم به شاغلین در این حوزه مربوط به دستگاههای دیگر است که باید در این زمینه اتفاقات بیشتر و جدیدتری صورت بگیرد.
این مسئول استانی 70 درصدِ گلخانههای استان را در مناطق فهرج و اکرمیه معرفی کرد و گلخانهها را بهترین فرصت و مکان برای اشتغالزایی به ویژه برای بانوان برشمرد و افزود: اگر شرایط گلخانهها با سازههای استاندارد در استان رایجتر شود و آموزشهای لازم به کارمندان و کارگران این حوزه داده شود میتوان امیدوار بود تا 2 سال آینده رویکرد حضور اتباع بیگانه در گلخانهها کمتر شود.
وی تشریح کرد: نگاه به تولید در کشور مالکانه است یعنی کسی که یک واحد تولیدی به کار میاندازد مالک آب و خاک و سرمایهگذار است; درصورتی که در سراسر جهان کسی که دانش, مهارت و آگاهی دارد سرمایهگذار است و دست به تولید میزند بنابراین در بخش کشاورزی اگر نگاه دانش محور و عالمانه جایگزین نگاه مالکانه شود بدون شک در آیندهای نزدیک شاهد تحولات بزرگی در زمینه اشتغالزایی بخش کشاورزی به ویژه برای جوانان و بانوان خواهیم بود.
خلفباغی با توجه به مشکلات آبیِ استان و توسعه روز به روز گلخانهها گفت: تبدیل زمینهای زراعی و کشاورزی به منازل مسکونی در استان از نگرانیهای این سازمان است و نگاه تیزبین رسانهها باید به این امر کمک کند و حتی استان یزد به عنوان استانی کویری و کم آب پیشتاز باشد تا جلوی تبدیل زمین زراعی به مسکونی گرفته شود.
انتهای پیام/
Related Assets:
- سازمان نظام مهندسی یزد در معرفی ساختمانهای خطرآفرین فعالتر باشد
- ۷۰ درصد ساخت و سازهای استان یزد بدون پروانه است
- ایجاد ۶ هزار فرصت شغلی در یزد با تولید محصولات گلخانهای
- حل مشکل گلخانه داران اشکذری
- خانواده خبرنگار فقید شهرستان بهاباد تجلیل شد+ تصاویر
- خبری ارزشمند است که معیارش خدا، دین و حقیقت رسانی به جامعه باشد/غدیر تجلی گاه امامت و ولایت است
- ریشه مشکلات اقتصادی کشور سیاست گذاری غلط است
- درسهایی که از خطبه غدیر باید آموخت
- آغاز پویش «همکلاسی مهربان» در اشکذر