قرآن نقشه زندگی است/ وضعیت امروزحجاب ریشه درکمکاری در این حوزه دارد
به گزارش یزد رسا به نقل از یزد آوا، شب گذشته مراسم جشن ولادت حضرت علی اکبر(ع) در حسینیه محمد آقا یزد برگزار شد، که در این مراسم از 55 جوان برتر استان یزد تجلیل به عمل آمد.
حجه الاسلام و المسلمین محمد رضا رنجبر سخنران این مراسم به توصیف اهل بیت پیامبر و وضعیت حجاب در جامعه پرداخت. که متن سخنرانی در ادامه آمده است.
تشبیه اهل بیت و پیامبر(ص) به مشک
آهوانی در صحرا هستند که از هر گیاهی تغذیه نمیکنند و تنها از گیاهان معطرو گلهای خوشبو استفاده میکنند، به همین خاطر این آهوان ماده بسیار خوشبو و معطری مانند مشک تولید میکنند. قطرات خون قطره قطره وارد کیسهای به نام نافه میشود. زمانی که یک شکارچی این آهو را شکار میکند، نافه را آویزان میکند. بعد از یک سال زمانی که سر کیسه را باز میکند، چنان بوی خوشی از این مشک پراکنده میشود که تمام فضا را عطرآگین میکند.
مشکها به صورت قطعههای ریز و درشت است، عربها به این قطعات درشت "عترت" میگویند. حضرت رسول(ص) نیز اهل بیت خود را عترت نامیدند.
عترت پیامبر مانند مشک میمانند، همانگونه که انسان از مشک استفاده میکند و معطر و خوشبو میشود، اگرانسان از اهل بیت استفاده کند، زندگیش بوی خوش میگیرد و همانطور که برای تهیه مشک هزینه میکنید، باید عمر، وقت و سرمایه تان را هزینه کنید تا از کلمات، سخنان و فرمایشات و تعالیم اهل بیت(ع) استفاده کنید.
قرآن نقشه زندگی
قرآن نقشه زندگی است، زندگی بدون نقشه نمیشود، همانطور که بچه ها برای بازیای مانند گل کوچک با وجود محدودیتی که ایجاد میشود، نقشه ای روی زمین میکشند، زندگی نیز باید دارای نقشه باشد، آیا زندگی از یک بازی کمتر است؟
قیام امام حسین (ع) نیز به این دلیل بود که احکام خدا تعطیل شده بود و ایشان میخواست قرآن نقشه زندگی شود ومردم به وسیله آن سعادتمند شوند.
زندگی به دار قالی تشبیه میشود که نقشه آن قرآن و لحظههای زندگی پشمهای رنگی دار قالی است، صاحب این دار قالی نقشهای را در اختیار ما قرار داده است و ما را موظف کرده تا دقیقا براساس این نقشه قالی را ببافیم و چنانچه قالی را براساس سلیقه خود و یا دیگران ببافیم، خریدار ندارد.
دلیل هر نقص و کمبود در جامعه ریشه در کم گذاشتن در کارها دارد
یکی از آیه های قرآن که نقشه زندگی است و چنانچه آن را در زندگی پیاده کنیم و براساس آن زندگی را ببافیم، زندگی زیبا می شود، آیه اول سوره مطففین است که میفرماید: وای بر کم فروشان. این آیه بیانگر این است که کم کاری را از زندگیات حذف کن. خدماتی که فردی ارائه میدهد باید به اندازه پاداشی باشد که میگیرد.
دلیل هر نقص و کمبود در جامعه را در ریشه در کم گذاشتن در کارها است.
وضعیت حجاب امروز به دلیل کم کاری در این حوزه است
دلیل انکه وضعیت حجاب در جامعه به این صورت درآمده است و روز به روز کم رنگ تر میشود، به این دلیل است که مسئله حجاب به درستی توسط آموزگار دینی به دانش آموزان تعلیم داده نشده است و آموزگار به دانش آموز نگفته است که اگر حجاب را حفظ کنی، حجاب تو را حفظ میکند.
چرا باید دختری بگوید، انسان که با چند تار مو به جهنم نمیرود!، درست است شاید انسان با چند تار به جهنم نرود ولی جهنم با یک تار مو شروع میشود. یک چوب کبریت یک جنگل را به آتش نمیکشد ولی به آتش کشیده شدن یک جنگل با یک چوب کبریت شروع میشود.
چرا دختری با جسارت میگوید انسان باید دلش پاک باشد؟! مگر میشود دل انسانی پاک باشد ولی اعمالش پاک نباشد.
چرا دختری میگوید مسئله حجاب را در کشورهای غربی به سادگی حل کردهاند و بسیار شاد هم هستند؟! باید به او گفت که کشورهای غربی مسئله آب رودها را حل کردند، در حالی که تمام رودها را به باتلاق فرستادند و بهرهای نبردند.
دختری میگوید، من که پاکم دیگران خودشان را حفظ کنند!! باید به او گفت، درست است که تو پاکی ولی دیگران با رفتار تو ناپاک میشوند و میگندند و گند آنها دامن تو را هم خواهد گرفت.
چرا باید در همین دو ماه گذشته 4 هزار طلاق اتفاق بیفتد که بیشتر آنها نیز متعلق به شهرهای مذهبی مانند مشهد است، زیرا به دختر یاد ندادند که وقتی ازدواج می کنی، تنها چیزی که همسرت میفهمد اطاعت و تمکین توست و به پسریاد ندادند که وقتی تو ازدواج میکنی تنها چیزی که همسر تو می فهمد محبت تو به اوست.
مانند بچه ها نباشید، کودک صفت نباشید، هر پیش آمدی که در زندگیتان اتفاق میافتد با دیگران در میان نگذارید.
حضرت علی اکبر(ع) شبیهترین به پیامبر(ص)
دلیل آنکه پیامبر (ص) اسوه و الگو شد و قرآن میگوید، زندگی ایشان را الگو قرار دهید و از ایشان تبعیت کنید، این است که زندگی رسول خدا (ص) مو به مو براساس نقشه زندگی (قرآن) بود، هر چه زندگی ما به زندگی پیامبر نزدیک شود، به قرآن نزدیک میشویم و هرچه به قرآنن نزدیک شویم، زندگیمان بوی خوش میگیرد.
حضرت علی اکبر(ع) شبیهترین افراد به پیامبر از جهت سیما، اخلاق ومنطق بود. حضرت علی اکبر(ع) همان اخلاق پیامبر را در زندگی پیاده کرد، وجود ایشان سراپا ادب بود و این ادب است که انسان را به همه جا میرساند.
خداوند همه چیز را در ادب قرار داده است و خداوند ادب را در وجود پیامبر قرار داده است و حضرت علی اکبر (ع) شبیهترین به او بود.
نرم خویی، سعه صدر و جواد و بخشنده بودن از ویژگیهای پیامبر بود، که حضرت علی اکبر(ع) نیز آن را دارا بود.
همانطور که یک قیچی با برخورد با پارچه نرم، کند میشود،
سینه گشاده و سعه صدر یکی از ویژگیهای پیامبر بود، پیامبر فرمود: اگر میخواهید مانند من شوید، یک راه بیشتر ندارید و این است که هرگاه خشمگین شدید سکوت کنید.
جواد و بخشنده بودن یکی دیگر از ویژگیهای پیامبر بود که حضرت علی اکبر(ع) نیز آن را دارا بود، ایشان در بلندی آتش روشن میکرد تا کسانی که راه را گم کردند، را هدایت کند و از آنها پذیرایی میکرد.