ID : 819103
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكي يزد خبر داد

مصرف آبلیمو همراه با غذا، جذب آهن را افزايش می دهد


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكي يزد با اشاره به جذب بهتر آهن در بدن توصيه كرد: برای جذب بهتر آهن همراه با غذا نوشابه‌های گازدار و لبنیات مصرف نشود و به جای آن از شربت آب لیمو و سالاد استفاده نمایید چراكه مواد حاوی ویتامین ث هستند که به جذب آهن غذا کمک می‌کنند

به گزارش یزد رسا، دكتر اعظم السادات هاشمي در خصوص بيماري كم خوني اظهارداشت: کم خونی کاهش میزان سلول خونی است به عبارتی ديگر؛ کاهش مقدار هموگلبین خون كم خوني تلقي مي شود. هاشمی ضمن اشاره به اینکه کم خونی‌ها برحسب سن و جنس متفاوت است اظهار داشت: علائم کم خونی در نوزادان کمتر دیده می‌شود مگر در مواردی خاص و در کودکی بصورت رنگ پریدگی، بی‌اشتهایی، خلق و خو نا‌آرام، عدم تمرکز حواس، فراموشی، خرد شدن ناخن‌ها، محو شدن خطوط دست و تپش خود را نشان می‌دهد. اين فوق تخصص خون و سرطان کودکان ادامه داد: مصرف گوشت، جگر، عدس، خشکبار مانند زرد آلو غنی از آهن هستند. وي با بيان اين كه چای و لبنیات مانع جذب آهن می‌گردد توصيه كرد: دو ساعت قبل و دو ساعت بعد از مواد غنی از آهن نباید از چاي و لبنيات استفاده كرد. عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكي يزد با اشاره به جذب بهتر آهن در بدن گفت: برای جذب بهتر آهن همراه با غذا نوشابه‌های گازدار و لبنیات مصرف نشود و به جای آن از شربت آب لیمو و سالاد استفاده نمایید چراكه مواد حاوی ویتامین ث هستند که به جذب آهن غذا کمک می‌کنند. وی بهترین راه حل کم خونی‌های ناشی از عادات بد غذایی را استفاده از غذاهای سنتی و حذف غذاهای فست فود دانست و افزود: غذاهای سنتی مثل سالاد میوه، سبزیجات و خوردن غذاهای خوب از کم خونی‌ها پیشگیری می‌کند. دکتر هاشمی در خصوص راه‌های درمان کم خونی گفت: شناخت علائم کم خونی، مراجعه به موقع به پزشک و ذخیره B۱۲، انجام آزمایش قبل از ازدواج، استفاده از منابع فولیک اسید مثل سبزیجات از جمله راه‌های درمان به شمار می‌روند.  



summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.