۳۰ درصد دانشآموزان استان یزد اضافه وزن دارند
به گزارش یزدرسا، آموزش و پرورش سیاستهایی در سند تحول مطرح کرده است، که موضوع سلامت و توانایی جسمی دانشآموزان در این سند مورد توجه جدی است.
در این سند چشماندازها و هدفهای کلانی برای نشاط و سلامت جسمانی دانشآموزان، حفظ و ارتقا سلامت فردی و پاسخدهی به نیازهای جسمی و روانی دانشآموزان از جمله ورزش و تفریحات سالم فردی و گروهی تاکید شده است.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت 2 تا 9 درصد هزینه سلامت جوامع مختلف سهم پیامدهای چاقی میشود و در دهههای اخیر با افزایش دو برابری روبهرو بوده است.
در راستای ارتقاء سطح سلامت دانش آموزان برنامههای متنوعی از قبیل المپیادهای ورزشی درون مدرسهای، مدرسه پویا، ورزش صبحگاهی، کانونهای ورزشی، انجمنهای ورزشی، سفیران سلامت، آموزش تغدیه سالم و ارائه مکملهایی از قرصهای آهن و ویتامین D توسط آموزش و پرورش اجرا شده است.
با توجه به تغییرات غلط در سبک زندگی خانوادهها، لازم است برنامهها و مداخلات بیشتری برای افزایش فعالیت بدنی برای سلامتی و پیشگیری از چاقی در بین دانشآموزان انجام شود یکی از این برنامهها اجرای طرح کوچ است.
مصطفی خلیلی اظهار داشت: طرح کوچ یا کنترل وزن و چاقی در دانشآموزان با رویکرد ترویج سبک زندگی فعال و سالم در دانشآموزان انجام میشود.
سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت استان یزد ادامه داد: پیرو بخشنامه اولیه طرح کوچ که ابتدای مرداد ماه از سوی وزارت دریافت شد، 26 مهر ماه همزمان با هفته تربیت بدنی در سراسر کشور این طرح کلید میخورد و برای اولین بار تمام 270 هزار دانشآموز استان یزد قد و وزنشان اندازهگیری و در سیستم ستاد بارگذاری میشود.
وی گفت: در مدت چهار تا پنجم ماه مراقبین سلامت، مربیان تربیت بدنی، آموزگاران و مدیران در دو معقوله تحرک بدنی و تغدیه سالم با دانشاموزان کار میکنند و مشاوره میدهند.
خلیلی تصریح کرد: در ابتدای سال تحصیلی مبنا بر حضور دانشآموزان در مدارس بود، اما اکنون یک هفته کلاسها غیرحضوری شدند و ما از ابتدای هفته آینده که باز هم مدارس حضوری میشوند، بر طبق گروهبندیها و دستهبندی زوج و فرد در مدارس قد و وزن اندازهگیری میشود یا در منازل با کمک والدین این کار انجام میشود.
وی اظهار داشت: آمار چاقی دانشآموزان تا بهمن 98 نشان داد که 30 تا 35 درصد دانشآموزان استان دچار اضافه وزن هستند، امیدواریم خانوادهها در اجرای این طرح همکاری لازم را داشته باشند.
سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت با اشاره به اینکه طرحی در جامعه موفق میشود که خانوادهها در آن پای کار باشند، افزود: برای رسیدن به هدف این طرح که کاهش وزن سه درصد دانشآموزان تا اردیبهشت 1400 است نیازمند همکاری خانوادهها هستیم.
خلیلی عنوان کرد: در پایش سه مرحلهای که از مهر 99 تا اردیبهشت 1400 انجام میشود، امیدواریم سه درصد از دانشآموزان که اضافه وزن دارند کاهش یابد.
وی ادامه داد: اگر کرونا نبود و فضای خوبی از جمله سالنها، استخرها و مجموعههای ورزشی در دسترس بود پتانسیل بیشتری برای کاهش آمارِ تعداد افراد دارای اضافه وزن داشتیم.
سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت با اشاره به اینکه 190 محتوای درس تربیت بدنی ورزش توسط آموزش و پرورش برای دانشآموزان در خانواده تولید شده و در اختیار خانوادهها است، گفت: امیدواریم با تغییر نگرش مردم در سبک تغذیه بتوانیم در راستای تحقق سند تحول حرکت کنیم.
امیدواریم این پروژه بتواند ضمن ترویج فعالیت، حرکت، شادابی و نشاط در مدارس در پرورش نسل مورد انتظار نقش موثری ایفا کند، تا دانشآموزان از هر نظر دارای سلامتی، رشد، پیشرفت و ارتقا معنوی باشند./تسنیم
انتهای پیام/