ID : 24628620

مقابله با سیل واردات کالاهای خارجی؛ وظیفه مشترک دولت، مردم و تولیدکنندگان داخلی


مقابله با سیل وارادات کالاهای خارجی وظیفه ای است که مردم، دولت و تولیدکنندگان داخلی باید هر یک به نوبه خود باید به آن عمل کنند.

به  گزارش یزد رسا، یکی از ارکان اصلی پیش برد اقتصاد مقاومتی اتکا به توان داخل و کاهش وابستگی به خارج است، به آن معنا که ما اقتصادی داشته باشیم که هم روند رو به رشد اقتصادی در کشور محفوظ بماند، هم آسیب‌‌پذیری‌‌اش کاهش پیدا کند و به طور کلی نظام اقتصادی به گونه ای باشد که در مقابل روش های تخریبی دشمن که به شکل‌های مختلف و به طور مستمر خواهد بود، کمترین  آسیب ممکن را ببیند. 

یکی از ضعف‌های اقتصاد ایران واردات بی‌رویه است که در سال های متمادی گریبان اقتصاد کشور را فشرده است. واردات بی رویه کالاهای غیر ضروری، لوکس و مصرفی و به خصوص کالاهایی که امکان تولید آن در داخل ایران وجود دارد  همواره مورد انتقاد کارشناسان بوده است.

شانه ،گیره، مانکن خیاطی و آدمک‌های چوبی برای ویترین مغازه، کیسه خواب، ماهی‌‌های زینتی، گل و برگ و میوه‌های مصنوعی، عینک آفتابی، قرقره ماهیگیری، آناناس، مداد تراش، بیلیارد ،شن و ماسه طبیعی، جوراب زنانه، شامپو، دسته بیل، سنگ پا و پیانو از اقلام وارداتی کشور هستند؛ کالاهایی که توان تولید آن‌ها در داخل کشور وجود دارد و تنها کمی امکانات و اعتماد به تولید کننده احتیاج دارد. آیا به راستی ایران، توان تولید سوزن قفلی را ندارد!!!

عدم تلاش برای دستیابی به تکنولوژی تولید کالاهای ساده و روز مره و عدم بومی سازی آن قبیل از اجناس که از نیازهای  کشور به شمار می رود،  موجب می شود ارز قابل توجهی بابت تهیه آن به سادگی از کشور خارج شود.

در این میان، به توصیه کارشناسان اقتصادی، در اقتصاد مقاومتی باید تا حد امکان مصرف کالاهای خارجی را کاهش داده و حتی باید تلاش شود که کالاهای ضروری را هم به مرور در داخل کشور تولید کرد تا  از خروج ارز جلوگیری کرد و از این رو باید در راستای تامین نیازها در داخل کشور گام برداشت. تقریبا امکان تولید اکثر اقلام وارداتی در کشورمان وجود دارد و واردات این کالاها صرفا سبب قربانی شدن تولید و اشتغال داخلی به پای واردات خواهد شد.

نقش مردم در مصرف کالاهای داخل نیز بسیار پررنگ است، از یکسو باید با حمایت از تولیدکننده داخلی اقلام مصرفی کشور در داخل تولید شود و از سوی دیگر این مردم هستند که باید کالاهای داخلی را جایگزین کالاهای خارجی کنند؛ در ابعاد مختلف زندگی ایرانیان، حجم قابل توجهی از کالاهای وارداتی دیده می‌شود؛ از مواد خوراکی، گرفته تا لوازم بزرگی چون لوازم خانگی برقی که اغلب همه خارجی هستند  درحالی که جایگزینی هر قلم از این کالاهای خارجی می‌تواند زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کند.

برخی از آمارهای مربوط به مصرف کالاهای خارجی بسیار تاسف بار است به طور مثال بر اساس آمار گمرک موز جزو کالاهای نسبتا صدرنشین وارداتی به کشور در سال 94 بوده است. میزان واردات موز از طریق گمرک در این سال حدود 480 میلیون دلار (1700 میلیارد تومان) اعلام شده است. اما نکته جالب اینکه 70 درصد از موز وارداتی، از دو کشور حامی   داعش ترکیه و امارات به کشور وارد شده است. بر اساس این آمار، موز اولین  کالای صادراتی ترکیه به ایران از نظر ارزش دلاری است و 10 درصد ارزش صادرات ترکیه به ایران را موز تشکیل می دهد. همچنین موز هفتمین کالای صادراتی امارات به ایران بوده است. این در حالی است که کاهش مصرف این میوه خارجی و جایگزینی میوه‌های داخلی در سطح کلان می‌تواند اثرات قابل توجهی را بر تولید و اشتغال کشور داشته باشد.

ما در اقتصاد با واردات و دست نیاز به سوی بیرون دراز کردن اعلام نیاز می کنیم که این همه بیکار در کشور داریم. واردات بی‌رویه به کشور درحالی است که بیکاری در کشور بیداد می کند و تعداد قابل توجهی از ایرانیان در جست و جوی شغل هستند.اگر هر ایرانی در هنگام خرید به این نکته توجه کند که با خرید کالای داخلی برای جوان ایرانی شغل ایجاد می‌شود و رونق و رفاه در کشور بوجود می‌آید مطمئنا در انتخاب خود توجه بیشتری می کرد و کالای ایرانی را بر مشابه خارجی ترجیح می‌داد.

به طور کلی برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب در خصوص مبارزه با واردات و تبعات منفی آن بر اقتصاد کشور، دولت باید با مدیریت صحیح از واردات کالاهای غیرضروری و خصوصا کالاهایی که توان داخل برای تولید آن وجود دارد جلوگیری کند و از سویی دیگر مردم نیز با ترجیح کالای داخل بر کالاهای خارجی در جهت حمایت از تولید داخل گام بردارند و تولیدکنندگان نیز بر اساس یک برنامه‌ریزی دقیق و کارشناسی کیفیت کالاهای ساخت داخل را افزایش دهند.

انتهای پیام/س*

منبع: آوای اقتصاد




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.