هنوز شناخت یکپارچهای از نابسامانیهای فرهنگی نداریم/ «شورای فرهنگ عمومی» باید به جایگاه اندیشمندان تبدیل شود
به گزارش یزدرسا ، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در حاشیه برگزاری اجلاس ارتقای توانمندیهای شوراهای فرهنگ عمومی کشور درمصاحبه با تسنیم به برخی پرسشها در خصوص مقوله «فرهنگ عمومی» پاسخ گفت.
علی جنتی در پاسخ به این سوال که «رهبر انقلاب تاکید زیادی بر موضوع «فرهنگ عمومی» داشتند ولی هنوز نتیجه چشمگیری در این خصوص میسر نشده است و به نظر میرسد بیشتر حرفها و بحها در سطح نظریهپردازیها و ایدههای نظری مانده و هنوز به کارکرد تبدیل نشده است، نظر شما در این باره چیست و وزارتخانه چه راهکارهایی برای این مسئله اندیشیده است؟» گفت: در همین جلسه هم اشاره کردم که دلیل اینکه در برخی از بخشها ناموفق بودهایم و نتوانستیم آنگونه که باید و شاید به اهدافی که در حوزه فرهنگ عمومی داشتیم، برسیم اولا یکی این است که شناخت یکپارچهای از نابسامانیها نداریم.
وی ادامه داد: هرکسی در رابطه با آسیبهای اجتماعی به یک نحوی فکر میکند و راه حل خاص خودش را ارائه میدهد و روشهایی که ارائه میدهد روشهای خاصی است. بنابراین در درجه اول ما باید با فعالیتهای پژوهشی و بحثهایی که در غالب همین همایشها صورت میگیرد، بتوانیم فرهنگ عمومی خودمان را آسیبشناسی کنیم و به یک نظر واحد درباره آسیبهای اجتماعی و فرهنگی خودمان برسیم.
جنتی افزود: در مرحله بعد باید در خصوص روشهایی که برای برخورد با این آسیبها و مرتفع کردن آنها لازم است تلاش کنیم و در این زمینه هم باید به یک روش واحدی برسیم.
تا زمانی که هر کسی یک روشی را ارائه میکند و افراد هم مختلف عمل میکنند، طبیعتا یکدیگر را خنثی میکنیم، اما اگر به یک روش واحدی برسیم نتیجه بخش خواهد بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوال تسنیم که «برای رسیدن به این روش قاعدتا باید از نخبگان فکری و فرهنگی استفاده کرد، چقدر در شورای فرهنگ عمومی کشور از نخبگاه فرهنگی برای رسیدن به این وحدت نظر و روش استفاده میشود؟» گفت: یک اشکالی که اصولا در کار شورای فرهنگ عمومی چه در تهران و چه در سطح کشور و شوراهای استانها و شهرستانها وجود دارد، این است که الزاما کسانی که الان عضو شوراهای فرهنگ عمومی هستند، عناصر فرهنگی نیستند.
جنتی افزود: کسانی که در این جلسات شرکت میکنند عموما نمایندگان دستگاههایی هستند که یا آن دستگاهها صد در صد فرهنگی نیستند یا افرادی که به عنوان نماینده از دستگاههای مختلف میآیند و در جلسات شورا شرکت میکنند الزاما عنصر فرهنگی نیستند، بلکه صرفا به عنوان نماینده دستگاه میآید و در جلسه شرکت میکند.
وی در پایان گفت: باید این ساختار را به نحوی اصلاح کنیم تا شورای فرهنگ عمومی جایگاهی بشود برای نخبگان و اندیشمندان و اهل نظر، به خصوص در حوزه فرهنگ عمومی تا اینها بتوانند اظهار نظر کنند و ان شاء الله به یک راه حل مناسبی دست پیدا کنیم.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- آزادی مطبوعات دلیل نمیشود که برخی نقش پیادهنظام دشمن را بازی کنند
- اختلاف اندکی با آیتالله جنتی دارم/ اجازه تکخوانی به بانوان در جمع آقایان داده نشد
- طرح استیضاح وزیر ارشاد کلید خورد/ جنتی: یک کارت زرد گرفتیم باز هم بگیریم عیبی ندارد
- کسب عزت در جهان یکی از دستاوردهای نرم افزاری انقلاب است
- فیلمی که «جنتی» را هم عصبانی کرد
- واکنش جالب جنتی به انتقادات گسترده مراجع/ آمار وایبریهای ایران