ID : 7100065
گزارش؛

عدم وجود مرکز جمع آوری محصول و باز پرداخت وام مهمترین مشکلات گلخانه داران خاتم


يزد كه از فقيرترين استانها به لحاظ بهره مندي از منابع آبي در حوزه كشاورزي به شمار مي‌رود، طي يك دهه اخير به سمت تغيير روش‌هاي كشت روي آورده كه كشت گلخانه اي از جمله آنهاست.

به گزارش یزدرسا به نقل از طنین خاتم، خیار سبزگلخانه‌ای  اكنون يكي از مهمترين محصولات گلخانه‌ای استان يزد به شمار می‌رود.

يزد كه از فقيرترين استانها به لحاظ بهره مندي از منابع آبي در حوزه كشاورزي به شمار مي‌رود، طي يك دهه اخير به سمت تغيير روش‌هاي كشت روي آورده كه كشت گلخانه اي از جمله آنهاست.

استان يزد تا حدي در زمينه توسعه كشت گلخانه‌اي پيشرفت كرده كه محصولات گلخانه‌اي اين استان رتبه دوم در كشور را به خود اختصاص داده است و در اين ميان خيار بيشترين محصول گلخانه اي اين استان را شامل مي شود.

گلخانه داران شهرستان خاتم نیز به دلیل شرایط آب و هوایی به کاشت این محصول روی آورده اند ولی در این راه با مشکلاتی روبه رو شده اند .

یکی از گلخانه داران به خبرنگار طنین خاتم گفت : شهرستان خاتم به دلیل بعد مسافت طولانی که  با مرکز استان و استان های همجوار دارد مشکلاتی را برای گلخانه داران  وجود آورده است  از جمله برای فروش محصول خود باید متحمل هزینه های سنگین اعم از دادن کرایه سنگین باشند تا محصول خود را برای فروش  به این مراکز ببرند واین در حالی است که جهاد کشاورزی میتواند با ایجاد یک شرکت تعاونی خرید محصول تا حدودی این مشکل را برطرف کند.

یکی دیگر از گلخانه داران  گفت : فرجه وام های دریافتی که برا ی ایجاد گلخانه در اختیار متقاضیان داده می شود  بسیار کم است و تنفس ندارد و گلخانه دار باید ظرف 6 ماه نسبت به  پرداخت اقساط وام مراجعه کند ..

گلخانه دارن شهرستان از سختی های گرفتن وام صحیت کردند و گفتند برای گرفتن وام باید سه برابر وام دریافتی وثیقه گذاشت که  این در توان بسیاری از متقاضیان دریافت  وام نیست .و همشهریان را  در ایجاد گلخانه  بی انگیزه می کند .

یکی دیگر از گلخانه داران از نبود کود و سم های مورد نیاز گلخانه  گلایه کرد  و گفت : امیدواریم جهاد کشاورزی شهرستان در این زمینه به کشاورزان کمک کند .

طنین خاتم، در اين ميان آنچه که باعث نگراني است، مشکلات ريز و درشت موجود بر سر راه کشاورزان است که موجب شده تا فعالان اين عرصه رغبت چنداني به کشت گلخانه‌اي نداشته باشند. يک کارشناس کشاورزي عدم ثبات بازار، نبود امکانات و تأسيسات و حمل و نقل، گراني بيش از حد نهاده‌هاي توليد و ناپايداري صادرات را از عمده‌ترين مشکلات گلخانه‌داران مي‌داند.

لازم به ذکر است هم اکنون 15 گلخانه در سطح شهرستان مشغول به فعالیت می باشند .

کوتاه سخن اینکه:

امروزه تولید محصولات کشاورزی درشرایط کنترل شده گلخانه ای به علت توجیه اقتصادی مناسب وبالا بودن کیفیت و کمیت محصولات تولیدی دارای جایگاه خاصی بوده و به لحاظ کاهش مصرف نهاده ها و بالابودن راندمان تولید در مقایسه با روش های سنتی، امکان بهره برداری اقتصادی از اراضی کوچک را مهیا می سازد.

درکشورما نیزعلاوه برموارد یاد شده به دلیل وجود امکانات بالقوه، نظیرنیروی انسانی فراوان، شرایط اقلیمی مناسب ،پایین بودن سود فعالیتهای کشاورزی سنتی ووجود تعداد قابل توجه فارغ الاتحصیلان کشاورزی، تولید محصول با استفاده ازروشهای نوین درگلخانه به صلاح ومقرون به صرفه است.

به نظرمی رسد مسئولان مربوطه باید با برنامه ریزی های اصولی در سالی که از سوی رهبر معظم انقلاب، سال جهاد اقتصادی نامگذاری شده، با حمایت از گلخانه داران و رفع مشکلاتشان، علاوه بر ایجاد امید به تولید بیشتر، موجب رونق اقتصادی در بخش کشت گلخانه ای شده و از این طریق، گامی برای شکوفایی اقتصادی استان بردارند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.