ID : 33852512
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری میبد اعلام کرد
کاهش 40 درصدی دام در ندوشن بر اثر خشکسالی
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری میبد بیان داشت: خشکسالی های اخیر اثرات نامطلوبی را بر منابع آبی و پوشش گیاهی منطقه داشته و مشکلاتی را برای دامداران منطقه بوجود آورده است.
به گزارش یزدرسا، عباس دهقاني رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري ميبد در گفتگو با خبرنگار ميبد خبر ضمن گراميداشت روز درختکاري و آغاز هفته منابع طبيعي در رابطه با وضعيت منابع طبيعي و مراتع شهرستان ميبد بيان داشت: وسعت کل شهرستان ميبد 5 هزار و 85 کيلومتر مربع مي باشد. 80 درصد از مساحت شهرستان ميبد به وسعت 360 هزار هکتار را عرصه هاي منابع طبيعي به خود اختصاص داده است که از اين ميزان عرصه هاي منابع طبيعي شهرستان 56 هزار و 195 هکتار را اراضي بياباني تشکيل مي دهد.
وي افزود: در 130 فقره از مراتع شهرستان طبق سامانه عرفي 135 بهره بردار داريم که از اين تعداد 95 فقره طرح مرتع داري تهيه شده و بر اساس طرح تهيه شده اعمال مديريت چرا صورت مي پذيرد. تعداد دام موجود در منطقه 37 هزار راس بوده که اکثرا در مراتع ندوشن هستند.
دهقاني با اشاره به اينکه حدود 20 هزار هکتار از حاشيه محور مواصلاتي ميبد به اشکذر درختکاري صورت گرفته عنوان داشت: نگه داري و آبياري کشتهاي سنواتي در جهت بيابان زدايي که بيشتراز نوع درختان طاق مي باشد يکي از مهمترين اقدامات اين اداره مي باشد که در اين رابطه در حوزه بيابان آبياري و کشت سنواتي در سطح 220 هکتار در کانال باد ميبد انجام شده است.
رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري ميبد با بيان اينکه سال گذشته 150 هزار اصله نهال گلداني طاق در ميبد توليد شده اظهار داشت: امسال نيز توليد چيزي حدود 200 هزار اصله نهال گلداني طاق را با توجه به اينکه اين گياه سازگاري خوبي با اقليم ميبد داشته در دست اقدام داريم.
وي درباره آبخيزداري در بندهاي خاکي ابراز داشت: در جهت مهار و کنترل سيل نيوک 200 ميليون تومان از اعتبارات دولتي در بند خاکي نيوک هزينه شده که اين امر با پيگيري اداره منابع طبيعي براي تامين اعتبار جديد در حال ادامه مي باشد.
رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري ميبد از تشکيل صندوق توسعه منابع طبيعي و کشاورزي در سال جاري خبر داد و گفت: با توجه به اينکه درسال 95 شرکت تعاوني منابع طبيعي و کشاورزي در بخش ندوشن تشکيل شد در ادامه کار و در راستاي توسعه اين شرکت تعاوني تشکيل صندوق توسعه منابع طبيعي و کشاورزي مورد تاييد مسئولين متولي قرار گرفت که اعتبار اوليه اين صندوق از محل 49 درصد کمکهاي دولتي و 51 درصد مابقي از آوردهاي سهامدارن و دامداران منطقه تامين شد که بواسطه کمکهاي اين صندوق پروژه هاي منابع طبيعي انجام شده و بهره برداري بهتري از اين منابع صورت پذيرد.
دهقاني در ادامه افزود: طي چند سال گذشته جهت جلوگيري از فرسايش خاک کشت نهال طاق در منطقه انجام شده ولي سه سال است به خاطر محدوديتهاي منابع طبيعي شهرستان بيشتر اقدام به نگه داري طاق هاي کشت شده در سنوات قبل پرداخته ايم و در اين راستا توسعه و کشت اين نهال در منطقه ضروري نبوده است در کمربندي غربي ميبد نيز فقط آبياري و نگهداري کشت هاي سنواتي صورت مي گيرد.
رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري ميبد در رابطه با پروژه بين المللي مناريد شهرستان بيان داشت: در سال جاري با تفاهم نامه اي که ما بين فرمانداري ميبد و اداره کل منابع طبيعي استان صورت گرفت استارت اين پروژه زده شد.
وي درباره پروژه بين المللي مناريد توضيح داد: تقويت و انسجام سازماني در راستاي مديريت يکپارچه منابع طبيعي تعريف مناريد بوده که هدف نهايي آن توسعه مديريت يکپارچه منابع طبيعي تجديد شونده با توجه به سازگاري با شرايط اقليمي و حفظ منافع محيط زيست جهاني است.
دهقاني در مورد کارکرد اين پروژه خاطر نشان ساخت: رفع خلا ها و موانع قانوني موجود جهت مديريت يکپارچه منابع طبيعي، توسعه و تقويت هماهنگي ظرفيت هاي سازماني، اشتراک دانش و به نمايش گذاشتن شيوه هاي موفق مديريت آب و اراضي و تعميم آن از کارکردهاي اصلي اين پروژه مي باشد. در اين زمينه 3 مولفه ارتقاي سطح درک و دانش عمومي، ايجاد شرايط مناسب جهت توانمند سازي ذينفعان و ارائه رويکردهاي مبتني بر جوامع محلي مکمل هم هستند.
رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري ميبد در ارتباط با وضعیت معادن شهرستان میبد بیان داشت: 204 فقره پرونده معدن در شهرستان موجود است که بخشی از این معادن به حالت فعال، نیمه فعال و غیر فعال هستند. از این تعداد 36 معدن دارای پروانه بهره برداری بوده که در حال حاضر مشغول به فعالیت می باشند.
وی با اشاره به اینکه فعالیت معادن جدا از مباحث اقتصادی و اشتغال خساراتی را به منابع طبیعی و مراتع و دامداران وارد می کند، اذعان داشت: بر اساس قانون اصلاح معادن قرار بود مبلغی از 12 درصد حقوق دولتی که طبق قانون از حساب ادارات صنعت، معدن و تجارت به خزانه واریز می شود با برنامه ریزی دولت برای بازسازی مناطقی که معادن در آنها فعالیت دارند پرداخت شود که در حال حاضر دو سال است که این پول پرداخت نشده است.
دهقانی در ادامه گفتگو به آثار زیانبار خشکسالی در منابع طبیعی میبد اشاره داشت و گفت: خشکسالی های اخیر اثرات نامطلوبی را بر منابع آبی و پوشش گیاهی منطقه داشته و مشکلاتی را برای دامداران منطقه بوجود آورده است.
رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري ميبد کاهش 40 درصدی دام در ندوشن، کاهش 10 تا 12 درصدی پوشش گیاهی منطقه در یک واحد سطح، ناتوانی دامداران در باز پرداخت وام ها و بدهی ها، کاهش تولیدات دامی و عدم بهره برداری مطلوب از مراتع را آثار این خشکسالی ها دانست.
وی در مورد پوشش گیاهی منطقه اظهار داشت: قیچ، درمنه، شور و علی جون از جمله گیاهانی هستند که در این مناطق می رویند و مورد استفاده دامها قرار می گیرند ولی بر اثر خشکسالی های اخیر رشد این گیاهان در منطقه کم شده بطوری که دامداران برای تهیه خوراک دام از آذوقه دستی استفاده می کنند که باعث شده هزینه ها بالا رفته و دامداران نتوانند بهره برداری درستی از مراتع داشته باشند.
دهقانی با بیان اینکه در سال جاری 20 هزار اصله نهال در بین مردم توزیع شده بیان داشت: این نهال ها هر سال در منابع طبیعی تولید و در بین مردم توزیع می شود. توزیع نهال در شهرستان میبد به خاطر شرایط اقلیمی منطقه و زود رس بودن گیاهان از نیمه بهمن ماه آغاز شده و نهال هایی چون کاج، سرو، اقاقیا، سنجد تلخ و سنجد خوراکی بین مردم توزیع شده و در این راستا برای مناطق بیابانی و بخش ندوشن نیز نهال طاق برای کاشت به متقاضیان تحویل شده است.
رئيس منابع طبيعي و آبخيزداري ميبد در پایان خاطر نشان ساخت: امیدواریم بتوانیم با همکاری همه نهادهای شهرستان و مردم در امر گردشگری منطقه با استفاده از منابع طبیعی بویژه منطقه ندوشن و تولید، بسته بندی و عرضه گیاهان دارویی نیز گام برداریم که این امر با توجه به خشکسالی های اخیر مستلزم برنامه ریزی درست و هدفمند می باشد.
انتهای پیام/
summary-address :