فرستاده شدن کارهای چاپی به بیرون از استان؛ عمده مشکل صنعت چاپ یزد/با واحدهای بدون پروانه برخورد نمیشود
به گزارش یزدرسا؛ یازدهم شهریور ماه، روز ملی صنعت چاپ، یادآور تلاش مستمر و زحمت مداوم جمع بزرگی از اهل هنر، ادب و فن این سرزمین پرگُهر است که نتیجۀ آن، عمری دویست ساله برای صنعت چاپ و اعتباری بزرگ برای هنرمندان و صنعتگران حوزه چاپ ایران زمین است.
محمدمهدی باغستانی رئیس اتاق اصناف مرکز استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، گفت: 71 چایخانه در استان یزد فعال هستند که از این تعداد، 25 چاپخانه افست و مابقی چاپهای رنگی هستند.
وی با بیان اینکه 38 واحد چاپخانه بدون پروانه در استان شناسایی شدند، ادامه داد: با توجه به اینکه تعداد فعالان در حوزه چاپخانه کمتر از 100 نفر است اتحادیه جداگانهای برای آنها تشکیل نشده و تحت نظر اتحادیه لوازم التحریر و کتابفروشان قرار دارند.
سعید آبادی مدیر چاپخانه فرهنگ استان یزد نیز در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با بیان اینکه در دنیای امروز رونق صنعت چاپ رابطه مستقیمی با رونق رهنگی و اقتصادی دارد، اظهار کرد: از آنجا که صنایع ما نیاز به بستهبندی صحیح محصولاتشان دارند رونق صنعت چاپ زمینهای برای رشد صنعت است.
فرستاده شدن کارهای چاپی به بیرون از استان؛ عمده مشکل صنعت چاپ یزد
وی بیرون رفتن تعدادی زیادی کارهای چاپی از استان را از عمده مشکل حوزه صنعت چاپ نام برد وادامه داد: دلالان و کانونهای تبلیغاتی با بازاریابیهایی که انجام میدهند تعداد زیادی از کارهای چاپی را به استانهای دیگر میفرستند و نمیگذارند در داخل استان چاپ انجام شود و همچنین سفارشات شرکتها و ادارات برای چاپ نیز توسط دلالان به چاپخانهها ارجاع داده میشود.
مراکز چاپ و تکثیری بلای جان چاپخانهها
سعید آبادی با اشاره به تعریف شدن جایگاه مشخص برای کانونهای تبلیغاتی و مراکز چاپ و تکثیر در استان گفت: متأسفانه در قانون وظیفه این مراکز مشخص نشده است و عمدتا فعالیتی موازی با صنعت چاپ دارند و با بزک کردن دفتر و تشکیلات خود کار دلالی صنعت چاپ را انجام میدهند و تداخل وظایف صنفی به وجود آمده است در حالی که باید در قانون به روشنی مشخص شود که مراکز تایپ و تکثیری و کانونهای تبلیغ نباید در کار چاپ وارد شوند.
با واحدهای بدون پروانه برخورد نمیشود
این فعال عرصه صنعت چاپ نداشتن نظارت کافی از سوی مسئولان بر واحدهای بدون مجوز در سطح شهر را نیز از دیگر مشکلات حوزه صنعت چاپ نام برد و افزود: وظیفه ذاتی ارشاد و اماکن برخورد جدی با واحدهای چاپ بدون مجوز است که متأسفانه کاملا این موضوع رها شده است و برخوردی با این واحدها دیده نمیشود و علاوه بر آن هیچکدام از مالیاتهای سنگینی که به واحدهای مجوزدار اعمال میشود برای واحدهای مجوز وجود ندارد و هیچ پاسخگویی ندارند و با هزینههای بسیار پایین مشغول فعالیت هستند.
ناتوانی در به روز کردن ماشین آلات چاپ به واسطه رکود و تعرفه سنگین
مدیر چاپخانه فرهنگ با اشاره به وجود ماشین آلات فرسوده در صنعت چاپ گفت: گران بودن ماشین آلات چاپ و وجود رکود اقتصادی در بازار موجب شده فعالان این صنعت نتوانند ماشین آلات خود را به روز کنند و بسیاری از آنها یا تعطیل شدند و یا در معرض تعطیلی قرار دارند و تا یک یا دو سال آینده چاپخانههای سنتی دیگر نتوانند کارشان را ادامه دهند.
سعیدآبادی به زیادهخواهی بانکها از صنعت چاپ به عنوان صنعت مادر اشاره و خاطرنشان کرد: در بیشتر کشورهای توسعه یافته دنیا با دادن وامهای کم بهره و طولانی مدت از صنایع مادر و پایه خود حمایت میکنند و تسهیلات ویژهای به آنها میدهند، اما در ایران با اعمال تعرفههای سنگین روی لوزام و ماشین آلات صنعت چاپ موجب از بین رفتن چاپخانههای کوچک و متوسط میشوند و گمرک و بانکها برای صنایع کوچک کیسه دوختند در حالی که محصول نهایی کارخانهها اگر بستهبندی مناسب نداشته باشند نمیتوانند بازارهای هدف خود را پیدا کنند.
پایین آمدن حجم کار چاپخانهها
مجتبی عزیزی دیگر فعال عرصه صنعت چاپ در یزد با اشاره به رکود اقتصادی شدید گفت: حجم کار چاپخانهها بسیار پایین آمده است و تعداد زیادی از فعالان این عرصه ورشکست شده و روبه نابودی هستند.
مدیر چاپخانه نقطه تصریح کرد: چاپخانه تنها کاری است که بدون استفاده از برق نمیتواند هیچگونه فعالیت داشته باشد و اگر مقایسهای بین قبوض برق کنونی و سالهای گذشته چاپخانههای فعال انجام شود میتوان وضعیت وخیم چاپخانهها را مشاهده کرد.
نبود نیروی متخصص و ماهر به عنوان اپراتور در چاپخانهها
حمید امینی مدیر چاپ ونشر سروش در یزد نیز در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا گفت: نبود همکاری بین فعالان صنعت چاپ و خلأ قانونی برای تشکیل اتحادیه برای چاپخانههای استان، نبود نیروی متخصص و ماهر به عنوان اپراتور و تعمیرکار در چاپخانهها، نبود سیستمی که با قیمت مناسب کاغذ را به چاپخانهها تزریق کند، وضعیت بازار و گرانی کاغذ در پایین آوردن حجم کار چاپخانهها، سفارش ارگانها و ادارات در یزد به خارج از استان برای چاپ کارهایشان و وجود مراکز تایپ و تکثیری در سطح شهر که کاری موازی با چاپخانهها را انجام میدهند را از جمله مشکلات صنعت چاپ در استان نام برد.
انتهای پیام/ف ع