یک عمر زحمت شهروند ابرکوهی یک شبه بر باد رفت/دادستان ابرکوه:پرونده ربا در ابرکوه با جدیّت در حال پیگیری است
به گزارش یزد رسا به نقل از سرو ابرکوه؛ این روزها با توجه به مشکلات اقتصادی موجود برخی از افراد برای رفع بدهکاریها و ایجاد شغل پردرآمد از بدترین راهکارها یعنی پولهای حرام و بادآورده ربا؛ برای امرارمعاش خانوادهها و فرزندان بیگناه خود، استفاده میکنند.
در شهرستان ابرکوه نیز این معضل گریبان گیر بسیاری از افراد شده است. یکی از شهروندان فریبخورده ابرکوه که به گفته خودش همه دار و ندارش را با واردکردن پول ربا به زندگی از دست داد حرف های شنیدنی برای گفتن دارد.
سوءاستفاده افراد رباخوار از وضعیت بد اقتصادی
وی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار سرو ابرکوه، در این خصوص اظهار کرد: افرادی در شهرستان هستند که دانسته یا ندانسته با سوءاستفاده از مشکلات اقتصادی موجود در جامعه و گرفتاریهایی که به هر نحو دامن برخی بدهکاران شخصی و بانکی را گرفته است، بهراحتی راه درآمد برای خود ایجاد میکنند.
مرد ابرکوهی گفت: این افراد سودجو در شهرستان با اخذ وثیقه و چک از افراد نیازمند، اقدام به پرداخت پول ربا با بهرههای بالا میکنند و دیگران را در دام شیوههای شیادی و کلاهبرداری خود گرفتار میکنند، تا جایی که تمام دارایی و مال و اموالشان بدین گونه به تاراج رفته و سیاهروزی برایشان باقی میماند.
این مرد مالباخته که زمانی چندین جوان و خانوادههایشان در مجموعه او فعال بودند و امرارمعاش میکردند، افزود: تا 2 یا 3 سال پیش خانه، باغ، زمین، ماشین و املاک دیگری داشتم که با آن امور زندگیام را میگذراندم، ولی در سایه غفلت و بیتدبیری برای رونق دادن کسبوکار، در دام افراد رباخوار افتادم و در قالب چکهای بانکی مبالغ میلیونی از آنها پول دریافت کردم.
با دستان خودم هیزم آتش کشیدن زندگیام را با پول ربا فراهم کردم
وی تصریح کرد: بنا بر قراردادهای فیمابین در قبال چکهای نقد شده، باید ماهیانه مبالغ سرسامآوری را به صاحبان چکها میدادم، افراد رباگیر زیرکانه چنانچه برخورد میکنند که چندین برابر طلب خود را، به اصلاح سود دریافت میکنند ولی درواقع اصل مبلغ چک را از افراد بدهکار، طلب دارند.
این فرد مالباخته گفت: آنها میخواهند کار خود را بهصورت قانونی انجام دهند که کسی معترض نباشد و فقط هدفشان بالاکشیدن اموال و داراییهای افراد نیازمند است. اگر میگویم آنها برای این است که چون نتوانستم زیر بار پرداخت پول ماهیانه نفر اول کمر راست کنم، مجدداً برای درست کردن کارها سراغ افراد دیگر میرفتم.
وی عنوان کرد: این روند طی 2 سال ادامه داشت تا اینکه متوجه شدم کل داراییهایم را در این جریان ازدستدادهام و اکنون هیچ چیزی برایم باقی نمانده است. پول ربا نهتنها زندگی خودم بلکه زندگی و روزگار فرزندان و اطرافیانم را سیاه کرد.
حتی از گرسنگی فوت شدید سراغ ربا نروید/ رباگیران زمانی که افراد نیازمند هستند سراغشان میروند
مرد ابرکوهی با تأکید بر اینکه شیوه افراد سودجو این است که بیشتر زمانی سراغ صیدهای خود میروند که میدانند نیازمند هستند، خاطرنشان کرد: بهوضوح دیدم آتشی که خدا بهواسطه ربا در قرآن وعده داده بود، چطور ذرهذره خودم هیزم آن را فراهم کردم و با آن زندگیام را سوزاندم، آن چنانکه دود این آتش چشمانم را برای دیدن زندگی آرام و بیدغدغه کم سوء کرده است.
وی تأکید کرد: نباید خودمان را گول بزنیم چون عواقب نحسی و حرامی این پولها دیر یا زود در زندگی نمایان میشود، خواهش میکنم التماس میکنم از همه مردم خصوصاً افراد جوان که تجربه کارکردن با این سرمایهها را ندارند و نتیجه آن را ندیدهاند، تحت هیچ شرایطی سراغ این افراد نروند، حتی اگر باید از گرسنگی فوت شوند پول ربا وارد زندگی خانواده بیگناه و فرزندان مظلوم خود نکنند.
روزی آتش ربا گریبان گیر خود رباگیران میشود/ مسئولین با جدیت با رباخواران برخورد کنند
مرد اغفالشده با اشاره به روایات و احادیث اذعان کرد: بارها شنیدهایم که وقتی بندهای در گناه غرق شود، نظر لطف خدا نسبت به او برمیگردد و آنقدر آن شخص را نعمت میدهد که خدا را فراموش میکند، که این حکایت ربا گیرندهها است و مطمئن باشید آخر روزی آنها هم گرفتار آتش سوزاننده پولهای ربا خواهند شد.
وی در ادامه حرفهای خود درخواست کرد: ازآنجاییکه خداوند در قرآن کریم؛ رباخواری را امری حرام و اعلانجنگ باخدا و رسول میداند، که سرانجام مرتکبین آن آتش است، لازم است مسئولین شهر در این راستا اقدام کنند و موجبات این امر حرام را در برخورد جدی با عاملین، جمع کنند.
از 6 ماه تا 3 سال حبس تا ۷۴ ضربه شلاق بخشی از جزای عاملان معاملات ربوی است
خبرنگار سرو ابرکوه، در ادامه این گزارش نظر محمدحسین ابراهیمی دادستان عمومی و انقلاب ابرکوه، را جهت رسیدگی به پروندههای این حوزه و شکایت افراد اغفالشده جویا شد.
ابراهیمی اظهار کرد: «ربا» در اسلام حرام بوده و هرگونه توافق ربوی بین ربادهنده، ربا گیرنده و کسی که معامله ربوی را واسطه میشود، باطل و بلااثر است. ازنظر حقوقی، قرارداد ربا بین طرفین باطل است و اگر طرفین به تعهدات خود عمل نکنند، به دلیل «نامشروع بودن جهت معامله» طبق ماده 190 قانون مدنی، این معامله صحیح نیست.
دادستان عمومی و انقلاب ابرکوه ادامه داد: فراتر از جنبه حقوقی، ازنظر کیفری هم، اگر معامله ربوی بین طرفین اثبات شود، قانونگذار آن را جرم میداند.
وی گفت: بر اساس ماده 595 قانون مجازات اسلامی، «هر نوع توافق بین دو یا چند نفر تحت هر قراردادی از قبیل بیع، قرض، صلح و امثال آن که جنسی را با شرط اضافه با همان جنس مكیل و موزون معامله نماید و یا زاید بر مبلغ پرداختی، دریافت نماید ربا محسوب و جرم شناخته میشود. مرتكبین اعم از ربادهنده، ربا گیرنده و واسطه بین آنها علاوه بر رد اضافه به صاحبمال به شش ماه تا سه سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق و نیز معادل مال مورد ربا بهعنوان جزای نقدی محكوم میگردند.»
در موارد اضطرار تنها ربا گیرنده مجازات میشود
ابراهیمی تصریح کرد: بهبیاندیگر، قانونگذار برای سه دسته از افراد مجازات تعیین کرده و آنها را مجرم دانسته است. اول کسی که ربا میدهد، دوم کسی که ربا میگیرد و سوم کسی که واسطه بین ربا گیرنده و ربادهنده میشود.
این مقام قضایی خاطرنشان کرد: شاید این سؤال پیش بیاید که اگر فردی از روی ناچاری اقدام به اخذ ربا کند، آیا بازهم مجرم است؟ در پاسخ به این سؤال میتوان گفت قانونگذار، اضطرار ربا گیرنده را از مصادیق رافع مسئولیت کیفری برای وی قلمداد کرده است.
وی عنوان کرد: برای مثال، فردی برای تهیه هزینه عمل جراحی فرزندش، مبلغی را با احتساب بهره آن، گرفته و ربا پرداخت کرده است؛ در اینجا بهواسطه اضطرار در پرداخت ربا، شخص ربا گیرنده مجرم نیست و تنها ربادهنده مجرم قلمداد میشود و باید مجازات شود.
پروندههای ربا در ابرکوه با جدیّت در حال پیگیری است
ابراهیمی در پایان با اشاره به پروندههایی که در دست بررسی است، تأکید کرد: موضوع جرم ربا در شهرستان ابرکوه با جدیّت پیگیری میشود و در ظرف چند ماه آینده با رباخواران برخورد سخت به عمل خواهد آمد.
دادستان عمومی و انقلاب ابرکوه گفت: ضمناً با هماهنگی دادگاه آرای صادره در خصوص پروندههای ربا به همراه اسامی افراد در روزنامهها و سایتهای اطلاعرسانی شهرستان درج خواهد شد.
انتهای پیام/ ف