ID : 38694469
رئیس اتحادیه مصالح ساختمانی یزد مطرح کرد

قطع دست دلال از بازار مصالح ساختمانی یزد با صدور بارنامه


علی‌اصغر بحری گفت: صدور بارنامه توسط کارخانجات تولید کننده مصالح ساختمانی یزد دست دلال را از این بازار کوتاه می‌کند.

علی‌اصغر بحری در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در خصوص وضعیت بازار مصالح ساختمانی در یزد گفت: مصالح ساختمانی در بازار به وفور یافت می‌شود اما با توجه به افزایش نرخ دلار که موجب افزایش صادرات مصالح ساختمانی شده و همچنین افزایش هزینه بسته‌بندی، دستمزد کارگران تخلیه بار که اکثرا از اتباع هستند و ... قیمت مصالح نیز افزایش می‌یابد.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون تقریبا هر ماه قیمت مصالح ساختمای افزایش پیدا کرده است، افزود: به طور میانگین شاهد افزایش تقریبا 60 تا 80 درصدی انواع مصالح ساختمانی در این مدت بودیم؛ که از دلایل آن افزایش اجرت و دستمزد تخلیه بار که اکثرا توسط اتباع بیگانه هستند می‌باشد و حتی سود این کارگران از یک فروشنده مصالح ساختمانی با توجه به هزینه‌های مغازه، بیمه، عوارض شهرداری، مالیات و ... که دارد بیشتر است.

دلالان مصالح ساختمانی میلیاردی به جیب می‌زنند

رئیس اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی یزد با بیان اینکه تقریبا 300 واحد مصالح فروشی در یزد پروانه فعالیت دارند، گفت: از این تعداد تقریبا 150 واحد فعال هستند و متاسفانه وجود دلالان در بازار مصالح ساختمانی موجب متضرر شدن مصالح فروشان می‌شود، دلالان و واسطه‌ها بدون اینکه نامی از آن ها برده شود به خرید و فروش مصالح ساختمانی می‌پردازند و سود میلیاردی که باید در کل بازار مصالح ساختمانی پخش شود به جیب آنها می‌رود و هیچ مالیاتی نیز نمی‌پردازند.

وی با تاکید بر اینکه صدور بارنامه توسط کارخانجات تولید کننده مصالح ساختمانی دست دلالان را از این بازار کوتاه می‌کند، ادامه داد: پیگیری‌های متعددی از طریق دستگاه‌های مختلف از جمله استانداری، قضایی، سازمان صمت، اداره مالیات و ... انجام شده است تا صدور بارنامه انجام گیرد و مسئولان در تلاش هستند که این امر محقق شود.

صدور بارنامه ناجی بازار مصالح ساختمانی

بحری تصریح کرد: نبود بارنامه مشکلات و آسیب‌های زیادی را به همراه دارد علاوه بر اینکه تولید کننده و مصالح فروش متضرر و ورشکست می‌شوند، راننده کامیون حمل مصالح ساختمانی بدون بارنامه اقدام به بارگیری بیش از ظرفیت می‌کند و علاوه بر خسارت به جاده‌ها و راه‌ها، ممکن است جان انسان‌ها را در این نقاط تهدید کند.

وی ادامه داد: کارخانه‌های تولید کننده مصالح ساختمانی مازاد تولید خود را باید به دیگر استان‌ها ارسال کند و با قیمت پایین‌تر در این استان‌ها عرض کنند اما نبود بارنامه موجب می‌شود که این بار دوباره به استان یزد برگردد و سود کلانی به جیب دلالان برود، بنابریان با صدور بارنامه هم دست دلالان از بازار مصالح کوتاه می‌شود و هم از فرار مالیاتی جلوگیری می‌شود و دولت نیز به حقوق دولتی خود خواهد رسید.

رونق بازار با اجرای مسکن ملی

 بحری در خصوص تاثیر اجرای طرح ملی مسکن بر بازار مصالح ساختمانی نیز گفت: همانگونه که رهبر معظم همیشه بر تولید تاکید دارند تولید مسکن نیز می‌تواند موجب رونق بیش از 100 صنعت به طور مستقیم و به تبع آن صنایع دیگر به طور مستقیم شود و ساخت مسکن ملی نیز به طور حتم موجب رونق گرفتن بازار مصالح ساختمانی خواهد شد.

وی با اشاره به اجرای طرح مسکن ملی ادامه داد: معمولا در پی افزایش تورم، رکود بازار را شاهد هستیم و با وجود اینکه کالا و جنس در بازار زیاد است اما خریداری وجود ندارد اما چنانچه تولیدوجود داشته باشد رونق بازار را در پی دارد بنابراین با تولید مسکن، با وجود صادرات مصالح ساختمانی و با توجه به افزایش تقاضا ممکن است قیمت مصالح ساختمانی افزایش یابد اما رونق بازار نیز به وجود می‌آید و در آمدزایی می‌شود.

سهم ناچیز مصالح ساختمانی در قیمت تمام شده مسکن

رئیس اتحادیه فروشندگان مصالح ساختمانی یزد در خصوص تاثیر افزایش قیمت مصالح در قیمت مسکن گفت: به غیر از آهن و فولاد که سهم زیادی در ساخت مسکن و ساختمان دارند سهم دیگر مصالح ساختمانی قابل ملاحظه نیست، برای نمونه در هر مترمربع 100 تن سیمان مصرف می‌شود بنابراین تقریبا برای یک ساختمان 150 متری نهایتا 20 تن سیمان به ارزش 8 میلیون تومان مصرف می‌شود که نسبت به قیمت تمام شده مسکن عددی نیست.

بحری با بیان اینکه سهم سیمان و بتن در قیمت تمام شده ساختمان دو درصد است، ادامه داد: اینکه برخی افزایش قیمت مصالح ساختمانی را موجب افزایش قیمت مسکن می‌دانند صحیح نیست آنچه که موجب افزایش قیمت مسکن و ساخت و ساز مسکن شده آهن آلات و تزئینات از جمله شیرآلات، کابینت و ... است و با پایین آوردن سطح این تزئینات قیمت تمام شده نیز کاهش می‌یابد.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.