چرایی علاقه مسؤولان دولتی به دامن زدن به مسائل حاشیهای
یزدرسا؛ تکرار رویه حاشیهسازی توسط دولتیها موجب شده تا ترفند آنها بیش از گذشته مشخص شود و حالا دیگر خیلیها از اهداف پشت پرده رفتارها و اقدامات حاشیهای دولت مطلع هستند و میدانند مسؤولان دولتی با چه هدفی دست به اقدامات حاشیهساز و بعضا ساختارشکنانه میزنند. اما در شرایط فعلی به نظر میرسد سه عامل مهم موجب شده تا دولت دست به چنین اقداماتی بزند:
1- شکست برجام که در واقع به مثابه شکست ایده اصلی دولت در اداره کشور است. عهدشکنیهای پی در پی طرف غربی در قبال برجام، نقض مکرر آن توسط آمریکا و همچنین بیتاثیری برجام در زندگی واقعی مردم و حتی بدتر شدن اوضاع اقتصادی، عاملی است که دست دولت را نسبت به مانور بر روی توافق هستهای و سیاست خارجی بسته است. این مسئله به ویژه بعد از انتخابات ریاست جمهوری امریکا و روی کار آمدن دونالد ترامپ بیش از پیش عرصه را برای دولت ناکارآمد یازدهم تنگ کرده است.
2- فوت اکبر هاشمی رفسنجانی که اصلیترین حامی دولت روحانی محسوب میشد، شرایط سختی را برای دولت به وجود آورده و موجب شده تا دولت به مانند گذشته فضا مانور نداشته باشد. در واقع موضعگیریهای تند و ساختارشکنانه در شرایط عدم حضور حامی مؤثری چون رفسنجانی برای دولت روحانی کار سادهای نیست و دولت مجبور است برای برونرفت از فضای پساترامپ و پسارفسنجانی به حاشیهسازی حول مسائل فرهنگی و اجتماعی بپردازد.
3- اما مهمتر از همه این موارد، دست خالی دولت در عملکرد مثبت و کارنامه سیاه و اسفبار دولت در اقدام و عمل برای مردم است که موجب شده تا دولتیها از اینکه عملکرد آنها به عنوان محور و معیار انتخابات پیش رو قرار بگیرد به شدت نگران باشند و به همین جهت به هر دری میزنند تا افکار عمومی را به مسائل دیگر متوجه کنند.
لذا اگر این روزها میبینیم مسؤولان دولتی به هر مسئلهای به جز مسائل اقتصادی و مسائل اصلی مردم میپردازند و سعی دارند به هر دری بزنند تا افکار عمومی درگیر مسائل حاشیهای و بیاهمیت شود، به این دلیل است که کارنامه درخوری در چهار سال گذشته نداشتهاند. بر همین اساس در روزهای آینده و تا زمان انتخابات یقینا باز هم شاهد موضعگیریها و اقدامات حاشیهساز توسط دولتیها خواهیم بود و تیم عملیات روانی دولت برای انحراف افکار عمومی از کارنامه دولت باز هم تقلا خواهد کرد.