کشت گیاهان پرآبخواه رو به کاهش است
به گزارش یزدرسا؛ حسن زارع با بیان اینکه تداوم ۲ دهه پدیده خشکسالی و تغییر الگوی کشت را علت کاهش سطح زیرکشت برشمرد و اظهار کرد: در سالهای اخیر ۱۰۰ هکتار اراضی به کاشت این محصول ،اختصاص داشت.
وی افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی و مراقبتهای ویژه کشاورزان در زمینه داشت و برداشت تولید این محصول در هر هکتار به طور متوسط ۲۴ تن و در بعضی مزارع تا ۳۰ تن رسید و امسال در مجموع ۵۰۰ تن محصول برداشت شد .
این مسوول تصریح کرد: با وجود شرایط مطلوب بارندگی اواخر پارسال و اوایل سال ۹۹، هنوز شرایط آبی شهرستان شرایط مناسبی برای بخش کشاورزی نیست و هر سال از میزان ذخایر آبی و بارندگیها کاسته میشود.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه هفته گذشته گفته بود: حدود پنج هزار هکتار اراضی و باغ های این شهرستان از سال ۱۳۷۰ تاکنون به آبیاری نوین تجهیز شده و از این میزان حدود سه هزار هکتار آن در دولت یازدهم و دوازدهم اجرا شده است .
مهدی غیب الهی با تبیین اهمیت طرحهای آبیاری نوین در افزایش بهره وری و راندمان تولید برای جهش تولید، افزود: دولت آقای روحانی برای این میزان آبیاری نوین ۴۰۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به کشاورزان پرداخت کرده است.
وی با بیان اینکه آبیاری کم فشار ، قطره ای ، زیرسطحی ، تیپ و تشتکی از روش های آبیاری اجرا شده است، اظهار کرد: همچنین امسال عملیات تجهیز ۵۰۰ هکتار دیگر اراضی و باغ ها به آبیاری نوین در دست اجراست .
دولت برای آبیاری کم فشار و قطره ای در هر هکتار به ترتیب هفتاد میلیون ریال و ۱۷۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می کند و در این سامانه راندمان آبیاری از ۳۵ تا ۸۵ درصد افزایش می یابد.
اراضی قابل کشاورزی ابرکوه به علت کاهش بارندگی، کم آبی و تداوم خشکسالی از ۲۰ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در سال های اخیر کاهش یافت و ۴۰ درصد اشتغال وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار و ۵۰۰ خانوار ، سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی تولید می کنند.
Related Assets:
- تولید سه هزار تن محصول گلخانهای در ابرکوه
- ثبت 33 مورد فروچاله در ابرکوه/ هشدار زمین به ساکنانش
- تولید جو در ابرکوه ۱۰ درصد افزایش یافت
- کشت نشائی بادمجان در ابرکوه مصرف آب و زمان برداشت را کاهش داد
- کاهش 90 درصدی کشت هندوانه در ابرکوه
- برداشت ۲۰ هزار تن زردآلو در استان یزد
- کم آبی کشت ذرت در ابرکوه را ۵۰ درصد کاهش داد