مشاغل ایجادشده در استان برای زنان مناسب نیست/ ضرورت آگاهی بخشی حقوق بانوان کارگر
به گزارش یزدرسا، در جامعه امروز، زنان نقش مهم و در حال گسترشی درزمینهٔ کسبوکاردارند. در سالهای اخير، سهم زنان در کسبوکارهای خصوصی بهاندازه کارهای دولتی روند رو به رشدی را طی کرده است؛ زنان در زمان کوتاهی توانستند با ورود به عرصه کسبوکار تحولات عظیمی در توسعه اقتصادی کشورها ایجاد کنند.
فعالیتهای اقتصادی زنان در جهان و جهتگیری آنان به سمت فعالیتهای کارآفرینانه به دلایل متعددی ازجمله بیکاری، استقلال، کسب درآمد، پایین بودن دستمزدها و عدم رضایت از شغل قبلی است.
بررسیهای علمی نشان میدهد مهمترین انگیزهها و اهداف زنان در کسبوکار، رضایت شغلی و کسب اعتبار و قدرت در جامعه و مهمترین ویژگی آنان توفیق طلبی و خلاقیت است.
«فریبا آیتاللهی» مدیر کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در رابطه با وضعیت اشتغال بانوان استان یزد اظهار کرد: بر اساس آمارهای ارائهشده توسط مرکز آمار ایران در سال 95 جمعیت استان یزد 1 میلیون و 138 هزار و 533 نفر بوده است که 552 هزار و 520 نفر آن را زنان تشکیل میدهند.
وی با بیان اینکه بر اساس سرشماری یادشده جمعیت شاغل استان 325 هزار و 577 نفر است، خاطرنشان کرد: جمعیت شاغل مرد استان 278 هزار و 550 نفر و جمعیت شاغل زن استان 47 هزار و 27 نفر است.
آیتاللهی جمعیت بیکار استان را 44 هزار و 813 نفر عنوان کرد و افزود: از این تعداد 23 هزار و 57 نفر مرد و 21 هزار و 756 نفر زن هستند.
70درصد بیکاران زن استان فارغ التحصیل دانشگاهی هستند
این مقام مسئول تصریح کرد: از بین 21 هزار و 756 بیکار زن یزدی، 13 هزار و 891 نفر فارغالتحصیل دانشگاهی هستند؛ این در حالی است که از کل بیکاران مرد که 23 هزار و 057 نفر هستند، 6 هزار و 650 نفرشان فارغالتحصیل دانشگاهیاند؛ ازاینرو 70 بیکاران زن و 26 درصد بیکاران مرد فارغالتحصیل دانشگاهی هستند.
مدیر کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد خاطرنشان کرد: به نظر میرسد مشاغل ایجادشده در سطح استان عمدتاً براي زنان مناسب نیست.
وی با بیان اینکه مشاغل ایجادشده بیشتر برای افراد فاقد تحصيلات دانشگاهي مناسب است، اذعان کرد: با بررسی روند بیکاری زنان فارغالتحصیل از سال 92 به این نتیجه میرسیم که سال 92 نرخ بیکاری زنان فارغالتحصیل 46 درصد بوده و در سال 95 به حدود 70 درصد رسیده است.
آیتاللهی ادامه داد: بیکاری مردان فارغالتحصیل دانشگاهی در سال 92 به میزان 6/29 درصد در سال 95 به 26 درصد رسیده است؛ درواقع نرخ بیکاری تحصیلکردههای مرد کم شده و به نرخ بیکاری تحصیلکردگان زن اضافهشده است؛ آمار زنان تحصیلکرده در سال 92، 3 هزار و 722 نفر بودهاند و سال 95 به 13 هزار و 891 نفر رسیده است.
گارگران اجحاف در حقشان را اطلاع دهند
وی در پاسخ به این سؤال که برای حمایت از حقوق بانوان شاغل بهویژه بانوان کارگر چه برنامههایی دارید، تصریح کرد: در وهله نخست آگاهي بخشي به بانوان در خصوص حقوق و وظايف قانوني ميتواند بخش زيادي از مشكل معنونه را رفع نمايد؛ اين مهم ميتواند از طريق مطبوعات، اصحاب رسانه و نيز شركت بانوان كارگر در كلاسهاي آموزشي كه به همين منظور توسط مراكز آموزشي برگزار ميشود، انجام پذيرد.
مدیر کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد گفت: گارگرانی که بدون بیمه فعال هستند، ميتوانند طي تماس و يا مكاتبه بدون ذكر نام مراتب را به شعبه تأمین اجتماعي محل كارگاه اعلام نمايند تا با تعامل با بازرسان مزبور آنها به وظايف ذاتي خود عمل نمايند.
انتهای پیام/3857