ID : 17335314
سایه هولناک رکود بر سر صنعت؛

صنایع ابرکوه؛ قربانی رکود اقتصادی/ کاشی کوثر، آرین سرام، پالایشگاه GTL و سیمان سفید ابرکوه؛ در بلاتکلیفی


رکود اقتصادی صاعقه ای است که بر پیکره صنعت اصابت کرده و بررسی های انجام شده پیرامون صنعت ابرکوه نشان می دهد که سرمایه گزاران، بسیار متضرر شده و حتی معیشت مردم نیز به خطر افتاده است.

به گزارش یزدرسا به نقل از سرو ابرکوه؛ امروزه یکی از مباحث مهمی که در سطح ملی مطرح است، برنامه ریزی دولت جهت خروج از رکود اقتصادی است که در این راستا عده ای در داخل، صحبت از ورود سرمایه گزاران خارجی می کنند؛ در حالی که با یک بررسی جزئی و اجمالی می توان به وضعیت نگران کننده سرمایه گذاران داخلی در عرصه صنعت پی برد که برخی از آنها در دریای رکود اقتصادی و تورم غرق شده اند.

کارخانه کاشی کوثر کویر ابرکوه در حال حاضر دارای 150 نفر کارگر می باشد، که در دو شیفت و دو خط تولید کار می کنند. این کارخانه به علت نداشتن سرمایه در گردش و عدم تسهیلات بانکی جهت تکیمل کارخانه و راه اندازی باقیمانده خطوط تولید با مشکلات جدی مواجه است. تا جایی که در چند ماه گذشته قریب به 30 نفر از کارگران خود را اخراج کرده است.

این واحد تولیدی در طول سه ماه گذشته، به علت عدم تولید کافی و در نتیجه درآمد، نه تنها موفق به پرداخت تسهیلات بانکی معوق خود نشده اند، بلکه نتوانسته است حقوق و مزایای کارگران خود را تأمین کند. بدهی های میلیاردی مربوط به آب، برق و گاز کارخانه مذکور باعث شده است که طی سال جاری سه مرتبه امکانات نامبرده از سوی ادارات ذی ربط قطع شود. بدهی بیمه کارگران، هزینه خاک مصرفی تولید کاشی و هزینه های حمل و نقل مواد اولیه از دیگر بدهی های پرداخت نشده کارخانه کاشی کوثر می باشد.

رکود در این کارخانه حتی صنعت گردشگردی شهرستان را هم تحت تاثیر قرار داده است. چرا که با خرید هتل توریستی پویا، تنها مکان اقامتی مناسب جهت رفاه حال گردشگران را از این شهرستان سلب کرده و متاسفانه ابرکوه بیش از 4 سال است که شاهد تعطیلی و متروکه شدن این هتل پس از خریداری توسط مدیر عامل شرکت کاشی کوثر می باشد.

یکی دیگر از واحدهای صنعتی ابرکوه، کارخانه آرین سرام می باشد، که در حال حاضر یک خط تولید و حدود 75 نفر کارگر دارد. آرین سرام نیز به علت عدم دریافت تسهیلات بانکی جهت سرمایه در گردش، با مشکلات فراوانی از جمله تعویق چند ماه حقوق کارگران و عدم توانایی پرداخت قبوض آب، برق و گاز مواجه است.

کارخانه سیمان سفید ابرکوه که در نزدیکی های میدان عملیاتی غدیر (اطراف کوه گنبد عالی) واقع می باشد در سال 94 تکمیل و اما به دلایل نامعلوم تا کنون وارد مرحله تولید نشده است.

یکی از مهم ترین و پرآوازه ترین طرح هایی که جهت راه اندازی آن، تبلیغات گسترده ای حتی در سطح ملی انجام شد و سرمایه های کلانی از سوی مردم جهت خرید سهام این صنعت پرداخت شد، پالایشگاه GTL  (پالایشگاه نفت و گاز سرو  ابرکوه) بود که وضعیت آن پس از سال ها انتظار هنوز در پرده ای از ابهام به سر می برد.

مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در سال 92 طی یک سخنرانی در رابطه با GTL  ابرکوه اعلام کرد: "این پروژه که برای اولین بار در ایران انجام می شود، یک پروژه بسیار سخت و طولانی است، که خوشبختانه با جلسات کارشناسی و پیگیری ها انجام شده، کار به مرحله اجرایی رسیده است."

حال باید دید منظور از مرحله اجرایی چه بوده است، تا کنون پس از گذشت سال ها از زمان خرید سهام توسط مردم، کدام کار اجرایی در رابطه با راه اندازی این پالایشگاه و در کدام منطقه از ابرکوه صورت گرفته است، که از دید مردم پنهان می باشد؟؟؟!!! این پروژه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی که به گفته مسئولین قرار بود با تجهیزات و دانش فنی صددرصد خارجی در ابرکوه، راه اندازی شود، در حال حاضر با وضعیت اقتصادی موجود، هنوز بلاتکلیف است.

هر چند توسعه اقتصادی در بلند مدت، افزایش قدرت خرید خانوارها، رشد تولید ملی، افزایش کافی سرمایه‌گذاری، اجرایی شدن سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و بهتر شدن فضای کسب ‌وکار در کوتاه مدت، از جمله سیاست های دولت تدبیر  و امید برای بهبود اوضاع اقتصادی می باشد.
ولی با توجه به وضعیت چند صنعت در شهرستان کوچکی مانند ابرکوه، خلاف این موضوع به اثبات رسید که نشان دهنده رکود شدید حاکم بر اقتصاد کشور است.

مدتی است که دولت سخن از خروج از رکود و رونق اقتصادی می زند، اما با بررسی وضعیت صنایع حتی در شهرهای کوچک به راحتی می توان دریافت، که رکود نه تنها از بین نرفته بلکه، رکود اقتصادی در حال حاضر معیشت و زندگی شخصی مردم را هم تحت الشعاع قرار داده است.

انتهای پیام/ م.ف
 




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.