ID : 40702706
رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسبوکار وزارت اقتصاد:
مهار تورم سخت اما شدنی است/ بانکها اقتصاد ایران را به گروگان گرفتهاند
رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسبوکار وزارت اقتصاد با تأکید بر اینکه مهار تورم سخت اما شدنی است، گفت: فعالیت بانکها با نظارت ضعیف دولت باعث شد تا بانکها به افزایش تورم در جامعه کمک کنند.
سید امیر سیاح در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری یزد رسا با اشاره به اینکه حدود ۱۰ سال است که اقتصاد ایران رشد نکرده و سرمایهگذاری آن منفی بوده است، افزود: اقتصادی که مدت زیادی رشد نداشته باشد و سرمایهگذاری آن پایین بیاید، اقتصادی ضعیف تلقی میشود و قدرت چانهزنی خود را در دنیای سیاست هم از دست میدهد؛ به همین دلیل مقام معظم رهبری بارها و بارها شعار سال را اقتصادی تعیین کردند.
رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسبوکار وزارت اقتصاد ادامه داد: فشاری که سالهای اخیر به طبقات پایین جامعه آمده است، باعث شد تا رهبر معظم انقلاب بر مهار تورم تأکید کرده و این مقوله را جزو شعار سال قرار دهند تا مسئولان و مردم توجه بیشتری به آن داشته باشند.
وی سه عامل مهم فعالیت بانکها بدون نظارت دولت، کسری بودجه دولت، افزایش انتظارات تورمی بر اثر فقدان حاکمیت سایبری را در افزایش تورم در ایران مؤثر خواند و افزود: اقتصاد از ۱۵ سال پیش که بانکهای غیردولتی شروع به کار کردند، دچار عارضه شد؛ اعتبار بانکها از اختیار دولت خارج شد.
سیاح در رابطه با ریشه تورم تصریح کرد: تورم کنونی ریشه در بیتوجهی به بانکها در دهه نود دارد. بانکها بدون نظارت درست دولت پول خلق کردند و با وام دادن بهخصوص به خودشان و همچنین ورود آنها به بازار مسکن، سکه، دلار و ... باعث شد تا تورم در کشور ما بتازد.
وی عنوان کرد: نظارت ضعیف دولت بر بانکها در دهه نود و حکمرانی بیحدوحصر بانکهای خصوصی باعث شد تا با افزایش نقدینگی، تورم افسارگسیخته جامعه را فرا گیرد.
سیاح با بیان اینکه عوامل دیگری هم در افزایش تورم در جامعه دخیل هستند، گفت: دولت در سالهای اخیر بزرگ شد و هزینه تراشید، این حجم از حقوق دادن بر کشور فشار آورد و باعث شد تا پول آنچنانی برای دولت برای آمادهسازی زیرساختها نماند.
وی انتظارات تورمی که بر اثر فقدان حاکمیت سایبری در کشور ما به وجود آمده است را از دیگر عوامل افزایش تورم عنوان کرد و افزود: در سالهای اخیر فشار روانی زیادی بر روی افکار عمومی به وجود آمد تا مردم احساس بدبختی کرده و عدهای هم تلاش کنند تا سرمایه خود را از کشور خارج کنند. این فشار چند برابری باعث شد جهشهای چند برابری درزمینهٔ تورم رخ دهد.
رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسبوکار وزارت اقتصاد تأکید کرد: دولت در درجه اول باید ترمز بانکها را به هر قیمتی که شده، بکشد؛ بانکها عملاً اقتصاد ایران را گروگان گرفتهاند.
وی با اشاره بر ضرورت جبران کسر بودجه توسط دولت اظهار کرد: دولت باید از سفره ثروتمندان شروع کرده و برای جبران کسری بودجه تلاش کند.
سیاح حل بیبندوباری فضای مجازی توسط دولت را برای مهار تورم ضروری خواند و افزود: لازم است مردم را از چنگال و دندان گرگصفتان در فضای مجازی که تلاش میکنند تا با مسموم سازی افکار ناامیدی را در جامعه رواج دهند، بیرون بکشد.
وی تصریح کرد: تا وقتی حاکمیت سایبری نداشته باشیم؛ کنترل و مهار تورم امکانپذیر نیست.
رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسبوکار وزارت اقتصاد طراحی نقشهی ارزی کشور را راه دیگر مهار تورم عنوان کرد و ادامه داد: به دلیل کمکاری دولتهای قبل از مسیری که اجنبی تعیین کرده است، برخی نیازهای ضروری کشور تأمین میشود. مهار خروج سرمایه با حاکمیت ریال شدنی است.
انتهای پیام/ش
summary-address :
Related Assets:
- قیمتگذاری دستوری مانع مهار تورم است
- راه نجات اقتصاد کشور در گرو پشتیبانی از تولید است
- اگر از تولید داخلی حمایت شود شرایط بهبود مییابد
- تحقق شعار سال نیازمند برنامهریزی و عزم جدی مسئولان است/ "تولید" نیازمند حمایت و پشتیبانی از استعدادهای داخلی است
- «تولید دانش بنیان» تقویت کننده خوداتکایی و خودباوری در کشور
- تولید ماشین آلات و قطعات ضعف امروز صنعت کشور