محکومیت جنایات علیه مسلمانان میانمار توسط نمازگزاران تفتی+تصاویر
به گزارش یزد رسا به نقل از صبح تفت، نمازگزاران تفتی ظهر امروز(جمعه) در بین خطبه های نماز جمعه با سر دادن شعار، اقدامات خشونت بار علیه مسلمانان میانمار را محکوم کردند.
میانمار با نام پیشین برمه، کشوریاست در جنوب شرقی آسیا که ترکیبی است از اقوام و مذاهب گوناگون. 68 درصد مردم میانمار از تبار برمهای، 7 درصد کارن و بقیه از دیگر اقوام هستند. همچنین از نظر مذهبی نیز 89 درصد مردم میانمار بودایی، 4 درصد مسیحی، 4 درصد مسلمان و یک درصد نیز پیرو آیین هندو هستند.
در سال 1982 قانون حقوق شهروندی در میانمار به تصویب رسید که به واسطه این قانون از میان 144 قومیت موجود در میانمار 135 قومیت حق شهروندی دریافت کردند و 9 دسته از اقوام اقلیت از حق شهروندی محروم شدند که بزرگترین این قومیتها، قوم مسلمان روهینگیا است. بر این اساس نه «تین سین»، رئیسجمهور میانمار و نه حتی خانم «آنگ سان سوچی» که سمبل مبارزات دموکراسی خواهی در میانمار است، مسلمانان این منطقه را شهروندان میانمار نمیدانند و خواهان مهاجرت یا اخراج آنها هستند.
به دلیل حاکمیت چنین شرایطی در کشور میانمار تا کنون دهها هزار مسلمان روهینگیا از ترس خشونتهای اکثریت بودایی و حتی نظامیان میانمار گریختهاند و به کشورهای همسایه ازجمله بنگلادش رفتهاند. در روزهای اخیر نیز هزاران نفر از مسلمانان روهینگیا در پی دور جدید خشونتها در استان راخین از خانههای خود فرار کردهاند و به سوی مرز بنگلادش رفتهاند. این در حالی است که بنگلادش نیز اعلام کرده است دیگر توان پذیرش مهاجران جدید را ندارد و بنابراین مهاجران مسلمان در پشت مرزهای این کشور آواره شدهاند و در شرایط بسیار اسفباری بهسر میبرند و به علت بارش بارانهای موسمی و نداشتن سرپناه، سلامت و زندگی آنها در خطر است.
میانمار یکی از کمتوسعهیافتهترین اقتصادها در جهان است و استان راخین که محل زندگی بیش از یک میلیون مسلمان روهینگیاست، فقیرترین منطقه میانمار بهشمار میرود. این کشور حاوی منابع غنی نفت و گاز نیست و ارزش مادی خاصی برای کشورهای توسعه یافته ندارد. همین مسأله توضیح میدهد که چرا هیچ یک از کشورهای مدافع حقوق بشر حاضر نیستند به خاطر نسلکشیهای رخ داده در آن، به اقدامی جدی دست بزنند.