گذشت و خود فریبی هوشمندانه اصلی ترین عوامل خوشبختی زوجین
به گزارش خبرنگار حوزه زنان یزد رسا، وکیل پایه یک دادگستری یزد در پاسخ به یکی از سؤالات مخاطبان در خصوص شرایط و ضوابط تعیین مهر و مقدار ،نوع و… بیان کرد: ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی اشعار می دارد : هرچیزی را که مالیت داشته و قابل تملیک باشدمی توان مهر قرارداد که در تشریح این ماده قانونی "مالیت داشتن مهر" و " قابل تملک بودن"، قابل ذکر است.
فاطمه بنادکیان افزود: در خصوص مالیت داشتن، شی ء مورد مهریه باید دارای ارزش مالی باشد مثلا یک قطره آب چون دارای ارزش مالی نیست نمی توان به عنوان مهریه قلمداد شود اما شرط دوم، قابل تملک بودن مهر است که زوجه بتواند بالتبع مهر مالکیت و اختیار دخل و تصرف را داشته باشد مثلا موقوفات و اموال عمومی را نمی توان به عنوان مهریه قلمداد نمود چون قابل نقل و انتقال نیست .
کارشناس مسایل حقوقی در ادامه این بحث در پاسخ به سوال خبرنگار مبنی بر اینکه آیا کار و نیروی انسانی می تواند به عنوان مهریه قلمداد شود؟ اظهار داشت : پاسخ مثبت است چون کار و نیروی انسانی از آن جهت که منفعت محسوب می شود می تواند مهریه قرار گیرد مثل آنکه زوج به عنوان مهریه تقبل نماید قرآن کریم را به زوجه آموزش دهد و منعی در آن نیست.
بنادکیان در پاسخ به اینکه مقدار و سقف مهریه چقدر است ؟ بیان نمود: مهری که با توافق طرفین معین می گردد( مهر المسمی ) از جهت حداکثر ، سقفی ندارد و زوجین به هر اندازه که بخواهند می توانند توافق بر آن نمایند لکن به این نکته باید توجه داشت که قانونگذار برای احترام به توافقات خصوصی سقفی را برای مهریه قلمداد نموده لکن دختران و زنان باید به این نکته توجه داشته باشند که مهریه زیاد ضامن خوشبختی و دوام زندگی نیست و تعامل ، تفاهم زوجین ، تلاش و گذشت ، گذشت، گذشت وگاهی مواقع ندیدن ، نشنیدن و نفهمیدن ظاهری به نوعی خود فریبی هوشمندانه عوامل اصلی موفقیت و خوشبختی زوجین در زندگی محسوب می شود.