ID : 31718991
مدیر نظارت بر مواد‌غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزدعنوان کرد

مواد شیمیایی سرب دار نقابی برای آرایش میوه ها!/نوبرانه هایی که دشمن سلامتی هستند


مدیر نظارت بر مواد‌غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تشریح نحوه استفاده از مواد شیمیایی برای عرضه برخی میوه ها به بازار به شیوه های شناسایی این محصولات و نحوه کاهش خطرات ناشی از مصرف آن پرداخت.

یزدرسا؛ چند سالی است که با افزایش تقاضا برای خرید میوه های پاییزی مخصوصاً مرکبات افراد سودجو با استفاده از مواد شیمیایی اقدام به عمل آوری میوه های نارس و عرضه این میوه های نوبرانه به بازار می کنند. همچنین برای نگه داری و براق کردن میوه ها از واکس ها و رنگ هایی استفاده می شود که بعضاً آسیب زا هستند. در مجموع گفته می شود ستفاده از برخی از این مواد شیمیایی در بلند مدت ممکن است باعث بروز  بیماری های گوارشی و سرطان ها شود.

افزایش اسید میوه ها با استفاده از گاز اتیلن

مدیر نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا در این خصوص گفت: یک سری از محصولات پس از برداشت تا مدتی فعالیت های بیولوژیکی خود را ادامه می دهند. این عامل باعث شده تا افراد قادر باشند این محصولات را زمانی که کال هستند برداشت کرده و با برخی مواد شیمیایی فرآیند رسیده شدن میوه ها را تسریع کنند.

دکتر رضا مورکیان افزود: برای این منظور از گاز اتیلن استفاده می شود که به طور طبیعی و به صورت محدود نیز در بعضی از میوه ها وجود دارد اما طبیعتاً استفاده بیش از اندازه خطر زا خواهد بود.

وی بیان داشت: محصولاتی که اینگونه رسیده می شوند بوی فرآورده های نفتی را دارند و ترش مزه هستند. این مزه ترش به دلیل افزایش میزان اسید به خاطر استفاده از اتیلن ایجاد می شود و می تواند در بلند مدت سیستم گوارشی را تحت تاثیر خود قرار دهد.

وی در مورد نحوه تشخیص اینگونه محصولات گفت: محصولات رسیده به علت دارا بودن پکتین حالت نرم پیدا می کنند اما محصولاتی که به صورت مصنوعی عملیات عمل آوری بر روی آن انجام می شود چون کال برداشت شده اند، سفت تر هستند.

مراقب میوه های براق باشید

مدیر گروه رشته علوم و صنایع غذایی دانشگاه علم و هنر یزد همچنین به رنگ کردن برخی میوه ها اشاره و اظهار کرد: در برخی از کشورهای دیگر نیز در مقادیر بسیار محدود از رنگ ها استفاده می شود اما متاسفانه در کشور ما هیچ محدودیت و کنترلی بر روی این استفاده وجود ندارد و بعضاً رنگ هایی با ترکیبات سرب دار که به شدت برای سلامتی مضر هستند، به کار برده می شود.

مورکیان با رد استفاده از رنگ های طبیعی در میوه ها تصریح کرد: رنگ طبیعی به علت قیمت بالا و پایداری کم هیچگاه در اینگونه موارد استفاده نمی شود و معمولا افراد از رنگ های شیمیایی در چنین مواردی بهره می برند. این رنگ ها شاید خیلی امکان نفوذ به داخل میوه ها را نداشته باشند اما تماس دست با پوست میوه هم آسیب زا است.

لزوم شست و شو و پوست گیری میوه ها

وی بیان داشت: بعضا برای نگه داری، براق کردن و بازار پسندی میوه ها از واکس ها و ترکیبات پارافین دار و ترکیات نفتی استفاده می شود لذا این میوه ها پوستی چرب دارند و برای مصرف شست و شوی مناسب و پوست گیری می تواند موثر باشد.

دکتر مورکیان گفت: واکس ها مانع ورود رطوبت، اکسیژن به داخل میوه ها و در نتیجه پوسیدگی و قهوه ای شدن میوه ها می شوداما علاوه بر آن از نفوذ باکتری ها به داخل میوه نیز جلوگیری می کنند که جز محاسن آن محسوب می شود. اما وقتی بی رویه محسوب شود و باقی مانده آن روی میوه بماند حتما باید برای رفع آن تلاش شود.

وی در پایان با تاکید بر استفاده از هر میوه در فصل خود بیان کرد: ما از قدیم عادت داشتیم هر میوه ای را در فصل خود دریافت و استفاده کنیم لذا طبیعی است که اگر مرکباتی که همیشه آبان ماه عرضه می شد را در مهر ماه دیدیم باید شک کرده و در مصرف آن محتاط باشیم.

انتهای پیام/




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.