کرسیهای آزاد اندیشی آنطور که مد نظر رهبری بوده شکل نگرفت؛کوتاهی در این باره از مسئولان است نه تشکلهای دانشجویی/تلاش جریان بیرون از دانشگاه برای استفاده ابزاری از دانشجویان
به گزارش یزدرسا ، مجتبی ابراهیمی از فعالین دانشجویی که در محضر رهبر انقلاب هم به بیان دیدگاه های خود پرداخته بود،در مصاحبه با راه دانا؛ در رابطه با روز دانشجو گفت: 16 آذر روزی است نمادین جهت پرداخت به مبحث بسیار با اهمیت دانشجو چرا که این سرمایه اجتماعی دارای اهمیت خاص و راهبردی برای تمامی کشورها است.
وی گفت: به واسطه اتفاقی که در سال 1332 و هنگام سفر معاون وقت رئیس جمهور آمریکا به ایران افتاد؛ اعتراضات دانشجویی به آن سفر شکل گرفت و 3 نفر در دانشکده فنی دانشگاه تهران به شهادت رسیدند؛ و به این واسطه این روز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان روز دانشجو شناخته شد.
ابراهیمی با اشاره به این موضوع که در طول این سال ها از ظرفیت واقعی این روز غفلت شده است و برای درک بهتر این روز لازم است ویژگی های آن تبیین شود ادامه داد: استکبار ستیزی، آزادی خواهی، استقلال طلبی، آرمان خواهی و اعتماد به نفس از ویزگی های این روز است.
وی خاطر نشان کرد: صاحبان اصلی روز دانشجو همان جوانان و انقلابیونی بودند که امام خمینی، انقلاب را با همه بزرگی و عظمتش به آنان سپرد و این جوانان چشم و امید ایشان بودند.
ابراهیمی ضمن تاکید بر این موضوع که سال 1332 یعنی 10 سال قبل از آغاز نهضت امام خمینی دانشجویان در این راه شهید داده اند و قبل از همه در این راه قدم برداشته اند ، گفت: این یک روز نمادین است تا دانشجویان پیوند خود را با آرمانی ترین و اصیلترین مبانی این انقلاب به یاد آورند.
وی با اشاره به تلاش دشمن برای نفوذ در دانشگاه گفت: به نظر می رسد در سال های اخیر از این روز و پتانسیل موجود در آن به درستی استفاده نشده است.
ابراهیمی با اشاره به این که این روز باید هر ساله گرامی داشته و در آن بر مبانی انقلاب تاکید شود گفت: در سالیان اخیر به نظر می رسد این روز در حال مصادره شدن است و حتی مشاهده می کنید سرود این روز نیز مصادره شده است.
این فعال سیاسی با یادآوری اینکه هر کس که مخالف و متفاوت از ما فکر میکند ضد انقلاب نیست، گفت: هر کس که فلسفه روز دانشجو را درک کرده باشد و حتی با ما و جریان ما هم مخالف باشد او نیز صاحب این روز است و این روز قابل مصادره نیست.
ابراهیمی با اشاره به جریانی که منشا آن بیرون از دانشگاه است، گفت: این جریان با استفاده ابزاری از بعضی دانشجویان و پیاده نظام خود می خواهد به مقاصد خود برسد و هیچ ارتباطی با تشکل ها و جنبش های اصیل دانشجویی ندارد.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه باید از ظرفیت های روز دانشجو استفاده کرد و وظیفه یک دانشجو در این باره چیست، گفت:جریان دانشجویی 10 سال قبل تر از شروع نهضت امام خمینی متوجه استکبار شده و به مقابله با آن برخاست؛ امروز هم همین است و جنبش ها و تشکل های دانشجویی زودتر ار افراد عادی متوجه خطرات و تهدیدات می شوند؛ 16 آذر نقطه عطفی است که باید هر ساله در آن آرمان خواهی دانشجویی و مطالبه عمومی جریان دانشجویی از دولت و مسئولان کشور برای تحقق اهداف انقلاب جمهوری اسلامی پیگیری شود.
وی با اشاره به بعضی درگیری ها در روز دانشجو گفت: این درگیری ها یک مسیری است انحرافی که اتفاقا این جریان می خواهد داشنگاه ها پویایی نداشته و مشغول جدل های بی مورد شوند، شعار دادن کف دانشگاها علیه یکدیگر سودی ندارد و جنبش دانشجویی با قدرت باید به دنبال مطالبات واقعی خود باشند.
ابراهیمی ضمن اشاره به واهمه بیگانان و افرادی در داخل از مطالبات واقعی دانشجویان افزود: آنان سعی دارند جنبش دانشجویی را از اهداف و آرمان های واقعی خود دور نگاه دارند.
این فعال دانشجویی در پاسخ به این سوال که موقعیت تشکل های دانشجویی را چطور ارزیابی می کنید و آیا این تشکل ها قدرت جریان سازی و تاثیر گذاری را دارند گفت: جریان دانشجویی امروز ما به صورت دقیق افق های پیش روی خود را ترسیم نکرده است ولذا اکنون این قدرت را ندارد و لازم است به صورت مبنایی تر در این باره ورود کنند.
وی در ادامه گفت: امروز جریانی تاثیر گذار خواهد بود که مبنایی درست برای خود ترسیم کرده باشد و اگر دانشجو بتواند پیش رو باشد و دنباله روی نکند می تواند تاثیر گذار باشد.
این فعال دانشجویی در پاسخ به سوال دیگری پیرامون وضعیت کرسی های آزاد اندیشی و اینکه آیا زیر ساخت ها در این زمینه شکل گرفته است یا نه گفت: به نظر می رسد این کرسی ها آنطور که مد نظر رهبری بوده شکل نگرفته و در این باره کوتاهی از سوی مسئولان بوده است و تشکل های دانشجویی خیلی مقصر نیستند.
ابراهیمی گفت: مسئولان باید با سیاست گذاری مناسب بستر های این کار را فراهم کنند.
وی ادامه داد: خود رهبری با برگذاری جلساتی که در آن برخی اساتید و دانشجویان حتی نظرهای مخالف هم داشتند سعی بر ایجاد بستر مناسب برای اینکار داشتند ولی گویا برخی از مسئولین هنوز متوجه موضوع نشده و تعریف مشخصی در این باره ندارند.
ابراهیمی ضمن اشاره به انتخابات پیش روی مجلس شواری اسلامی و مجلس خبرگان رهبری گفت: هرگاه دانشجویان متوجه موضوعی شده اند و در آن موضوع ورود کرده اند قطعا تاثیر گذار و جریان ساز بوده اند؛ در سال های 76 و 84 جریان دانشجویی تاثیر گذار اصلی بود و با اصرار بر آرمان های خود توانست با ایجاد موجی خواسته خود را به خواسته عمومی ارتقا دهد؛ اگر دانشجویان بتوانند اهداف واقعی خود را تشخیص دهند و دچار انحراف نشوند قطعا تاثیر گذار خواهند بود.
این فعال دانشجویی با اشاره به اهمیت انتخابات مجلس و خبرگان رهبری پیش رو گفت: اگر دانشجویان بتوانند تشخیص درست داده و در این عرصه ورود کنند قطعا ثمرات آن نیز مثبت خواهد بود و همه از ثمرات آن بهره مند خواهند شد و اگر دچار خطا شوند قطعا عموم مردم متضرر خواهند شد.
ابراهیمی یادآور شد: همان طور که بعد از گذشت چندین دهه امروز ما راجعبه اتفاق سال 1332 صحبت می کنیم آیندگان نیز پیرامون فعالیت های دانشجویی قضاوت خواهند کرد و لازم است تشکل های دانشجویی با تشخیص درست در این عرصه وارد شوند، تا آیندگان نیز قضاوت خوبی از عملکرد آنان داشته باشند.
انتهای پیام/ص
Related Assets:
- حذف کارت سوخت، سبب افزایش قاچاق توسط فرصتطلبان میشود
- موج خشم و حیرت مردم انقلابی یزد از همراهی استاندار با فتنهگران/ دانشجویان: خواستار تذکر به استاندار و وزیر کشور و طرح سوال در قبال رفتار ساختارشکنانه در یزد هستیم
- اعضای جدید شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی مشخص شدند
- « آیا میشد چشم فتنه را با سمینار درآورد؟»
- نسخه شفابخش؛ بکارگیری مبانی ناب امام و رهبری
- دولتیها حتی در روز دانشجو هم حاضر به شنیدن صدای دانشجویان نبودند/پس از 3 سال برای اولین بار اجازه سوال از رئیس جمهور به دانشجویان داده شد