مراکز نگهداری غیر مجاز دام در یزد جمع آوری می شوند
به گزارش یزدرسا، علی فاتحی نیا افزود: بعضا در برخی از محدوده و حاشیه شهر یزد مراکز نگهداری غیر مجاز دام مشاهده می شود که اصولا توسط اتباع بیگانه اداره می شوند که این مراکز علاوه بر مزاحمت شهری، محل تجمع بسیاری عوامل بیماری زا و حشرات هستند.
وی به مراکز نگهداری دام غیر مجاز در انتهای بلوار کشاورز شهر یزد اشاره کرد و اظهار داشت: در سالهای گذشته در زمان فعالیت کشتارگاه دام قدیم یزد در این بلوار، دامداریها و اماکن نگهداری دام در اطراف کشتارگاه ایجاد شده بود تا دام کشتاری را برای کشتار در کشتارگاه سنتی یزد فراهم کنند و در سال 85 با راه اندازی و بهره برداری از کشتارگاه صنعتی دام یزد واقع در کیلومتر 14 جاده یزد به طبس ، کشتارگاه سنتی یزد تعطیل شد و از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان به دامداریهای مورد اشاره در مجتمع دامداریهای جاده طبس زمین واگذار شد تا از حاشیه شهر به مکان مورد نظر انتقال یابند اما مالکان این دامداریها ضمن دریافت زمین ، حاضر به تعطیلی دامداری خود نشدند و به فعالیت خود ادامه دادند.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد تصریح کرد: این دامداری ها اکنون مشکلات عدیده ای را برای مردم ساکن در این مناطق از لحاظ بهداشتی و آلودگی ها زیست محیطی فراهم کرده است و موجب نارضایتی مردم این مناطق شده اند . لذا اداره کل دامپزشکی استان در راستای تامین و حفظ سلامت جامعه این موضوع را در دستور کار قرار داده است و پس از برگزاری چند جلسه با مسئولان مربوطه در نهایت تصمیم گیری شد که کلیه مراکز غیر مجاز حداکثر تا مورخ 25 مرداد ماه سال جاری مجاز به فعالیت میباشند و بعد از مهلت مقرر با حکم مراجع قضایی ضمن پلمپ با اینگونه مراکز برخورد جدی می شود.
وی گفت: رهاسازی فضولات و امحاء و احشاء دامهای ذبح شده در محیط زیست و عدم وجود سیستم فاضلاب و چاه دفن فضولات علاوه بر آلودگی های زیست محیطی باعث تجمع حیوانات ولگرد، حشرات و جوندگان ناقل بیماری در این مناطق شده که نقش مهمی در شیوع و انتقال بیماری های عفونی دارند.
فاتحی نیا به کشتار غیر مجاز و غیر بهداشتی در مراکز نگهداری یاد شده اشاره کرد و افزود: تولید و عرضه گوشت در شرایط غیر بهداشتی تهدید علیه بهداشت عمومی و باعث شیوع انواع بیماری ها است و عواقب خطرناکی به همراه دارد. فعالان کشتارگاه های غیر مجاز دام و عرضه گوشت در حقیقت با عرضه غیر بهداشتی شرایط را برای شیوع و انتقال بیماری های مشترک بین انسان و دام فراهم می کنند و همچنین در مراکز یاد شده ، دام ها بدون هیچ نظارت و بازرسی کشتار و عرضه می شوند که در این بین مخاطره عرضه دام های بیمار و آلوده به عوامل عفونی و انگلی وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: در سیستم کشتارگاهی استاندارد و بهداشتی دام قبل و بعد از کشتار توسط کارشناسان دامپزشکی معاینه میشود و به دامهای مبتلا به بیماری هایی نظیر کزاز، هاری، شاربن و ... اجازه کشتار داده نمیشود. اینگونه دام ها باید با رعایت اقدامات قرنطینهای قبل از ورد به سالن کشتار به صورت بهداشتی معدوم و همچنین در برخی از موارد پس از کشتار قسمت هایی از لاشه دام که قابل مصرف نیست توسط بازرسان بهداشتی دامپزشکی ضبط و سپس معدوم میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد اضافه کرد: شهروندان باید آگاه باشند که در مراکز غیر مجاز اصلا بر دامها هیچ گونه نظارتی نمی شود و گوشت آنها کاملا غیر بهداشتی است و همچنین کشتار غیرمجاز دام می تواند موجب افزایش خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو در جامعه شود تصریح کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بیماری ویروسی وابسته به کنه و مشترک بین دام و انسان است که می توان گفت گزش کنه و تماس با دام آلوده شایعترین راه انتقال آن است.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد اضافه کرد: بهترین راه پیشگیری از ابتلای به این بیماری نگهداری لاشه دام پس از کشتار به مدت 24 ساعت در مرحله پیش سرد کشتارگاه می باشد تا در صورت آلوده بودن، ویروس آن از بین برود که متاسفانه در مراکز غیر مجاز هیچ یک از این نکات بهداشتی رعایت نمی گردد.
انتهای پیام/
Related Assets:
- کشف ۱۰ تن آلایشهای دامی غیربهداشتی در یزد
- هشدار دامپزشکی یزد در مورد احتمال شیوع آنفلوآنزا پرندگان
- توقیف محموله دام قاچاق در اردکان
- اجرای طرح سراسری واکسیناسیون تب برفکی در یزد
- صادرات 160 میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در سال گذشته
- دو راهی استحصال آب های ژرف یا اصلاح الگوی مصرف
- اجرای طرح واکسیناسیون تب مالت و برفکی در یزد/ وجود حدود یک میلیون دام سبک و سنگین در استان
- اختلاف ۳۰ درصدی قیمت گوشت به جیب دلالان میرود
- در حال حاضر قیمت گوشت در یزد 94 هزار تومان است/ 90 درصد دام استان یزد وارداتی است
- فرآوردههای خام دامی عامل انتقال کرونا نیستند
- تامین 90 درصد گوشت یزد از خارج استان/ پایین نگهداشتن قیمت گوشت در استان موجب کاهش واردات دام است