کاهش رشد جمعیت کشور را با بحران اقتصادی مواجه میکند
حجتالاسلام امیرعباس عبداللهی در گفتگو با خبرنگار یزد رسا، در خصوص تبعات کاهش رشد جمعیت در کشور گفت: طبق تعریف جامعهشناسان سن اشتغال از 15 سال تا 64 سال است و متاسفانه کشور ما با کاهش رشد جمعیت در حال تبدیل شدن به یک کشور پیر است که در نتیجه با این وضعیت با مشکلات و چالشهای مختلفی در آینده مواجه میشود.
وی ادامه داد: کشوری که دارای جمعیت پیر باشد از نظر رشد اقتصادی و بنگاههای اقتصادی با بحران مواجه خواهد شد و در آینده نیروی کار جوان و کارآمدی ندارد که جایگزین نیروی کار بازنشسته شود و همانند کشورهای اروپایی که اکنون با اعطای پناهندگی به دنبال حل مشکلات خود هستند ایران نیز طبق برآوردها با همین روند رشد جمعیتی از سال 1430 به بعد با همین معضل مواجه خواهد شد.
این پژوهشگر و جامعهشناس عنوان کرد: جمیعت کشور ما یکباره از رشد 3.5 درصدی جمعیت به رشد منفی رسیده است و با وجود فرمایشات مقام معظم رهبری هنوز اقدام خاصی در این زمینه انجام نگرفته است و این موضوع در زمینههای مختلف فرهنگی، اقتصادی ،اجتماعی و ... کشور را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد.
عبداللهی گفت: علاوه بر اینکه تولید و ورود به عرصه دانش بنیان نیاز به نیروهای جوان و کارآمد دارد، کاهش رشد جمعیت، کشور را در آینده از نظر امنیتی نیز با مشکل جدی مواجه خواهد کرد.
وی ادامه داد: از نظر نظامی که مشاهده کنیم ارتشهای دنیا ارتش نفر هستند و با وجود اینکه تجهیزات و امکانات نظامی در زمینه امنیت نقش مهم و ویژه دارند اما وجود نیروهای کارآمد حرف اول و کلیدی در این زمینه میزنند و باید نیروهایی جوان و آموزش دیدهای وجود داشته باشند تا بتوانند از این تجهیزات در ایجاد امنیت برای کشور استفاده کنند.
عبداللهی عنوان کرد: در ماههای اخیر و باشیوع کرونا با اقدام جهادی تمام مردم در گروههای سنی مختلف حتی افرادی که در سن کار نبودند به صحنه آمدند و به تولید ماسک و لوزام مورد نیاز برای مقابله با کرونا پرداختند و واحدهای دانش بنیان زیادی با نیروهای خود اقدام به تولید مواد شوینده و بهداشتی برای مقابله با کرونا کردند و به خوبی این وضعیت را مدیریت کنند اما اگر نیروی انسانی کارآمد وجود نداشته باشد در سالهای آینده ما نیز مانند کشورهای غربی با مشکلات زیادی در زمینههای مختلف مواجه خواهیم شد.
انتهای پیام/