هدف از حذف ارز ترجیحی جلوگیری از رانت و فساد در کشور است/ عدهای خود را صاحب ارز ترجیحی میدانند
محمد صالح جوکار در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به حذف ارز ترجیحی، گفت: ارز ترجیحی که در بودجه امسال تصویب شده، به کالاهای اساسی و نهادههای دامی را در برمیگیرد و تشکیل دهنده زنجیره غذایی ابتدای خانوادهها است.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بحث یارانهها و ارز ترجیحی که توزیع میشود دو نکته وجود دارد، اول اینکه ارز ترجیحی است که هم رانت و هم فساد به بار آورده و افرادی هم در این زمینه سو استفاده میکنند که تجربیات سالهای گذشته این مسئله را به خوبی نشان داده است و یقینا خودشان را صاحب این ارز ترجیحی میدانند و به گونههای مختلف اقدام به دریافت آن میکنند. متأسفانه بخشی از این ارز خارج میشود که منجر به عدم واردات کالاهای اساسی نیز شده، بخشی از آن هم که وارد میشود در شبکه توزیع کشور هدر میرود چون شبکه توزیع سالمی نداریم و همین مسئله سبب ورود آن به بازار قاچاق و نابسامانی در بازار میشود.
جوکار عنوان کرد: بحث دوم هم به یارانه میپردازد که تاکنون موفق به تنظیم سامانهای در کشور شویم تا یارانهها به بهترین شکل توزیع شود و دهکهای پایین جامعه را در برگیرد که به علت عدم اشراف ما به اطلاعات است.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: دولت از ابتدای شروع به کار اراده حذف ارز ترجیحی و ارائه کالابرگ دیجیتال به مردم را داشت که یک روش درست و حساب شده است اما اینکه جوابگو باشد یا نباشد، بسیار حائز اهمیت است. باید به شکلی عمل شود که بتوانیم یارانهها را به خوبی توزیع کنیم و سبد کالایی مورد نیاز هر خانوار در بحث پروتئین، نان، لبنیات و ... را به صورت جامع و کامل بر سر سفره مردم بیاوریم و آنها به راحتی بتوانند آن را تهیه کنند.
وی با بیان اینکه مابهازای آنچه که گران شدن کالاها را در بردارد دراختیار مردم قرار گیرد و آسیبی به قشر آسیب پذیر وارد نسازد، گفت: در این بخش آرد صنعتی آزاد شد و آرد سنتی به نانواییها داده میشود ولی برای صنعت و موادی که از این آرد صنعتی استفاده میکنند حذف شد که موجب گرانی و بروز مشکلاتی در کشور شد که دولت قول واریز مابهازای آن به حساب مردم را داد.
جوکار ادامه داد: پرداخت این مابهالتفاوت به صورت نقدی به حساب مردم سبب تورم در کشور میشود که بهتر است به صورت کالابرگ باشد تا مردم بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. بهطور مثال ماکارونی یکی از وعدههای اصلی خانوادهها و مخصوصاً قشر ضعیف جامعه است و چون الان گران شده و از سفره مردم حذف شود اصلا درست نیست بلکه باید بهگونهای باشد که مشکلی برای اقشار مختلف به وجود نیاید.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: امیدواریم تدابیر دولت بهگونهای باشد که مابهالتفاوت آنچه که گران شده در کالاهای اساسی، معادل آن به صورت کالابرگ در اختیار مردم قرار گیرد.
انتهای پیام/خ
Related Assets:
- هدف دولت از جراحی اقتصادی مقابله با فساد و رانت/ بحث «حذف ارز و یارانه» مطرح نیست
- دولت روحانی علیرغم هشدار کارشناسان، طرح ارز ترجیحی را اجرا کرد/ همه متولیان امر بحث نظارت را جدی دنبال کنند
- لزوم تلاش برای حل و فصل کامل مشکلات ناشی از سیل اخیر در یزد
- حجم بارندگی در این مدت زمان کوتاه در یزد بیسابقه بود/ ۳۵ میلی متر بالاترین میزان بارندگی در استان یزد
- آیت الله فقیه خراسانی مجاهدی بزرگ در راه تبلیغ دین
- اسحاق جهانگیری از انتخابات 96 تا 1400
- حذف ارز ترجیحی نباید موجب کوچک شدن سفره مردم شود
- هفته آینده؛ تصمیمگیری کمیسیون تلفیق درباره ارز ترجیحی
- جلوگیری از قاچاق کالاهای اساسی با حذف ارز ترجیحی/ در این طرح معیشت مردم در اولویت باشد