ID : 36586334
فعال اقتصاد مقاومتی در گفتگو با یزدرسا:

مسئولین، کشاورزان و فعالان اقتصاد مقاومتی را حمایت و تشویق کنند


یک فعال اقتصاد مقاومتی گفت: انتظار می‌رود مسئولین از کشاورزانی که به سمت اقتصاد مقاومتی گرایش پیدا می‌کنند حمات و آن‌ها را تشویق و نسبت به ادامه و توسعه کارشان دلگرم کنند.

محمدرضا بابایی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: سال گذشته ما سه قطعه زمین 1000 متری را برای کشت زعفران در نظر گرفتم و با توجه به هزینه که داشت با معرفی بسیج سازندگی به بانک مهر اقتصاد وامی را دریافت کردم و کار را شروع کردم و یکی از قطعات را به طور آزمایشی کاشتم.

وی با بیان اینکه در بحث کاشت زعفران به طور طبیعی هزینه‌های تهیه پیاز، آماده کردن زمین، هزینه کارگر، آبیاری و... وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به اینکه اولین سال کاشت بود در آذرماه مقداری گل برداشت کردیم آنطوری که کسانی که تجربه دارند می‌گویند سال اول گل بدهد یا ندهد خیلی مهم نیست، اما اگر مقداری گل بدهد خیلی هم خوب است.

این فعال اقتصاد مقاومتی ادامه داد: با این وجود مقدار گلی هم که در اولین سال داد تقریبا خوب بود، یعنی درآمد اولین سال هزار متر مربع زمین تقریبا 600 هزار تومان بود در حالی که می‌گفتند اگر درآمد در سال اول صفر ریال هم بود تعجب نکنید.

بابایی افزود: با مشورتی که با مسئولین جهاد کشاورزی و دوستان با تجربه‌‌ام در استان‌هایی مانند خراسان داشتیم، برآورد نتیجه خوب بود و این کار موفق ارزیابی شد؛ با این وجود میزان موفقیت و ملاک سنجش اصلی مربوط به سال‌های بعد است یعنی سال‌های دوم و سوم تا سال هفتم که بعد از سال هفتم باید پیاز را جابجا کرد.

زعفران گیاهی کم‌آبخواه و متناسب با اقلیم یزد

وی عنوان کرد: فعلا به صورت آزمایشی در همان یک قطعه هزار متری داریم کار می‌کنم اما برنامه دارم که در آینده کار را توسعه دهم، به ویژه اینکه بر اساس برآوردی که انجام شده از نظر خاک منطقه‌ای، آب و موقعیت جغرافیایی مناسب است و به همین خاطر قصد توسعه دارم.

این فعال اقتصاد مقاومتی یادآور شد: زعفران گیاهی کم‌آبخواه است و بیشترین آبی هم که نیاز دارد در فصل پاییز و زمستان است و آخرین آب آن هم در فرودرین است. به طور طبیعی کسانی که درخت‌کاری و باغ دارند وقتی در زمستان باغ‌ها نیازی به آب ندارند به زعفران اختصاص داده می‌شود.

بابایی با بیان اینکه غیر از خودم یک نفر دیگر نیز کنار من کار می‌‌کند، بیان کرد: کار این شکلی البته اشتغال دائم ایجاد نمی‌کند چون کل اشتغال آن در زمان کاشت و برداشت است که دو ماه بیشتر طول نمی‌کشد؛ از نظر آبیاری هم ما ماهی یکبار آبیاری می‌کنیم که در پاییز و زمستان است و در بهار و تابستان دیگر کاری ندارد، فقط باید علوفه‌های اضافی را جمع کرد و تا پاییز منتظر ماند.

وی اضافه کرد: لذا اینکه ما بگوییم اشتغال ایجاد می‌کند اشتغال موقت و به اصطلاح فصلی است نه اشتغال دائم؛ حتی اگر چندین هکتار هم باشد در یک مقطع زمانی خاصی یعنی به مدت چند ماه در طول سال نیاز به کارگر دارد و اشتغال ایجاد می‌کند.

لزوم حمایت مسئولین از فعالان اقتصاد مقاومتی

این فعال اقتصاد مقاومتی از لزوم حمایت مسئولین از کشاورزان و مساعدت برای توسعه فعالیت‌هایشان سخن گفت و تأکید کرد: انتظار می‌رود مسئولین از کشاورزانی که به سمت اقتصاد مقاومتی گرایش پیدا می‌کنند حمایت و آن‌ها را تشویق و نسبت به ادامه و توسعه کارشان دلگرم کنند.

بابایی خاطرنشان کرد: در ابرکوه در سال حدود دو ماه چاه‌های کشاورزی خاموش می‌شود که این خاموشی دقیقا در اوج و به اصطلاح پیک نیاز رغفران‌کاران به آب اتفاق می‌افتد لذا ما از مسئولین اداره آب و جهاد کشاورزی می‌خواهیم که برای این اقدام مشورتی هم با زعفران‌کاران داشته باشند تا خاموشی چند روزی با تأخیر صورت بگیرد. مثلا به جای اینکه 26 آبان چاه را خودمش کنند 10 روز بعدتر خاموش کنند نه اینکه من بگویم از مدت زمان دو ماه خاموشی کم کنند نه نیازی به این کار نیست فقط زمان را قدری تغییر دهند.

وی همچنین گفت: یکی از مشکلات زعفران، مربوط به حوزه فروش می‌شود که در بازاریابی نقطه ضعف‌هایی وجود دارد که البته این هم با تشکیل شرکت‌های تعاونی و حمایت جهاد کشاورزی می‌تواند رفع شود.

بابایی همچنین خطاب به کسانی که قصد ورود به این کار را دارند، اظهار داشت: کاشت زعفران یک کاشت نسیه است و اینگونه نیست که خیلی فوری محصول به دست فرد بیاید و تبدیل به پول شود بلکه نیاز به صبر و حوصله و تلاش دارد؛ لذا باید برای نتیجه گرفتن حوصله کرد و با صبر پیش رفت.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.