ID : 11376265
کارشناس مسائل نفت وگاز:

مصرف گاز در اروپا رو به افزایش است/دنیا روی ایران به عنوان بزرگترین کشور دارنده منابع گازی حساب ویژه باز کرده است


خطیبی به تهدید اروپا توسط روسیه اشاره کرد و گفت: امروز می بینیم که هر بار مشکلی میان روسیه و اروپایی ها به وجود می آید، روسیه کشورهای قاره سبز را تهدید به تحریم گازی می کند. همین اواخر نیز روسیه در قبال تحریم های اروپاییان اعلام کرد که در صورت ادامه روند تحریم ها، اروپا را از طریق گاز تحریم خواهد کرد.

به گزارش یزدرسا به نقل از دانا ،محمد علی خطیبی، کارشناس مسائل نفت و گاز کشورمان  درخصوص وضعیت انرژی گاز در شرایط کنونی جهان، اظهار داشت: انرژی گاز به دلیل سازگاری با محیط زیست، پاکیزه بودن و سهولت در مصرف و حمل و نقل آن به عنوان یک انرژی با مزیت بالا و مقبولیت زیاد در دنیا محسوب می شود.

 

اگر رشد انرژی های مختلف در جهان را ملاحظه کنیم، مشاهده خواهیم کرد که رشد گاز بالاترین رشد را داشته، به ویژه در اروپا که قاره سبزی است و در مساحت کم، کشورهای بسیاری گرد هم آمده اند. از سوی دیگر توجه ویژه اروپا به محیط زیست، موجب می شود تا گاز از جایگاه ویژه ای در این قاره برخوردار شود.



خطیبی در ادامه درباره نیازهای اروپا به این انرژی پاک، گفت: اروپا رفته رفته میزان مصرف انرژی های آلاینده را کاهش داده و میزان مصرف گاز در این قاره رو به افزایش است. بنابراین می توان گفت گاز در آینده مصرف اروپا جایگاه بسیار مهمی خواهد یافت. از این رو نیاز به گاز در این قاره افزایش خواهد یافت و مقادیر فعلی که در اروپا توزیع می شود، به شدت افزایش خواهد یافت.

 



وی همچنین خاطرنشان کرد: این افزایش میزان مصرف گاز در آینده اروپا موجب خواهد شد تا تامین کنندگان گاز در این قاره، با کمبود ظرفیت صادرات مواجه شوند، از همین رو اروپاییان بدون شک باید به سمت تامین کنندگان دیگر گاز حرکت کنند.



مدیر سابق امور اوپل وزارت نفت با بیان اینکه در حال حاضر بخش قابل توجهی از گاز اروپا توسط روسیه تامین می شود، گفت: این روزها ارتباط اروپا و روسیه تاحدودی تیره و تار شده است. بنابراین اروپا نیز درصدد متنوع کردن منابع گازی خود بوده و به جز روسیه قصد دارند منابع جدیدی را برای تامین گاز به دست آورند. در این شرایط، ایران به عنوان بالاترین منبع گازی جهان می تواند به عنوان یک مشتری خوب برای اروپاییان مطرح باشد.



وی در ادامه به مزایای گازی ایران برای اروپا اشاره کرد و افزود: نزدیکی ایران به اروپا یکی از مهمترین عوامل برای اولویت قرار دادن کشور ما برای تامین گاز اروپاییان است. در این راه یکی از مطمئن ترین راه کارهای انتقال گاز از طریق خط لوله است که با توجه به این فاصله نسبتا مناسب، ایران می تواند یکی از صادر کنندگان گاز اروپا باشد.



خطیبی همچنین به تهدید اروپا توسط روسیه اشاره کرد و گفت: امروز می بینیم که هر بار مشکلی میان روسیه و اروپایی ها به وجود می آید، روسیه کشورهای قاره سبز را تهدید به تحریم گازی می کند. همین اواخر نیز روسیه در قبال تحریم های اروپاییان اعلام کرد که در صورت ادامه روند تحریم ها، اروپا را از طریق گاز تحریم خواهد کرد.



خطیبی همچنین تصریح کرد: نیاز شدید اروپا به گاز و وجود منابع عظیم گازی در ایران، می تواند یک تعامل مثبت اقتصادی میان ایران و اروپا ایجاد کند و در مقابل اگر یک موقع میان ایران و اروپا مشکل پیش آید و آنها بخواهند دست به تحریم ایران بزنند، کشور ما نیز در مقابل می تواند از ظرفیت گازی خود برای تحریم اروپا استفاده کند.



وی در ادامه درباره منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر توان ایران برای تحریم گازی اروپا، اظهار داشت: فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص توان ایران برای تحریم اروپا نفی کننده تعاملات مثبت نیست. ایران با اروپا می تواند تجارت و تعاملات بسیاری وسیعی داشته باشد اما اگر یک روز آنها به جای تعامل مثبت، رویکرد منفی در پیش گرفتند، ایران نیز متقابلا می تواند از ظرفیت های خود بهترین استفاده را داشته باشد.



خطیبی در بخش پایانی اظهارات خود عنوان کرد: ما به عنوان بزرگترین دارنده منبع گازی جهان در بلند مدت جایگاه خاصی در تامین گاز اروپا و سایر نقاط دنیا خواهیم داشت. بنابراین به تدریج کشورهایی که منابع گازی کمتری نسبت به ایران دارند، با تهی شدن منابع خود مواجه خواهند شد و بدین ترتیب توان صادراتی خود را از دست می دهند، اما کشورهایی مانند ایران که دارای منابع غنی هستند، در این عرصه باقی خواهند ماند.

 

ایران نیز جزو کشورهایی است که روز به روز در زمینه انرژی گاز شرایط بهتری پیدا می کند. بنابراین تمام دنیا روی ایران به عنوان بزرگترین کشور دارنده منبع گاز جهان حساب ویژه ای باز کرده و در آینده شاهد خواهیم بود که در این زمینه با شکوفایی و رشد ویژه ای مواجه خواهیم بود.


انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.