لزوم نهادینه شدن باور معلم پروری در میان خیران استان یزد
به گزارش یزدرسا به نقل از روابط عمومی استانداری یزد، "فخر السادات خامسی هامانه" مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری و "محمد علی جعفری نعیمی"، معاون مدیر کل دفتر امور سیاسی و انتخابات استانداری یزد روز دوشنبه 22 اردیبهشت، از پردیس دخترانه دانشگاه فرهنگیان یزد و همچنین مجموعه خوابگاه های دانشجویی این دانشگاه بازدید کردند و با مسئولان این دانشگاه در خصوص ارتقای امکانات و موقعیت جغرافیایی این دانشگاه به هم اندیشی پرداختند.
معاون مدیر کل دفتر امور سیاسی و انتخابات استانداری در نشستی که با مسئولان این دانشگاه داشت، گفت: آنچه در خصوص دانشگاه تازه تاسیس فرهنگیان یزد مد نظر است، نا مناسب بودن موقعیت جغرافیایی این دانشگاه با توجه به قرار گیری آن در رفت و آمد قطار و همچنین نبود امنیت لازم با توجه به موقعیت جغرافیایی این دانشگاه است.
جعفری نعیمی، افزود: به نظر می رسد برای ارتقای کمی و کیفی این دانشگاه تازه تاسیس نیاز به هم اندیشی میان مسئولان ارشد استان و همچنین مسئولان دانشگاه های استان است و این در حالی است که ارتقای نشاط اجتماعی دانشجویان دختر این دانشگاه با توجه به اینکه تربیت کننده آینده سازان این کشور هستند در صدر دغدغه های استان است.
این مقام مسئول خطاب به مسئولان این دانشگاه گفت: آنجه باید در دستور کار شما به عنوان مسئولان این دانشگاه باشد، ساخت دانشگاهی در خور و شایسته فرهنگیان است.
وی افزود: این در حالی است که با توجه به شرایط کنونی بودجه کشور، ساخت دانشگاهی ویژه معلمان نمی تواند از عهده بخش دولتی بر آید و برای تحقق این مهم در وهله اول نیاز به تامین زمین و سپس جذب خیران مدرسه ساز و به عبارتی دانشگاه ساز استان است.
به گفته وی، این باور که ساخت دانشگاه همواره ارزشمند است باید در میان خیران استان نهادینه شود و این در حالی است که در ذهنیت خیران ما بیش از هر چیز ساخت حسینیه، مسجد و مدرسه نهادینه شده است در حالی که سرمایه گذاری روی معلم پروران این سرزمین با توجه به اینکه آنها تربیت کننده دانش آموزان ما و دانش آموزان نیز از فرزندان ما و آینده ساز این کشور هستند، باید در اولویت قرار بگیرد.
وی گفت: در صورتی که بحث خیران دانشگاه ساز مطرح نباشد، گزینه های دیگری برای محل تحصیل و همچنین خوابگاه دانشجویان تربیت معلم این دانشگاه مد نظر است که لازم است در خصوص آنها نیز هم اندیشی صورت بگیرد.
وی از جمله گزینه های مد نظر برای جلوگیری از صفر شدن میزان دانشجویان ورودی 93 این دانشگاه را، استفاده از مکان مکمل برای تحصیل آنها و استفاده از خوابگاه های دیگر استان برای این دانشجویان دانست و گفت: برای افزایش امنیت این مکان به نظر می رسد که باید نیرویی به عنوان نگهبان در این مکان مستقر یا حداقل از گشت نیروی انتظامی برای این مجموعه استفاده شود که در این خصوص نیز به مسئولان دانشگاه پیشنهاد داد که پیگیری های لازم را انجام دهند.
وی خطاب به دانشجویان این دانشگاه نیز گفت: معتقدیم که سرمایه گذاری روی معلمان آینده این سرزمین از ارزشمند ترین سرمایه هایی است که توام با آینده نگری بوده است. از این رو، ما نیز معتقدیم که باید مکانی در خور و شایسته شما معلمان فراهم باشد.
خامسی هامانه، نیز خطاب به دانشجویان این دانشگاه گفت: دانشگاه شما در مقایسه با سایر دانشگاه های استان ضعف چندانی ندارند و ملاک ما از این بازدید بررسی مشکلات شما با توجه به نخبه بودن و رتبه های بالای شما در کنکور بوده است چراکه استان نیز می خواهد که شرایط شایسته و در خور شما فراهم باشد.
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استان خطاب به دانشجویان با اشاره به تازه تاسیس بودن این دانشگاه گفت: به طور طبیعی برای ارتقای کمی این دانشگاه نیاز به زمان است و این در حالی است که تا زمانی که این مهم تحقق نیابد، مشکلات رو در رو با شما نباید بیش از آنچه که هست بزرگ شود.
وی با بیان اینکه، نگاه ما به شما نگاه دانشجویی نیست بلکه نگاه معلمی است گفت: این شما هستید که باید به آینده سازان این کشور یاد بدهید که چگونه با سختی ها کنار بیایند از این رو، شایسته است که خود نیز در آزمون این سختی ها پیروز باشید و لازمه آن نیز همین دوران دانشجویی و سختی هایی است که در این زمان برای کسب علم و دانش متحمل می شوید.
وی خطاب به مسئولان دانشگاه، گفت: لازم است برای همگام کردن خیران مدرسه ساز به عبارتی دانشگاه ساز استان از سوی مسئولان دانشگاه فرهنگیان اقدام شود چراکه ارزش معلم پروری باید در میان این خیران نیز نهادینه شود.
صدیقه ناظمیان سرپرست پردیس خواهران دانشگاه فرهنگیان یزد، گفت: اکنون گنجایش پذیرش دانشجو برای سال آینده در این دانشگاه را نداریم چراکه فضای آموزشی، آزمایشگاهی، رفاهی و خوابگاهی برای دانشجویان کنونی نیز فراهم نیست و افزایش دانشجو به کیفیت کار لطمه می زند.
وی افزود: در حال حاضر دانشجویان این دانشگاه با وجود امکانات محدود فراهم شده از سوی دانشگاه، انجمن تشکیل داده و از نظر علمی نیز در سطح کشور به عنوان نخبه شناخته شده اند.
وی افزود: نبود سرویس برای رفت و آمد دانشجویان دختر این دانشگاه و همچنین نبود امنیت در ساعات پایانی روز برای رفت و آمد دانشجویان، ما را بر آن داشت که برای برون رفت از این وضعیت از استان و اداره استانداری یاری بخواهیم.
از جمله دیگر مواردی که در این بازدید تاکید شد، افزایش نشاط اجتماعی دانشجویان این دانشگاه، تقویت نشریات دانشجویی، تحقق کرسی های آزاد اندیشی و تقویت تشکل های دانشجویی با توجه به تازه تاسیس بودن این دانشگاه بود.
گفتنی است، دانشگاه فرهنگیان همان تربیت معلم سابق است که در سال گذشته پس از سال ها نبود چنین مرکزی در استان یزد، راه اندازی شده است. این دانشگاه در حال حاضر در 4 رشته تحصیلی با داشتن 560 دانشجو و 15 کلاس در حال فعالیت است.