ID : 3165587
اطلاع رسانی ناقص و هدفمند،دنبال کننده القای دو گزاره نادرست؛

هوچی گری رسانه های ضدانقلاب علیه رهبرانقلاب و رئیس جمهور


از نکات کلیدی بیانات آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله) در جمع بانوان برگزیده، این بود که غربی ها تفکر غلط خود را به دیگران دیکته می کنند و اگر کسی با نگاه غلط آنان مخالفت کند، جنجال به راه می اندازند.

به گزارش یزد رسا، پایگاه های اینترنتی و شبکه های فارسی زبان بیگانه با پوشش جهتدار و گزینش شده سخنان رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری در خصوص نقش زن در جامعه، پروژه تبلیغاتی تازه ای را کلید زده اند.

این اطلاع رسانی ناقص و هدفمند، القای دو گزاره نادرست را دنبال می کند:
اول: رهبر ایران با حقوق زنان و آزادی و فعالیت آن ها مخالف است!
دوم: میان سخنان رهبر و رئیس جمهور تناقض وجود دارد.

جالب اینجاست که از نکات کلیدی سخنان روز شنبه مقام معظم رهبری هم این بود که غربی ها تفکر غلط خود را به دیگران دیکته می کنند و اگر کسی با نگاه غلط آنان مخالفت کند، جنجال به راه می اندازند: «علیه هرکسى هم که بر ضدّ نظر آن ها حرف بزند، دستگاه تبلیغاتى وسیع آن ها هوچیگرى می کند، مجال حرف زدن هم به کسى نمی دهد.»


رویکرد اول رسانه های فارسی زبان غربی:

خط تخریبی رسانه های فارسی زبان غربی، پس از سخنان رهبری معظم انقلاب اسلامی در دیدار با جمعی از بانوان برگزیده، آغاز شد. آن ها نخواستند بخش های مهمی از سخنان رهبری درباره جایگاه والای زنان در اسلام شنیده شود.

بلافاصله پس از سخنان رهبری، این رسانه ها به شکلی گسترده، پوشش ناقص بیانات معظم له را دنبال کردند. هدف از این خبررسانی ناقص، تنها القای این مطلب به مخاطبان بود که رهبری ایران با آزادی زنان، فعالیت های اجتماعی زنان، تحصیل و اشتغال آن ها و... مخالف است.

پس از این سانسور هدفمند، وب سایت رادیوفردا (radiofarda) که وابسته به سازمان سیاست و از بودجه دولتی آمریکا استفاده می کند، با چشم بستن بر نقض حقوق زنان در ایالات متحده نوشت: «گزارش‌های متعدد سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر در سال‌های اخیر حاکی از آن است که زنان ایرانی که خواهان حقوق برابر با مردان و پیشرفت در جامعه هستند، با تبعیض‌های گسترده قانونی و فرهنگی مواجه‌اند.»[!]

به تیترهای مغرضانه و جهتدار این رسانه ها نگاهی می اندازیم:
 

 

تیترهای مغرضانه، یکسویه و ناقص از سخنان رهبری در سایت های غربی


بخش هایی از سخنان رهبری که منابع فارسی زبان غربی تلاش کردند رسانه ای نشود:

* این یکى از بزرگ‌ترین افتخارات نظام اسلامى است که در سایه‌ى نظام اسلامى این‌همه زن فرزانه و تحصیل‌کرده و خوش‌فکر و ممتاز از لحاظ فکرى و عملى در جامعه‌ى ما وجود دارند؛ خیلى نعمت بزرگى است و مایه‌ى افتخار است.

* امروز وقتى ما نگاه می کنیم، نام زنان ما بر تارک کتاب هاى متعدّدى -کتابهاى علمى، کتابهاى پژوهشى، کتابهاى تاریخى، کتابهاى ادبى، کتابهاى سیاسى، کتابهاى هنرى- گذاشته شده؛ جزو برترین نوشته‌ها و آثار مکتوب امروز نظام اسلامى -چه مقالات و چه کتابها- نوشته‌هاى بانوان ما است، که این واقعاً مایه‌ى افتخار است.

* حقیقتاً هروقت با این زنان برجسته مواجه می شوم، در مقابل آن ها احساس خضوع می کنم.

*  انسان واقعاً در مقابل این‌همه عظمت احساس خشوع می کند. اینها واقعیّت هاى زنانه‌ى جامعه‌ى ماست که بسیار افتخارآمیز و مهم است.

* در اروپایى که زن حقّ مالکیّت نداشت و مایملک زن متعلّق به مرد و شوهرش بود و حقّ تصرّف در مایملک خود نداشت، یا از وقتى که دموکراسى در غرب راه افتاده بود زن حقّ رأى دادن نداشت، در یک چنین دنیایى ناگهان مسئله‌ى انقلاب صنعتى و کارخانجات و حضور مؤثّر شاغل زن در کارخانجات با خرج کمتر براى سرمایه‌دارها مطرح شد. آن‌وقت آمدند براى زن حقّ مالکیّت قائل شدند، براى اینکه بتوانند او را به کارخانه بکشانند، به او مزد کمترى بدهند، و طبعاً آمدن او به میدان اشتغال الزامات خودش را داشت و دنباله‌هاى خودش را تا امروز داشت.

* در مهمانى رسمى، مرد بایستى با لباس کامل، پاپیون زده و کت و شلوار پوشیده و احیاناً لباس رسمى وارد بشود؛ امّا خانم ها در این مهمانى‌هاى رسمى بایستى به شکل دیگرى ظاهر بشوند؛ براى اینکه چشم هرزه‌ى هوس‌آلود مرد بهره‌مند بشود.
 

* اگر می خواهیم نگاه ما نسبت به مسئله‌ى زن نگاه سالم و منطقى و دقیقى باشد، شرط اوّل آن این است که ذهنمان را از این حرف هایى که غربى‌ها در مورد زن می زنند -در مورد اشتغال، در مورد مدیریّت، در مورد برابرى جنسى- باید به کلّى تخلیه کنیم.

* نگاه اسلام نسبت به زن و مرد، نگاه انسان است. در مسئله‌ى انسانیّت، سِیر مقامات معنوى، استعدادهاى فراوان فکرى و علمى هیچ تفاوتى نیست، امّا قالب ها دو قالب است: یک قالب براى یک کار و یک صنف کار است، یک قالب براى یک کار دیگر است؛ البتّه کارهاى مشترکى هم وجود دارد.

* تصوّر از زن در خانه، تصوّر یک موجود درجه‌ى دویى [است‌] که موظّف به خدمتگزارى به دیگران است؛ این تصوّر  بین خیلى‌ها هست -حالا بعضى‌ها به زبان مى‌آورند، به‌رو مى‌آورند، بعضى‌ها هم به رو نمى‌آورند، امّا در دلشان این است- این درست نقطه‌ى مقابل آن چیزى است که اسلام بیان کرده است.

* این حدیث معروف را که «اَلمَرأَةُ رَیحانَةٌ وَ لَیسَت بِقَهرَمانَة» (۳) "قهرمان" در تعبیرات رایج عربى، به آن کارگزار می گویند؛ مثل «اَمَرَ قَهرِمانَهُ بِکَذا» مثلاً فلان صاحب ملک و املاک فراوان به قهرمان خودش، یعنى آن کسى که کارگزار امور این املاک است، گفت... به این می گویند «قهرمان». در این حدیث می گوید: خیال نکن زن کارگزار تو داخل خانه است که باید کارهاى خانه را [انجام دهد] این‌جورى نیست.

* مسئله‌ی اشتغال بانوان جزو مسائل اصلى نیست. البتّه ما با اشتغال بانوان مخالف نیستیم؛ بنده خودم نه با اشتغالشان، نه با مدیریّت هاشان مخالفتى ندارم، مادامى‌که با آن مسائل اصلى معارضه و تنافى پیدا نکند.

* بعضى از مشاغل هست متناسب با ساخت زن نیست... آن تحصیلاتى را که به آن مشاغل منتهى می شود، بر زن تحمیل نکنند... تبعیض آنجایى که ضدّ عدالت باشد بد است. وإلّا فرض کنید وقتى‌که شما در یک تیم فوتبال یکى را می گذارید مهاجم، یکى را می گذارید مدافع، یکى را می گذارید دروازه‌بان، خب این تبعیض است دیگر. اگر آن کسى که باید در خط دفاع وایستد گذاشتند مهاجم، خب تیم خواهد باخت. آن کسى که باید مهاجم باشد اگر گذاشتند دروازه‌بان -که بلد نیست این کار را- خب تیم می بازد. این تبعیض است [امّا] این تبعیض، عین عدالت است؛ یکى را اینجا می گذارند، یکى را آنجا می گذارند، یکى را آنجا می گمارند.

* هیچ‌وقت در تاریخ کشور ما این‌همه زن تحصیل‌کرده و فرزانه و برجسته ما نداشتیم؛ نه در محیط هاى حوزوى، نه در محیط هاى دانشگاهى. این‌همه نویسنده‌ى زن، این‌همه شاعر زن، این‌همه محقّق زن، پژوهشگر زن، در رشته‌هاى مختلف نداشتیم؛ خوشبختانه امروز به برکت نظام اسلامى [داریم‌]. اینها به برکت اسلام است، به برکت جمهورى اسلامى است، به برکت همان نگاه روشن امام به مسئله‌ى زن است.
 


رویکرد دوم رسانه های فارسی زبان غربی:

سایت ها و شبکه های فارسی زبان غربی به این مقدار اکتفا نکردند؛ بلکه پس از سخنان "دکتر روحانی" رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز با گزینش بخشی و حذف بخش های دیگر، "القای دوگانگی میان مسؤولان" را سرلوحه قرار دادند.

تلویزیون بی بی سی فارسی (BBCpersian) در بخش های خبری یکشنبه شب خود بارها از کارشناسان شناخته شده اش پرسید: «آیا تضادی میان سخنان رهبر ایران و آقای حسن روحانی وجود دارد؟»
سؤالی که طبیعتا با پاسخ مشابه همه کارشناسان مواجه می شد!

نکته قابل تأمل در القای اختلاف و دوگانگی، این بود که سایت ها و شبکه های مورد اشاره این بار سخنان دکتر روحانی را به طور ناقص پوشش دادند و اینطور وانمود کردند که رئیس جمهور ایران موافق آزادی بی قید و شرط زنان، برابری مطلق زنان و مردان و... می باشد و سخنان او با سخنان رهبر انقلاب در تضاد است.

رسانه های یادشده برای پیشبرد این پروژه، سخنان دکتر روحانی را با تیترهایی که در پایین ملاحظه می کنید پوشش دادند:

 

 

 


بخش هایی از سخنان حجت الاسلام و المسلمین روحانی که رسانه های فارسی زبان غربی سانسور کردند:

* روز زن و نام فاطمه(س) همان علامتی است که راه را گم نکنیم و بدانیم مسیر راه تعالی بانوان و همه انسان‌ها در چه مسیری قرار دارد.

* ما طبق معیارهای اصیل اسلامی، نه مرد را جنس اول می‌دانیم و نه زن را جنس دوم. زن و مرد را در برابر یکدیگر نمی‌بینیم. زنان در کنار مردان و هردوی آن ها عین هم و مانند هم دارای مقام و کرامت انسانی هستند.

* انقلاب فضای جدیدی را برای زنان باایمان فراهم کرد.

* زنان در دوران حاکمیت سنت به یک گونه مشکلات داشتند و گرفتار بودند و در زمان ظهور و بروز تجدد و مدرنیته نیز از سوی دیگر گرفتار بودند.

*  مقام و شأن و موقعیت زن را فروکاستند و عده‌ای خواستند زنان بازیچه و ابزار دست مردان قرار گیرند.

* بعد از پیروزی انقلاب، قدم‌های مهمی بر مبنا و معیار احکام خدا برداشته شد که "انّ المسلمین و المسلمات و المؤمنین و المؤمنات و القانتین و القانتات..." همه جا زنان صابرین، صائمین و خاشعین در کنار صابرات، صائمات و خاشعات قرارگرفتند و "أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِیمًا"

* درست است که نمی‌توانیم هیچ وظیفه و رسالتی را بالاتر از تربیت فرزندان و انسان‌ها قرار دهیم، اما آیا تربیت فرزندان و رسیدگی به امور خانه و رئیس خانه بودن با حضور در جامعه و رسالت‌های اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی در تضاد است؟

* وقتی به تاریخ چهار و پنج دهه گذشته در دوران نهضت اسلامی و پس از انقلاب نگاه می‌کنیم، می‌بینیم زنان جامعه ما به عنوان انسان‌هایی که مبارز بودند، در برابر استبداد و رژیم استبداد ایستادگی و مقاومت کرده‌اند؛ صبور و استوار بودند و به عنوان همسران و مادران و رزمندگان و شهیدان و جانبازان و آزادگان با صبر و ایستادگی‌شان به همه روحیه دادند و کشور را از تجاوز متجاوزان نجات دادند.

* کجاست که ما امروز حضور زنان را احساس نمی‌کنیم؟ در مدرسی دانشگاه، در معلمی دبستان و دبیرستان، در مراکز تحقیقاتی در آزمایشگاه‌ها، در مطب پزشکان در بیمارستان‌ها. کجا هست که زنان والا و شریف ما حضور ندارند؟

* امروز زنان ما در تمام صحنه‌ها باوقار، باکرامت، باشخصیت، باعفاف مانند مردان فعالیت می‌کنند. مگر می‌توانید نیمی از جامعه را فراموش کنید؟

* ما برای اینکه در مسیر راه به مقصد برسیم راهی طولانی در پیش داریم. اقدامات بسیار ارزشمندی برای زنان در زمینه علم و دانش و تحصیل، در زمینه کار اشتغال و تحقیق فراهم شده است.

* امروز زنان ما در همه بخش‌های فرهنگی و اقتصادی حضور دارند. در کدام فیلمی است که شما حضور برجسته زنانمان را به عنوان بازیگر یا حتی کارگردان یا فیلمنامه نویس نبینید و مشاهده نکنید؟

* ما نیازی نداریم برای بانوانمان و راه آینده آن ها از غرب تبعیت کنیم یا از آن ها الگو بگیریم. روز زن روز فاطمه اطهر (س) است. زن یعنی انسانی که توان پیمودن راه فاطمه و فاطمه شدن را دارد و این بالاترین اسوه و الگو برای زنان جامعه ماست.

* این شما هستید که باید نهال امید را در خانه‌ها غرس کنید. این شما هستید که باید نشاط را در خانه نه تنها بر دل فرزندانتان که حتی همسرانتان و پدران ‌و مادرانتان روز به روز بیشتر کنید. اگر پیشرفت و تعالی می‌خواهیم از خانه و خانواده شروع می‌شود. این حرف درست است که خانواده اساس و بنیان اصلی برای جامعه ماست. این سخن به حق است که اصلاح از داخل خانه‌ها آغاز می‌شود، اما باید بدانیم اگر به نیمی از جمعیت کشور توجه نکنیم، در آن کشور شاهد رشد و توسعه واقعی نخواهیم بود.


شبکه بی بی سی فارسی به مدد سانسور و پوشش گزینشی خبر، نتیجه گرفت که میان سخنان رهبری و رئیس جمهور ایران تعارض وجود دارد و با این بهانه چند گزارش و مصاحبه تولید کرد که نتیجه آن، اظهارات "فاطمه حقیقت جو" (فعال اصلاح طلب فراری از کشور) شد: «خشونت بر زنان، خشونت حکومت، خشونت دین باید از بین برود. خشونت علیه زنان باید ملغی شود... من فکر می کنم ریاست جمهوری تلاش می کند فضا را برای حضور اجتماعی زنان فراهم کند.»


شبکه دولتی صدای آمریکا (VOA) نیز علاوه بر نکات پیش گفته، پای رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را به میان کشید و با استناد به یک فایل ویدئویی مربوط به دهه 60 از آقای هاشمی رفسنجانی -که در سایت شخصی وی منتشر شده- تمام تلاشش را به کار بست که وجود اختلاف و دودستگی در سطوح عالی ایران را به طیف مخاطبان خود بقبولاند.


با طرح سؤالاتی این گزارش را به پایان می رسانیم:

- چرا رسانه های فارسی زبان متعلق به دولت های غربی، تنها بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور محترم را پوشش داده اند؟ بالاخره سانسور خوب است یا بد؟!
- با توجه به این رویکرد خصمانه، آیا مخاطب ایرانی نباید القا و تبلیغ نتایج غلط از بیانات مسؤولان جمهوری اسلامی را جزء مأموریت های تعریف شده رسانه های غربی تلقی کند؟
- آیا رهبر فرزانه انقلاب در سخنانشان گفته اند که با حضور زنان در اجتماع مخالفند؟! یا فرموده اند مردان برتر از زنان هستند؟! هدف از این شیوه اطلاع رسانی جهتدار چیست؟
- این نحوه خبرپراکنی، حرفه ای و بیطرفانه است؟!

منبع: جام نیوز




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.