عجیب است که با حمله کنندگان به آب یزد هیچ برخوردی نمیشود/ نمایندگان مجلس وعده تأمین آب یزد را پیگیری کنند
محمد صالح جوکار در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در واکنش به حملههای متعدد به خط لوله آب یزد گفت: موضوع شکسته شدن خط لوله انتقال آب به یزد به یک مسئله مزمن تبدیل شده و متأسفانه به دلیل عدم برخورد جدی با خرابکاریهایی که انجام میشود این رویه به صورت یک عادت معمول در آمده است.
وی افزود: در صورتی که برخورد جدی با عوامل مخرب نشود در آینده احتمالا ابعاد وسیعتری به خود بگیرد و حتی به استانهای دیگر هم کشیده شود و این پدیده بسیار بدی در حوزه امنیت خواهد بود و مشکلاتی میتواند در منطقه ایجاد کند. لذا هم مجلس توسط نمایندگان بایستی ورود پیدا کند و هم نیروی انتظامی جدیتر برخورد کند و هم قوه قضائیه در رسیدگی به جرایم جدیتر عمل کند.
نماینده سابق مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در 22 نوبت گذشته متأسفانه کسی محکوم نشده و مشخص نیست که این عوامل چرا به راحتی به خط لوله دستاندازی میکنند و آنچه را که متعلق به مردم است تخریب میکنند بدون اینکه مجازات و جریمه بشوند.
جوکار با بیان اینکه وقتی آب یک استانی را قطع کنند این قطعا یک موضوع امنیتی است و بایستی با جدیت با آن برخورد بشود، یادآور شد: با اولین حرکتی که در سال 91 در شرق اصفهان انجام شد و به خط لوله حمله کردند، به صورت جدی برخورد شد.
وی ادامه داد: در خود مجلس چندین جلسه در این رابطه برگزار شد، از جمله جلسهای بود که با حضور وزیر وقت اطلاعات و فرمانده نیروی انتظامی و معاون اول قوه قضائیه و نائب رئیس مجلس تشکیل شد و به موضوع رسیدگی کردند و چون جدی با مسئله برخورد شد امنیت خط برقرار شد و برای مدتی هم مصونیت داشت؛ مجددا شاهد این حملات هستیم و این بار در یک شیب تندی قرار گرفته به طوری که در شش ماه گذشته 22 بار به خط لوله حمله شده و این قابل قبول نیست.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس تأکید کرد: از نظر امنیتی شورای امنیت کشور باید تصمیم جدی در این رابطه بگیرد و این قابل قبول نیست که در این ارتباط اغماض بشود و با کسانی که به اموال بیتالمال آسیب میرسانند با رأفت برخورد شود.
جوکار خاطرنشان کرد: متأسفانه در جلسات گذشته علیرغم اینکه مقدار آب را تنزل و کاهش دادهاند، مثلا در شورای عالی آب یکی از مواردی که مطرح شده این بوده که برخورد قضایی با این مجرمین نیز نشود که این قابل قبول نیست.
وی تصریح کرد: حرکتی که انجام میشود آن هم با دستگاههای سنگینی مثل لودر این کاملا قابل شناسایی است، مگر اینکه عدهای اغماض و چشمپوشی کنند و نخواهند برخورد کنند و با توجه به اینکه این اقدامات در حوزه جغرافیایی و حوزه تقسیمات استان دیگری دارد انجام میشود آن هم جای سئوال و ابهام وجود دارد.
نماینده سابق مردم یزد و اشکذر در مجلس عنوان کرد: من تعجب میکنم که چطور است که ما با داشتن این اقتدار و توانمندی که در حوزه امنیتی و انتظامی داریم، امنیت یک خط لوله را نمیتوانیم برقرار کنیم و دائم یک شوک روانی به مردم یزد وارد میشود.
جوکار با بیان اینکه طی این چند وقت قطعا این مسئله در مسائل دیگر یزد هم تأثیرگذار بوده، افزود: یزدی که شاخصهای سرمایهگذاریاش بالا بوده، متأسفانه به دلیل همین اقدامات و نبود امنیت برای سرمایهگذاری کمتر سرمایهگذار به استان یزد ورود پیدا کرده و که این موضوع یکی از دلایل آن است و البته دلایل دیگر متتعددی هم وجود دارد.
وی اظهار داشت: ما از یک طرف بحث صرفهجویی را در دستور کار داریم، مدیریت منابع آبی را در حوزه کشاورزی و صنعت در دستور کار داریم که خوب است اما همه کار، این نیست بلکه ما بایستی به دنبال منابع پایدار آب باشیم و با این وضعیتی که امروز شاهد آن هستیم قطعا مسئولین استان بایستی توجه به این کنند که منابع پایدار آب برای استان از کجا تأمین خواهد شد و باید تمام هم و غم بر این کار باشد.
نماینده سابق مردم یزد تأکید کرد: ما در طول 5 سال گذشته اقدام و گامی در راستای اینکه آب پایدار برای استان تأمین شود، ندیدیم مگر حرکتهایی که از سوی مردم یا بخش کارآفرینان و صنعتگران انجام شده است.
جوکار با بیان اینکه مشکل اصلی آب است، تأکید کرد: آینده یزد به آب بستگی دارد، یزد ظرفیتهای بسیار زیادی دارد که از این ظرفیتها باید استفاده لازم مخصوصا در حوزه صنایع و معادن بشود.
وی تصریح کرد: مسئولین در سطح کشور نیز غیر از قول و وعدههایی که دادند چیز دیگری نداشتند. همان سفر سال 94 رئیسجمهور به استان یزد و قول 4000 میلیاردی که برای تامین آب یزد داده شد که بعنوان اولین شهر آب به استان یزد بیاید، اما متأسفانه هیچ اقدامی نشد و اینها مطالبات مردم است که بایستی از سوی نمایندگان و مسئولان محترم پیگیری جدی شود.
عضو سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: وگرنه با این وضعیتی که ما با آن روبرو هستیم شاخصهای سرمایهگذاری ما تنزل خواهد داشت. در سال 92 نرخ بیکاری ما در استان یزد 6.8 بود، اما امروز به 12.6 رسیده که این نشان دهنده این است که سرمایهگذاری در استان کم شده است و این به دلیل همین فضاهای روانی و عدم امنیت است که در حوزه اقتصاد ما امروز شاهدش هستیم.
جوکار اظهار داشت: وزارت کشور و شورای امنیت در این موضوع قطعا جایگاه مهمی دارد و بایبستی ورود پیدا کند. لازم است به هر صورت برای این کار از استانهای دیگر برای تأمین امنیت خط لوله استفاده شود و اجازه ندهند به افرادی که همیشه کار آنها بوده که با امکاناتی که در اختیارشان است خط را شکستهاند و این آسیب را به مردم یزد وارد کردهاند.
وی تصریح کرد: اینها قطعا از مردم نیستند و مماشات با این افراد جایز نیست و اینها جریتر میشوند برای اینکه در آینده بیشتر تخریب کنند و آسیب جدی به بیتالمال بزنند و شاید که دایره اقداماتشان را به استانهای دیگری هم بکشند که این نفع کشور نخواهد بود.
نماینده سابق مردم یزد افزود: آب امروز به عنوان یک منبع طبیعی کشور محسوب میشود و طبق قانون اساسی آب متعلق به یک جایی خاصی نیست و همه مردم بایستی از منابع آبی استفاده کنند، همانطور که از منابع طبیعی و معادن استان یزد جاهای دیگر دارند استفاده میکنند.
جوکار گفت: ما همبستگی و وحدت باید داشته باشیم و در شرایط فعلی لازم است که در کنار هم باشیم و بتوانیم با استفاده از ظرفیتهای خودمان همدیگر را تقویت کنیم و این قابل قبول نیست که در استان همجوار این اتفاقات برای خط لوله آب یزد بیفتد و منافع مردم یزد را پایمال شود.
انتهای پیام/
Related Assets:
- یزد به مدیری همه جانبه نگر و با تجربه نیاز دارد/ چالش ها و فرصت های پیش روی استاندار یزد
- رزمایش پدافند غیرعامل، با هدف ایجاد آمادگی در بین دانشآموزان اجرا میشود
- «آب انبار هفت بادگیر» جاذبه ای در روستایی متروکه عصرآباد رستاق
- عزمی برای حفظ خط انتقالی آب به یزد وجود ندارد/ضرورت پررنگ ترشدن نقش راهنمایی پلیس راهور