کوچکترین موزه مردم شناسی ابرکوه برپا شد +تصاویر
به گزارش خبرنگار یزد رسا از ابرکوه، کوچکترین موزه مردم شناسی ابرکوه در اتاقی به مساحت ۱۲متر در منزل یک زوج فرهنگی، با دستان پرتوان حاج احمد امیدی و همسرش کبری اعظم آقازاده برپاشد.
حاج احمد امیدی در گفتگو با خبرنگار سروابرکوه می گوید: من این کار را با هدف ترویج فرهنگ، حفظ سنت ها و بازسازی مشاغل ابرکوه انجام دادم که مدت ۱۳ ماه به طول انجامید. آهنگری، سلمانی، انداربیل، نانوائی، خیاطی، شخم زدن زمین، درو کردن گندم و پختن نان براتی و حلیم امام حسین(ع)، مراسم عقد سنتی و … از جمله مشاغل و سنت هایی است که توانستم در این موزه کوچک بازسازی کنم.
امیدی افزود: شما می توانید بسیاری از آثار تاریخی ابرکوه مثل: گنبدعالی، یخچال گلی، قلعه های قدیمی، خزانه قدیمی و … را در کنار این موزه مشاهده کنید. در کنار این موزه کلکسیونی از انواع، صابون، کبریت، تسبیح، تیترهای روزنامه های قدیمی، مجموعه برگ های خشکیده انواع گیاهان جهت تدریس درس علوم و اشیایی که یاد و خاطره سالها پیش را زنده می کند و قدمت آنها بیش از یک قرن است.
قسمت قابل تامل موزه استاد امیدی، قسمتی است که خودش آن را "درب کوزه ای ها" نامیده است. این قسمت شامل چندین لوح تقدیر است که از طرف مسئولین کشوری و استانی و شهرستانی طی چندین سال به ایشان اعطا شده است. امیدی می گوید: زمانی که دیگر کسی به من و کارهایم اهمیت نمی دهد این لوح ها جز درب کوزه، به هیچ درد دیگری نمی خورد.
گفتنی است این هنرمند خوش ذوق ابرکوهی در کنار غرفه های موزه خود، آیات قرآنی مربوط به مشاغل و سنت ها را نوشته است.
مسئولین بعد از بازدید، گفتند: "عالی است" و رفتند…
حاج احمد در رابطه با مشقت های کارش گفت: من و همسرم ۸ ساعت در روز کار می کردیم، ایشان امور مربوط به خیاطی و دوختن لباس عروسک ها و خودم هم کار ساخت مجسمه و جمع آوری وسایل مورد نیاز را انجام می دادم. ماه ها وقت و هزینه صرف کردم. برای ساختن کوچک ترین چیز روزها وقت گذاشتم، برای تهیه رنگ ها و مواد اولیه ساخت موزه به چندین شهر سفر کردم. گاهی اوقات فروشنده ها با آگاهی از نیاز مبرم من اجناس خود را به چندین برابر ارزش واقعی می فروختند و من به هر قیمتی آنها را تهیه می کردم.
شاعر بزرگ ابرکوه بیان داشت: با صراحت ادعا می کنم که تا به حال هیچ کس چنین ابتکاری نداشه است و بعد از این هم نخواهد داشت. حتی خود من هم اگر بیمار نبودم و دستانم توان داشت دیگر نمی توانستم چنین کارهایی انجام دهم. عدم استقبال مسئولین سبب شد، شعله امیدی که در وجودم برای ساختن این موزه روشن شده بود خاموش شود. ابتدا تصور می کردم که می توانم تحولی در میراث فرهنگی به وجود آورم؛ ولی بعضی ها کورتراز این حرفها هستند و ناامیدی را در من زنده کردند.
مسئولین استانی و شهرستانی، همه و همه بازدید کرده و باگفتن: "عالی است" رفتند، بدون اینکه راهکاری جهت ثبت این موزه و آثار آن ارائه دهند و هیچ گونه حمایتی از سوی ارگان های ذی ربط صورت نگرفت.
انجام بیش از ۶۰۰ فعالیت هنری در طول نیم قرن
حاج احمد امیدی با داشتین یک فرزند معلول، طی نیم قرن گذشته بیش از ۶۰۰ نوع فعالیت از قبیل: شاعری، مجری گری، معلمی، عضویت در گروه آموزش، سخنران آموزش خانواده، داور شعر و سرود جشنواره ها، سرپرست اردو، عضو کانون مداحان و شاعران آیینی، عضو موسسه خیریه قمر بنی هاشم(ع)، مجری برنامه های شب شعر، مجری مراسم های استقبال از مسئولین کشوری و استانی و … انجام داده است.
امیدی در پایان تصریح کرد: کار مجری گری کاری بسیار دشواری است. در طی اجرای تمام برنامه های مجری گری، چه مراسم استقبال از مسئولین چه مراسم های شب شعر، حتی یک بار هم خطا و اشتباه نکردم.