ID : 38664072
مدیرکل جهاد کشاورزی یزد:

ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی صنایع تبدیلی یزد، یک میلیون و 300 هزار تن است


مدیرکل جهاد کشاورزی استان یزد گفت: از نظر صنایع تبدیلی و فرآوری استان یزد جز استان‌های خوب کشور است.

سید کمال سجادی پور مدیرکل جهاد کشاورزی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: قریب به یک میلیون و 300 هزار تن ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی صنایع تبدیلی در استان یزد است و مجموع تولیدات استان نیز یک میلیون 725 هزار تن است.

وی با بیان اینکه از نظر صنایع تبدیلی و فرآوری استان یزد جز استان‌های خوب کشور است، اظهار داشت: تجهیزات سردخانه‌ای ما در استان یزد بیش از نیاز خودمان است به‌طوری‌که معمولا در ایام عید میوه تنظیم بازار برخی استان‌های دیگر را نیز از سردخانه‌های استان ما می‌برند.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان یزد افزود: در حوزه صنایع لبنی واحد بسیار بزرگی تا پایان سال در شهرستان ابرکوه راه‌اندازی می‌شود که ظرفیت این را خواهد داشت که روزانه حدود 100 تن شیر تحویل بگیرد.

سجادی‌پور خاطرنشان کرد: تعداد واحدهای بسته‌بندی محصولات گلخانه‌ای در استان یزد، طی دو سه سال گذشته از سه واحد به 23 واحد افزایش یافته است و با توجه به اهمیت بازاریابی و صادرات، در جوار برخی از این واحدها حتی سردخانه و تهیه ظروف بسته‌بندی نیز وجود دارد.

وی عنوان کرد: در حوزه آبیاری‌های نوین به خاطر خرده مالکی بودن، مقطع طولانی، کار در استان یزد سخت و در واقع متوقف بود به‌طور‌ی‌که تا پایان سال 90 کل سطح اجرایی ما در یزد چیزی حدود 10 هزار و 400 هکتار بوده است.

مدیرکل جهاد کشاورزی یزد ادامه داد: در حال حاضر سطوحی که در سامانه سیستم‌های نوین آبیاری کشور ثبت شده به 27 هزار هکتار رسیده است، این در حالی است که 2 هزار هکتار نیز امسال اجرا شده که هنوز ثبت نشده است و 2 هزار و 500 هکتار نیز در حال اجرا داریم.

سجادی‌پور اضافه کرد: روی این موضوع وقت گذاشته و روی سیستم‌های کم فشار کار شد و در حال حاضر شرکت‌های توانمندی در زمینه طراحی و اجرا در استان ایجاد شده‌اند این در حالی است که قبلا از استان‌های دیگر می‌آمدند.

وی یادآور شد: سال قبل قریب به 40 میلیارد تومان در این حوزه اعتیار بلاعوض پرداخت شد و برای سال 99 چیزی که تا کنون برای ما ابلاغ شده است و دارد به مرور تخصیص پیدا می‌کند قریب به 33 میلیارد تومان است.

مدیرکل جهاد کشاورزی یزد تأکید کرد: علت اینکه آبیاری‌های نوین در چند سال گذشته سرعت پیدا کرده این است که خرده‌مالکی‌ها را در قالب طرح‌های کم‌فشار دیدیم و آن‌ها را وارد عرصه کردیم و اگر قرار بود صرفا با آن عرصه‌های بزرگ نگاه کنیم قطعا نمی‌توانستیم این اعتبارات را جذب و این سطح را اجرا کنیم.

سجادی‌پور تصریح کرد: در اجرای طرح کم‌فشار بعضا تصورمان این بود که بازدهی انتقال آب را فقط افزایش می‌دهد و بازدهی مزرعه را ممکن است افزایش ندهد اما برآوردهای میدانی نشان می‌دهد همین اجرای کم‌فشاری که دارد صورت می‌گیرد به جرأت می‌توان گفت بازدهی بالای 80 و 90 درصد دارد.

وی اضافه کرد: بخاطر اینکه بعضا طول مسیر انتقال آب از چاه تا مزرعه حدود سه کیلومتر و برخی موارد تا 17 کیلومتر بوده است؛ مثلا ما در منطقه سخوید -که یک منطقه کوهستانی بسیار سنگلاخی است- اجرا کردیم، 17 کیلومتر شبکه اجرا کردیم و به برخی از عرصه‌هایی آبرسانی شد که اهالی منطقه می‌گفتند 20 سال امکان انتقال آب به آنجا وجود نداشت.

سجادی‌پور گفت: اجرای آبیاری نوین، در ادامه روی سرمایه‌گذاری‌هایی که در بخش کشاورزی می‌شود تأثیر مثبت دارد و موجب می‌شود ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود چرا که کشاورز و سرمایه‌گذار وقتی می‌خواهد مثلا گلخانه یا واحد دامداری احداث کند به خاطر در دسترس بودن آب اطمینان خاطر بیشتری دارد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


حسام شیری
سلام پست خبری عالی و کامل 👏
0 (0 Votes)
Posted on ۱۳۹۹/۰۸/۲۲ ۰۸:۴۰.