نان شیرینی ساده خانگی با آرد نخودچی+ خواص جالب تغذیه ای
به گزارش یزدرسا به نقل از خبرنگار یزدبانو، بسیاری از زنان دوست دارند در اوقات فراغت خود غیر از پخت و پز برای وعده های ناهار و شام، خوردنی های خوشمزه دیگر مثل شیرینی را نیز تهیه کنند ولی مستلزم دانستن روش های ساده و در دسترس بودن مواد اولیه آن است که ما شما را در این قسمت با روش پخت شیرینی سنتی خانگی با عنوان " نان نخودچی" آشنا می کنیم که امیدواریم از پخت و خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم:
پودر قند: 250 گرم
روغن صاف: 250 گرم
هل کوبیده: یک قاشق مربا خوری
آرد نخودچی مرغوب: 500 گرم
روش پخت:
1- پودر قند و روغن را مخلوط می کنیم تا به صورت کرم درآید.
2- آرد نخودچی و هل کوبیده را مخلوط می کنیم و در مایه بالا مخلوط می کنیم و با دست خوب ورز می دهیم.
3- خمیر را در کیسه نایلونی به مدت هشت تا 10 ساعت در یخچال می گذاریم تا پس از پخت یک شیرینی تردتری به دست آید.
4- خمیر را روی میز یا سینی پهن می کنیم و با قالب ریز دلخواه قالب می زنیم و در دیس فر کاغذ روغنی پهن می کنیم و شیرینی ها را در آن می چینیم.
خمیرها که کمی طلایی شد از فر خارج می کنیم و روی آن کمی پودر پسته و یا بادام و... می پاشیم .
شما می توانید خمیر نخودچی را در دست گلوله کنید و با ماسوره گرد ساده و یا چنگال روی آن نقش بیندازید و در فر بپزید.
***
ارزش غذایی آرد نخودچی و خواص آن
ارزش غذایی یکسوم لیوان آرد نخودچی، معادل یک واحد نان و غلات یا یک واحد گوشت (البته از نوع بسیار کم چرب) است و مصرف آن در صورتی که بوداده و شور نباشد، به افرادی که در جویدن حبوبات مشکل دارند، توصیه میشود.
آرد نخودچی آردی است که از نخودچی پوست گرفته و بینمک تهیه میشود. نخودچی را میکوبند یا آسیاب میکنند و آن را با الک بسیار ریز برای نرم و صاف شدن الک میکنند. آرد نخودچی در شیرینیپزی هم مصرف میشود.
یکی از آردهایی که در آشپزی ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد، آرد نخودچی است. تا به حال با خود فکر کردهاید که این آرد چه تفاوتی با آردهای دیگر دارد و خاصیت منحصر به فرد آن چیست؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت، نخودچی، از مواد غذاییای است که مصرفش به عنوان یک ترکیب پرپروتئین توصیه میشود.
در طبقهبندی تغذیهای، آرد نخودچی جزو حبوبات محسوب و از نخود تازه یا نخودچی بدون پوست و بینمک تهیه میشود.
بیشترین مصرف این آرد در صنعت شیرینیپزی و تفاوت عمده آن با سایر آردها از نظر مواد مغذی، نوع و اندازه نشاسته است. در ترکیب نشاسته آرد غلات، مقدار آمیلوز و آمیلوپکتین، در سطح یکسانی است درحالی که در آرد تهیه شده از حبوبات، میزان آمیلوز نسبت به آمیلوپکتین بیشتر است و نشاسته موجود در آن وقتی با آب حل میشود، حالتی ژلهای پیدا میکند.
جالب است بدانید که طی فرآیند تصفیه، میزان ویتامین B موجود در آرد غلات کم و در نتیجه خواص تغذیهای آن کاهش مییابد اما در آرد نخودچی به دلیل این که عمل فرآیند تصفیه روی آن صورت نمیگیرد، میزان فیبر که نوعی فیبر محلول در آب و برای حفظ سلامت مفید است، تغییر نمیکند و مواد مغذی موجود در آن حفظ میشود.