پیشرفتهایی که فقط به واسطه انقلاب اسلامی نصیب ایران شد
به گزارش یزدرسا، پیشرفتهای عدیدهی ایران بعد از انقلاب اسلامی واقعیتی است که حتی در مواردی معاندین انقلاب هم نتوانستهاند آن را نادیده بگیرند. با این همه، دشمنان مردم ایران در طول 4 دهه گذشته برای سیاهنمایی علیه نظام و انقلاب و انکار دستاوردهای انقلاب اسلامی از هیچ تلاشی دریغ نکردهاند. در این بین البته کوتاهیها و عملکرد ضعیف و غیرقابل دفاع برخی از مسئولین لیبرالمسلک نیز کار دشمن را راحتتر کرده است.
این امر موجب شده تا دستاوردهای انقلاب اسلامی در 40 سال گذشته آنگونه که باید مورد توجه قرار نگیرد و حتی فراتر از این، کار به جایی رسیده که دشمنان انقلاب به خود اجازه دادهاند اینگونه القا کنند که انقلاب اسلامی در مقایسه با دوران قبل از انقلاب دستاوردی نداشته است!
این در حالی است که بررسی برخی از شاخصههای پیشرفت در مقایسه با قبل از انقلاب، پیشرفتهای حیرتانگیر ایران بعد از انقلاب را به وضوح نشان میدهد.
ایران قبل و بعد انقلاب از نظر شاخص توسعه انسانی
شاخص «توسعه انسانی» شاخصی ترکیبی برای سنجش موفقیت در هر کشور بر اساس سه معیار پایه، «سطح زندگی مناسب»، «زندگی طولانی و سالم»، «دسترسی به دانش و معرفت» است.
بر اساس گزارش سایتِ «برنامه توسعه سازمان ملل متحد» (UNDP)، ایران با داشتن شاخص توسعه انسانی برابر 0/742، رتبه 76ام (بالاتر از اوکراین، عمان، ترکیه و چین) را در بین 186 کشور در سال2012 دارا است.
بر اساس همین گزارش جمهوری اسلامی ایران در فاصلۀ سالهای 1980 تا 2012 در این شاخص، دائماً سیر صعودی داشته است، به طوری که در سال 1980 این شاخص برای ایران 0/434 بوده است.
از نظر علمی و مطابق با گزارش پایگاه علم سنجی و استنادی اسکوپوس، ایران در سال 2013 به جایگاه 15اُمِ تولید علم جهان صعود کرده است.
همچنین به گزارش اسکوپوس، رتبه پزشکی ایران در 15 سال گذشته 51 بوده، این رتبه در سال 2008 به 23 و در سال 2012 به 19 در جهان ارتقا پیدا کرده که نشان دهنده روند صعودی ایران در علم پزشکی است.
به لحاظ اقتصادی نیز در گزارشی که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در برآورد خود از ارزش تولید ناخالص داخلی 229 اقتصاد دنیا در سال 2012 میلادی ارائه کرده است، ایران را هجدهمین اقتصاد بزرگ جهان در این سال معرفی کرد.
افزایش خیرهکننده امید به زندگی در ایرانیان
افزون بر این، شاخص امید به زندگی در ایران قبل از انقلاب 54 سال بود. این در حالی است که هم اکنون شاخص امید به زندگی در زنان ایرانی 78.4 و در مردان ایرانی 73.8 سال است. یعنی علیرغم افزایش50 میلیونی جمعیت، جنگ، تحریم، آلودگی هوا، بحران آب و ... به عمر متوسط هر ایرانی 20 سال اضافه شده است.
برخیها البته تلاش میکنند بگویند که این پیشرفتها معمولی بوده و ربطی به انقلاب اسلامی ندارد و هر نظام سیاسی دیگری هم حاکم بود چنین پیشرفتهایی اتفاق میافتاد! در پاسخ به آنها باید گفت اگر واقعا این پشرفتها معمولی بوده پس چرا در کشورهای دیگری که شباهت به ایران داشتهاند چنین پیشرفتهایی اتفاق نیفتاده است؟!
همین شاخص امید به زندگی که طی مدت 40 سال در ایران بیش از 20 سال افزایش داشته، در همین مدت در کل دنیا فقط 10 سال افزایش داشته و از 60 سال به 70 سال رسیده است.
کشورهای مشابه ایران به کجا سیدند؟
افزون بر این مقایسه وضعیت کشور ایران با کشورهای مشابه آن، نقش انقلاب اسلامی در پیشرفتهای 40 سال اخیر را بهتر نشان میدهد. به عنوان نمونه مصر کشوری است که از نظر جمعیتی و جغرافیایی شباهتهای زیادی با ایران دارد با این تفاوت که ایران بعد از انقلاب اسلامی در تقابل تمام عیار با آمریکا و اسرائیل قرار داشته ولی مصر کشوری بود که بیشترین همگرایی را با آمریکا و رژیم صهیونیستی داشت.
همانطور که پیشتر گفته شد بر اساس گزارش سایتِ «برنامه توسعه سازمان ملل متحد» (UNDP)، ایران با داشتن شاخص توسعه انسانی برابر 0/742، رتبه 76ام را دارد، اما خوب است بدانید که مصر با داشتن شاخص توسعه انسانی برابر 0/622، رتبۀ 112ام (پایینتر از جامائیکا، فیجی و مالدیو) را در بین 186 کشور در سال2012 دارا است.
این در حالی است که در سال 1980 این شاخص برای ایران 0/434 و برای مصر 0/407 بوده است. یعنی ایران در سال 1980 تنها 0/027 از مصر پیشی داشته، لیکن فاصله ایران از مصر در سال 2012، به 0/120 افزایش یافته و ایران با فاصله زیادی از مصر پیشی گرفته است. به عبارت دیگر ایران، طی سالهای 1980 تا 2012، فاصلۀ اندک خود با مصر در سال 1980 را به 4/4 برابر (از0/027 به 120/.) بیشتر در سال 2012 افزایش داده است.
در حالی که مطابق با گزارش پایگاه علم سنجی و استنادی اسکوپوس، ایران در سال 2013 به جایگاه 15اُمِ تولید علم جهان صعود کرده است، اما در بین 30 کشور نخست، نامی از مصر وجود ندارد. افزون بر این در بین 30 کشور نخست در نظام استنادی آی اِس آی، نیز به جز ایران و ترکیه، نه فقط نامی از مصر نیست بلکه نام هیچ کشوری از کشورهای اسلامی نیز مشاهده نمیشود.
در همان گزارشی که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا ایران را هجدهمین اقتصاد بزرگ جهان در سال 2012 معرفی کرده، مصر در رتبه بیست و هفتم قرار دارد.
این مقایسه منحصر به کشور مصر نیست، بلکه در یک دامنه وسیعتر برای مقایسه، بسیاری از کشورهای آسیا، آمریکای لاتین و آفریقا که از دهه 50 و 60 با رویکردی کاملا متفاوت با جمهوریاسلامی مسیر توسعه یافتگی را دنبال کردهاند و در مدار کشورهای غربی قرار گرفتند را میتوان بهعنوان نمونه بیان کرد که به جز چند کشور که به طور نسبی موفقیتهایی در توسعه یافتگی کسب کردهاند، اکثریت کشورهای دنیا جزء توسعه نیافتهها و جهان سوم و چهارم و پنجم قلمداد میشوند.
البته هدف از این گزارش کوتاه، بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی نیست، چرا که فهرست کردن پیشرفتها و دستاوردهایی انقلاب اسلامی مثنوی هفتاد من میشود و یقینا در این کوتاه نمیگنجد.
در واقع اشاره به چند شاخص اصلی که شاخص توسعه انسانی محسوب میشود و مقایسه آن با برخی از کشورهای مشابه ایران، نشان داد که پیشرفتهای ایران در چهار دهه اخیر به برکت انقلاب اسلامی و حاکمیت نظام جمهوری اسلامی به وجود آمده و کشورهایی که شرایطی مشابه ایران داشتهاند، علیرغم آنکه در چهار دهه گذشته همگرایی کامل با غرب و آمریکا و حتی اسرائیل داشتهاند، هیچگاه پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران را نداشتهاند.
انتهای پیام/