چه کسانی از این گونه سخن راندن سود می برند؟/نقدی بر سخنان جناب نقویان
یزد رسا؛ چه کسانی از این گونه سخن راندن سود می برند؟
نقدی بر سخنان جناب نقویان
مقدمه:
در جامعه ای که زندگی می کنیم انواع گناهان کوچک و بزرگ با رنگ و لعاب های مختلف وجود دارد که هر کسی را به شکلی به خود آلوده کرده اند و البته هر چه پیش می رویم گناه و گناه کاران نیز با شکل های جدید خود نمایی می کنند.
یک قاعده کلی و ثابت شده وجود دارد که اساساً انسان ها برای دور کردن اتهامات از خود و برای این که خود را تبرئه کنند همیشه سعی می کنند مسؤلیت کارهای خود را به گردن عوامل مختلف انسانی یا غیر انسانی بگذارند و این در جامعه نیز فراوان به چشم می آید.
امامان معصوم علیهم السلام همواره تلاش داشتند تا این نکته اساسی و مهم را به پیروانشان یاد بدهند که در مورد وقایع و رخدادهای اطراف خودتان و برای تشخیص صحیح حق از باطل باید حق و باطل را بشناسید و ملاک قضاوت ها و هواداری ها یا جدایی تان از افراد حق و باطل باشد نه چیز دیگر.
حضرت صادق علیه السلام (هم او که راست گو و حق مدار است و معتدل واقعی و پیشوای راستگویان حقیقی) در کلامی ناب می فرمایند: مَنْ دَخَلَ فِي هَذَا الدِّينِ بِالرِّجَالِ أَخْرَجَهُ مِنْهُ الرِّجَالُ كَمَا أَدْخَلُوهُ فِيهِ وَ مَنْ دَخَلَ فِيهِ بِالْكِتَابِ وَ السُّنَّةِ زَالَتِ الْجِبَالُ قَبْلَ أَنْ يَزُول.
کسی که با ملاک آمده، با معیار آمده است؛ کوه ها تکان می خورند او تکان نمی خورد.تردید هم برایش پیدا نمی شود.
به عبارتی حضرت می فرمایند ملاک را حق و باطل قرار دهید نه افراد و عملکرد آن ها و اگر افراد را ملاک قرار دادید با کج روی و انحراف آن ها شما نیز دچار اشتباه خواهید شد و سر انجام نیز گناه همه خطاهایتان را به گردن انحراف آن ها قرار خواهید داد.
متأسفانه جناب نقویان که مانند برخی دیگر از سخنرانان سعی در بیان مطالب عوام پسند دارند و البته در این راه دچار خطاهایی نیز شده اند این بار نیز طبق آن چه گزارش شده است در یکی از سخنرانی های خود چنین گفته است: ریشه تمام بی دینی ها و گریز برخی از دین به دلیل عملکرد بد دین داران است. اگر برخی از دین گریزانند علت آن را باید در دروغ گویی ها، حقه بازی ها و بد جلوه دادن دین جست و جو کرد، نه شیوه تبلیغ آن.
سؤالم از جناب نقویان این است که آیا شما در این جامعه زندگی نمی کنید و نمی بینید که تعدادی از مردم برای تبرئه خود از خطاهایشان به دنبال یک توجیه می گردند و اتفاقاً بهترین توجیه را به قول شما عملکرد بد دین داران می نامند پس چگونه است که جنابعالی بر فراز منبر به جای اعتراض به این روش خود بازگو کننده این حرف بی منطق و دلیل می شوید و انگشت همه اتهامات را به سمت دین داران متوجه می سازید؟
جناب نقویان شما با استناد به کدام آیه یا روایت به خود اجازه می دهید برای خوشایند عده ای که از به کار بردن اصطلاح خاصی که شایسته آن هاست معذورم این چنین بی پروا همه گناهان و به قول خودتان بی دینی ها را به مؤمنین نسبت بدهید؟
جناب نقویان آیا واقعاً شما هیچ سهمی برای هوای نفس و وسوسه های شیطان قائل نیستید؟ چرا بی توجه به عوامل مختلف بروز خطاها و گناهان همه چیز را بر سر مؤمنین خراب می کنید در حالی که طبق فرمایش حضرت صادق علیه السلام کسی حق ندارد عملکرد افراد را ملاک قرار دهد و کارهایش را بر آن اساس پیش ببرد.
به نظر شما چه کسانی از این گونه سخن راندن سود می برند؟
در روزگار امروز ما عده ای وجود دارند که منتظر شنیدن چنین سخنانی آن هم از زبان یک سخنگوی دین هستند تا برای پوشاندن کارهای زشت و سخیف خود سرپوشی پیدا کنند و شما به راحتی تمام راه را برای آن ها باز می کنید.
به امید آن که همه سخنگویان دین حرف دین را به مردم تحویل دهند نه این که حرف های کوچه و بازاری را به اسم دین برای مردم گزارش کنند.
محمد هادی سمتی/