کمبود 20 محیط بان در مناطق حفاظت شده خاتم/ خطر انقراض گونه های گیاهی و جانوری در صورت تداوم خشکسالی
به گزارش یزدرسا، رئیس محیط زیست شهرستان در گفتگو با خبرنگار طنین خاتم با بیان اینکه یک میلیون و دویست هزار هکتار از بهترین عرصه های ملی استان یزد تحت حفاظت و مدیریت محیط زیست قرار دارد اظهار داشت: از این میزان 140هزارهکتار مربوط به شهرستان خاتم است که در 4 منطقه تحت عنوان منطقه باغ شادی،پناهگاه حیات وحش بوروئیه،مناطق شکار ممنوع و قله تپه مدیریت می شوند.
محمد رضا حدا رحمی گفت: در پناھگاه حیات وحش بوروئیه 189 گونه گیاھی،28 گونه پستاندار،53گونه پرنده و بالغ بر 9 گونه خزنده وجود دارد که حفظ این گونه ها همت مضاعف را می طلبد.
کمبود نیرو،شکارغیرمجاز وعدم بستر سازی مناسب ازمهمترین مشکلات مناطق حفاظت شده
رئیس محیط زیست خاتم گفت: کمبود شدید نیرومحیط بان،عدم انجام مطالعات ارزیابی زیست محیطی ،عدم هماهنگی بعضی از دستگاه ها با محیط زیست و وجود شکاچیان متخلف را از مهمترین مشکلات مناطق حفاظت شده خاتم عنوان کرد.
وی افزود: وجود سلاح های مجاز وغیر مجاز،عدم اعتبار کافی جهت بستر سازی مناسب برای رها سازی گوزن های سایت شادی،کمبود حقوق و مزایای کارکنان به ویژه محیط بانان و وجود دام مازاد بر ظرفیت مراتع بر مناطق حفاظتی، از دیگر مشکلات این مناطق است.
خدا رحمی گفت: به دلیل گسترده بودن مناطق حفاظت شده شهرستان این اداره با کمبود بیست نیرو محیط بان مواجه است.اگر دولت مجوز اخذ نیرو را صادر کنند تا حدودی این مشکل بر طرف خواهد شد.
رئیس محیط زیست شهرستان درباره حل مشکل عدم انجام مطالعات ارزیابی زیست محیطی خاطر نشان کرد: طرح و پروژه های عمرانی باید قبل از هر گونه اجرا نسبت به آنها مطالعات و ارزیابی زیست محیطی انجام و با هماهنگی قبلی با محیط زیست نسبت به اجرای پروژه ها اقدام صورت گیرد.
رئیس محیط زیست شهرستان برخورد قانونی و قاطع از طریق مراجع قانونی با شکارچیان متخلف را تنها راه مقابله با شکار غیر مجاز عنوان و اظهار داشت: مسئولین مربوطه باید نسبت به صدورمجوزسلاح اهتمام ویژه داشته و هر چه سریعتر سلاح های غیر مجاز را جمع آوری کنند.
خدا رحمی افزود: برای حفاظت از مناطق زیستی باید نسبت به ممیزی مراتع و ورود دام در عرصه های طبیعی توجه ویژه شود.
خشکسالی تهدید جدی برای مناطق حفاظت شده خاتم
رئیس محیط زیست شهرستان خاتم درباره پدیده خشکسالی و اثرات آن بر مناطق حفاظت شده اظهار داشت:خشکسالی از جمله پدیده های طبیعی که طی حداقل ده سال گذشته به صورت مستمر حیات بشری و حیات زیست مندان از جمله گونه های گیاهی و جانوری را تحت تاثیر شدید خود قرار داده است.
خدا رحمی گفت:از مهمترین آثار خشکسالی بر مناطق حفاظت شده شهرستان میتوان به کاهش جمعیت گونه های جانوری و گیاهی،مهاجرت گونه های جانوری و کاهش زایمان در آنها،ایجاد بستر مناسب برای وقوع آتش سوزی در مناطق حفاظت شده،انقراض بعضی از گونه های در معرض تهدید،افزایش درجه حرارت و افزایش هزینه انتقال آب به آب انبارهای مناطق حفاظتی،کاهش سطح آب های زیر زمینی و کاهش دبی چشمه های موجود در مناطق اشاره کرد.
وی افزود:افزایش بیماری وقوع آفات در بین گونه های گیاهی و جانوری،انتقال آسان بیماری از گونه های جانوری به انسان و دام های اهلی،مرگ و میر شدید بین نوزادان بعضی از گونه های جانوری از دیگر اثرات خشکسالی بر مناطق حفاظت شده شهرستان است.
انتهای پیام/
Related Assets:
- بیکاری و خشکسالی بزرگترین مشکلات روستاییان يزد است
- خشکسالی تهدیدی برای گونههای گیاهی و جانوری/ خشک شدن 50 درصدی پوشش گیاهی برخی نقاط حفاظت شده مهریز
- گنجینه کمیاب حیات وحش خاتم در انتظار دیدهشدن توسط گردشگران +تصاویر
- باند شکارچیان متخلف در شهرستان خاتم متلاشی شد
- مشارکت مردم در مدیریت بحران ضروری است
- خشکسالی مهم ترین چالش پیش روی شورای مدیریت بحران خاتم