ID : 6713966
وزارت نیرو:

قطع آب مشترکان پرمصرف در دستور کار قرار گرفت


معاون وزیر نیرو گفت: در صورت دریافت مجوز، آب مشترکان پرمصرف قطع می‌شود.

به گزارش یزد رسا به نقل از کیهان، رحیم میدانی در جمع خبرنگاران و در واکنش به این موضوع که هرکس که پول داشته باشد مدعی است پول را می‌دهد به همین دلیل بیشتر مصرف می‌کند، گفت: پول برای ما آب نمی‌شود، مردم آب می‌خواهند. بنابراین درخواست اخذ مجوز برای قطع آب مشترکینی که بی‌رویه از آب استفاده می‌کنند کرده‌ایم.
وی با اشاره به این که قیمت آب تا حدی بازدارنده است گفت: قیمت‌های کنونی عامل بازدارندگی نیستند بنابراین باید مجوز دستمان باشد تا پس از هشدار در صورت عدم رعایت، انشعاب را قطع کنیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب با تاکید بر این که افزایش پلکانی قیمت آب به صورت کنونی بازدارنده نیست تاکید کرد: باید قیمت‌ها را بسیار بالا ببریم.
وی با تاکید بر این که دو شبکه کردن آب در کلانشهرها در اولویت قرار دارد گفت: نصب ادوات کنترل مصرف آب در سفره‌های آب زیرزمینی، احداث مراکز دیسپاچینگ، سرمایه‌گذاری در احداث تصفیه‌خانه‌های فاضلاب و استفاده از سرمایه بخش خصوصی در قالب قراردادهای بیع متقابل و... از برنامه‌ها و اولویت‌های کار وزارت نیرو در حوزه آب است.
میدانی در مورد انتقال آب از دریای‌خزر به سمنان نیز گفت: در حال حاضر هیچ متخصصی در کشور در زمینه انتقال بین حوزه‌ای مخالفتی ندارد. از این رو این پروژه با در نظر گرفتن مطالعات زیست‌محیطی بر اساس برنامه در حال انجام است.
وی با تاکید بر این که یکی از دلایل کند شدن انتقال آب از خزر به سمنان گرفتن مجوزهای زیست‌محیطی است گفت: بر اساس مطالعات در کشور 120 میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر داریم که به طور حتم در حال حاضر با توجه به تغییر اقلیم‌های صورت گرفته این عدد کاهش یافته است.
معاون وزیر نیرو در امور آب در مورد روند سدسازی نیز گفت: با توجه به کاهش میزان روان آب‌ها در اکثر مناطق مختلف کشور ناگزیر به بازنگری در روند سدسازی هستیم. تاکنون در قالب این طرح بازنگری از ساخت چندین سد از جمله در حوضه ارومیه جلوگیری کرده‌ایم.
میدانی با اشاره به این که در بخش‌هایی نیز در حوزه شبکه‌های آب رسانی بازنگری شده است گفت: در برخی از سدها که پیشرفت کار آن‌ها بالا است بازنگری در بخش شبکه‌های آبرسانی بعد از سد صورت گرفته است. تاکنون در حوزه‌های آبی مهم کشور مانند کرخه و سفیدرود مطالعات در حوزه سدسازی به پایان رسیده است.
وی با تاکید بر کاهش آب در مخازن سدها گفت: برای استمرار آبرسانی نیاز به صرفه‌جویی مردم داریم و مردم باید حداقل 20 درصد در مصرف آب صرفه‌جویی داشته باشند.
معاون وزیر نیرو در امور آب با اشاره به این که میزان هدر رفت آب در حال حاضر 15 درصد است گفت: برای کاهش هدر رفت آب و افزایش راندمان نیاز به 400 میلیارد تومان اعتبار داریم تا نوسازی شبکه را انجام دهیم.
میدانی تاکید کرد: تلاش داریم بخشی از اعتبار مورد نیاز را از طریق بخش خصوصی تامین کنیم.
آب سدهای تهران 24 درصد کاهش یافته است
میزان آب موجود، پشت‌ سدهای تهران در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 24 درصد کاهش یافته است. حجم آب موجود در مخازن سدهای تامین‌کننده آب تهران با کاهش 188 میلیون متر مکعبی در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته به حدود 601 میلیون متر مکعب رسیده است.
حجم فعلی آب موجود در سدهای استان تهران در مقایسه با زمان مشابه سال آبی گذشته، 24 درصد کاهش یافته است. حجم آب ورودی به مخزن سدهای تهران نیز از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه 92) تاکنون با 19 درصد کاهش در مقایسه با زمان مشابه سال آبی گذشته به حدود 834 میلیون متر مکعب رسیده است.
همچنین حجم آب ورودی به مخزن سدهای تهران در دوره زمانی مشابه سال آبی گذشته یک میلیارد و 35 میلیون متر مکعب بوده است. حجم ذخیره آب در مخزن سدهای لار، طالقان، کرج، ماملو و لتیان در مقایسه با سال آبی گذشته به ترتیب 35، 28، 23، 16 و 5 درصد کاهش یافت.
در زمان فعلی، حجم آب موجود در مخزن سدهای لار، طالقان، کرج، ماملو و لتیان به ترتیب 84، 202، 138،  108 و 69 میلیون متر مکعب گزارش شده با توجه به شرایط ذخیره آب و کاهش منابع آبی در پشت سدهای پنجگانه تهران، شهروندان تهرانی باید نسبت به رعایت الگوی مصرف آب دقت لازم را داشته باشند.




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.