وعده ارزانی مرغ برای یزدی ها در هفته جاری
سید رضا میری در گفت وگو با خبرنگار یزدرسا در رابطه با افزایش قیمت مرغ گفت: قیمتی که برای مرغ قبلا ارائه میشده کمتر از قیمت کارشناسی بوده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان یزد افزود: قیمت مرغ یا هر چیز دیگر و کلا نهادههای کشاورزی نسبت به عرضه و تقاضا افزایش مییابد.
میری اظهار داشت: با توجه به اینکه کالای کشاورزی بخصوص مرغ طوری است که فاسد میشود، قیمت را هرچه بازار تعیین کند آنها میفروشند و قیمت دست مرغدار نیست که بازار را تنظیم کند.
وی ادامه داد: عامل دیگر افزایش قیمت مرغ این است که نهادههای ذرت و سویا و کلا موارد مربوط به تغذیه مرغ گران شده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران یزد تأکید کرد: چیزی حدود 60 الی 70 درصد سویا گران شده است. این درحالی است که کنجاله سویا -که حدود 30 درصد فرمول دان مرغ را از آن استفاده میکنیم- از این تأمین میشود. 60 درصد آن هم از سویا تأمین میشود که آن هم نزدیک به 40 درصد گران شده است.
میری اضافه کرد: مثلا ما انواع سویا را سال گذشته همین موقع بین 1350 تا 1400 تومان میخریدیم اما امروز قیمت سویا 2210 تومان تا 2600 تومان است. یعنی چیزی حدود 70 درصد افزایش داشته است. یا ذرت را سال قبل همین موقع حدود 700 تا 750 تومان خریداری می کردیم اما این نهاده را امروز 1200 تومان می خریم.
وی عنوان کرد: دارویی که ما برای مرغ استفاده میکنیم قبلا 6 ماهه و با 20 درصد تخفیف به ما می دادند اما الان نقدی است و گرانتر از قبل شده و به این راحتی هم پیدا نمیشود. همچنین قیمت مکملهایی که ما در فرمول دان استفاده میکنیم هم به طور نجومی بالا آمده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران یزد با بیان اینکه نوسانات ارزی نیز در افزایش قیمت ها تأثیر داشته گفت: البته بخشی از این گرانی هم به گرانی جهانی مربوط میشود. در واقع نمیتوانیم انکار کنیم که در سطح جهانی هم این گرانی وجود دارد.
میری خاطرنشان کرد: موضوع دیگر که موجب شد تا شرایط بحرانیتر شود به برخی اتفاقات دو ماه قبل مربوط میشود، که موجب شد نهادهها کمتر به دست ما برسد و وقفهای در جوجهریزی ایجاد شد.
وی عنوان کرد: البته این وضعیت در حال ثبات است. به عنوان مثال نرخ مرغ بالای 10 هزار تومان بود اما در حال کاهش است و زیر 10 هزار تومان رسیده و بعد از این هم در هفته جاری کاهشی خواهد بود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران یزد یادآور شد: اما در مجموع قیمتی که مرغدار مثلا کیلویی 7500 تومان میفروخت قیمت معقولی نبوده و برای مرغدار به صرفه نبوده؛ همین امر موجب شده تا حتی در همین استان خودمان هم ظرفیت برخی از سالنها خالی بماند و مرغدار بخاطر قیمت بالای نهادههای دامی اقدام به تولید نکند.
میری عنوان کرد: اما با همه این وجود، با توجه به اینکه استان یزد 50 الی 60 درصد مازاد تولید دارد و مرغ را به بیرون از استان میفرستیم هیچوقت به این مشکل نمیخوریم که کمبود احساس شود؛ اما بازار نسبت به بازار بیرون تحت تأثیر قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه ما به استانهای همجوار مانند اصفهان، شیراز و کرمان بار مرغ زنده میفرستیم، تصریح کرد: قیمت تحت تاثیر و شرایط بازارهای اطرف قرار میگیرد ولی در تأمین مرغ مشکلی وجود ندارد و ما همان مازاد را داریم و میتوانیم تأمین کنیم و تا امروز هم از نظر کمبود بار نبوده که در یزد مشکل داشته باشیم. فقط قیمت تحت تأثیر قیمت کشوری است و وقتی آنجا بالا میرود اینجا هم بالا میرود.
مدیرعامل اتحادیه مرغ داران یزد گفت: قیمت مرغ برای مصرف کننده در حال حاضر زیر 10 هزار تومان یعنی حدود 9800 تومان است. قبلا مرغدار مرغ را 6500 تا 7000 تومان میفروخت که برای او به صرفه نبود، ولی الان قیمتی که خود کارشناسان امور دام جهاد کشاورزی هم تعیین کردهاند قیمت بیش از این بوده است.
میری با بیان اینکه شرایط نامناسبی که به واسطه رخدادهای دو ماه قبل و کمبود جوجهریزی به وجود آمده بود را پشت سر گذاشتیم، اظهار داشت: نرخی که جهاد کشاورزی خودش الان برای مصرفکننده به دست آورده و به خود وزارتخانه هم اعلام کرده -که با توجه به افزایش قیمت نهادههای دامی نرخ معقولی است- 8800 تومان است.
وی اضافه کرد: اما وقتی مرغدار بخواهد مرغ را کیلویی 7000 تومان و 75000 تومان بفروشد ضرر میکند و به همین دلیل از جوجهریزی خودداری میکند و وقتی از جوجهریزی خودداری کرد باز قیمت افزایش پیدا میکند و در این شرایط هم تولیدکننده و هم مصرفکننده متضرر میشوند.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران یزد افزود: البته شرکت پشتیبانی امور دام ذخایر خیلی خوبی دارد. قبل از این که نرخ خیلی پایینتر بود –یعنی مرغ زنده که امروز حدود 6500 تومان میفروشیم 2 ماه قبل 4500 تومان بود- شرکت پشتیبانی این مرغها را جمعآوری و ذخیرهسازی کرده و الان اینها به تناوب دارد وارد بازار میشود.
میری ادامه داد: شرکت پشتیبانی مرغ را با نرخ حدود 6800 تومان برای تنظیم بازار به فروشگاههای بزرگ استان عرضه میکند تا کسانی که تمکن مالیشان پایینتر است و نمیتوانند بخرند از این طریق بتوانند بخرند و مشکلی هم برایشان ایجاد نشود.
وی تأکید کرد: لذا ذخیرهسازی شده و هم استان و هم کشور ذخایر خوبی دارند و خود ما هم طرف قراردادشان بودیم که برایشان تأمین کردیم و الان هم ذخایر وجود دارد و هیچ مشکلی هم نیست.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران یزد ادامه داد: در حال حاضر نیز ذخیرهسازی وجود دارد و شرکت پشتیبانی در این مقاطع این مرغ را در بازار عرصه میکند و نمیگذارد بازار بیش از این گران بشود و شرایط طوری شود که قشر ضعیف نتواند مرغ بخرد و با مشکل مواجهه شود.
انتهای پیام/