ID : 19981314
کشف ابعاد تازه ایی از تاسیس کارخانه سیگار؛

"بریتیش امریکن توباکو bat" محصول دلالی یک خاندان/ نمازی ها در زندان؛شبکه پیچیده اقتصادی سیاسی درحال فعالیت


خاندان نمازی از دوره کارگزاران وارد عرصه اقتصادی کشور شدند و یکی از دلالی های آنها با شرکت بریتیش امریکن توباکو bat بوده است.

به گزارش یزدرسا به نقل از گروه سیاسی «تیتریک»،کمتر کسی در ایران است که اخبار سیاسی کشور را رصد کند و طی چند سال اخیر نام خاندان نمازی و به خصوص سیامک نمازی را نشنیده باشد. البته این خانواده آنقدر معروف هستند که شاید دیگر  نیاز به معرفی نداشته باشند اما مختصر اشاره ای به آن خواهیم داشت.
محمد باقر نمازی از سیاست مداران دوره پهلوی، استاندار خوزستان و معاون وزارت کشور دوره طاغوت بوده است که با وقوع انقلاب از ایران خارج شده و بلافاصله در سازمان ملل و برخی نهاد های بین المللی وابسته به امریکا شروع به فعالیت می کند.

/////

در سال 1372 و هم زمان با دولت سازندگی به عنوان مشاور امور جامعه مدنی سازمان ملل به ایران باز می گردد و همراه با آن مجموعه ای موسسات مطالعاتی و اقتصادی، آموزشی در زمینه های اقتصادی و انرژی و تجاری و... شکل می گیرد.
عضویت و ارتباط گسترده با نهادهای وابسته به سازمان ملل، ارتباط با گری سیک و عضویت در پروژه گلف2000، ارتباط نزدیک با آلن ایر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، مرکز CIPE و جان سولیوان مدیر موسسه، ارتباط با بنیاد فورد و موسسه نایاک(لابی ایرانیان مقیم آمریکا) نمونه ای از ده‌ها فعالیت مستمر و هدف مند این فرد به منظور تحقق اهداف سازمان‌های جاسوسی و لابی‌های سیاسی ضدانقلاب درایران بوده است.
در همین دوره وی شرکت آتیه بهار را با مدیریت پسرش سیامک نمازی تاسیس می کند تا در زمینه های بسیار متنوعی اقدام به فعالیت کند از جمله مشاوره اقتصادی به شرکت‌های تجاری با تمرکز بر بازار ایران و ارائه خدمات مشاوره‌ای در حوزه‌های نیروی انسانی، استراتژی‌، حقوق و منابع انسانی .

/////

اما آتیه خیلی زود به دلال و واسطه ورود شرکت‌ها و برندهای خارجی به کشور تبدیل شد و همزمان با راه‌اندازی بخشی تحت عنوان «مشاوره راهبری صنعت نفت ایران» با ارتباطاتی که با مسؤولین وقت وزارت نفت و همچنین شرکت‌های نفتی چندملیتی داشت، در این حوزه نیز به دلالی مشغول شد.

بابک نمازی دیگر فرزند محمد باقر چندان فعالیتی خارج از چارچوب گروه آتیه نداشته است، اما در همین چارچوب توانسته است با نفوذ به یکی از نهادهای مهم نظارتی کشور و با استفاده از ارتباط خوب و سنتی نمازی‌ها با مهدی هاشمی، تدوین برخی از قوانین این نهاد از جمله قانون سرمایه‌گذاری خارجی آن را در دست بگیرند.  این ارتباطات تا سال 88 ادامه داشت و در لایه‌های بالایی حوادث آن سال و کمک‌های مالی و فکری به حامیان فتنه ادامه پیدا کرد. «بیژن خواجه‌پور» همسر پری نمازی از جمله بازداشت‌شدگان حوادث سال 88 است. او نیز در همکاری با تیم مهدی هاشمی در ایام پس از انتخابات قسمتی از مدیریت فتنه را از انگلیس بر عهده داشت. پس از فرار مهدی هاشمی از کشور، خواجه‌پور وارد ایران و بلافاصله هم بازداشت شد. البته این حلقه آن‌قدر نفوذ و قدرت داشتند که خیلی زود خواجه‌پور را آزاد و برای همیشه راهی ژنو کنند.(مشرق)


شرکت‌های گروه آتیه بهار با استفاده از مجموعه اقمار شرکت های وابسته و منسجمی که شکل داده بود توانس در حوزه های مختلفی وارد شود و رابط بسیاری از کمپانی های بزرگ غربی شود. این گروه همزمان با پیش‌برد اهداف آموزشی در حوزه‌های خانواده، فرهنگ و اجتماع، در زمینه نفوذ اقتصادی نیز بیش از دو دهه سابقه فعالیت دارد و خود را به تنها کانال یا یکی از معدود کانال‌های ورود شرکت‌های خارجی به اقتصاد ایران تبدیل کرده است.
«نمازی ‌ها کسانی هستند که به واسطه رانت اطلاعاتی- اقتصادی دوره کارگزاران، به محض بازگشت از آمریکا به کشور، لابی دلالی وسیعی را در کشور به راه انداختند. به نحوی که تقریبا اکثریت قریب به اتفاق شرکت‌های سرمایه گذار نفتی چون استات اویل، BP ،شل، OMV؛ شرکت‌های دارویی مهمی مانند گلاکسو اسمیت کلاین، شرینگ، بایر، سانوفی اونتس و فاربو؛ صنایعی همچون کاترپیلار، دایملر کرایسلر، ،تویوتا، میتسوبیشی، هوندا، رنو، بی ام و؛ صنایع مخابراتی مثل MTN، نوکیا، ودافون، زیمنس؛ صنایع غذایی همچون نستله، صافولا، هوکلند، میگراس، تتراپک و شرکت چندملیتی دخانیات بریتیش امریکن توباکو به واسطه خدمات دلالی آن‌ها به بازار ایران راه یافته اند. و کیست که نداند چنین غولی‌های چندملیتی بدون حمایت لابی ثابت دولتی شکل گرفته در دولت هاشمی رفسنجانی هرگز امکان نداشت جملگی به صورت واحد، شرکت گمنام و تازه تاسیس نمازی ‌ها را برای استخدام نیرو، مشاوره حقوقی، تامین اعتبار مالی، بازاریابی، کسب اطلاعات و آموزش کادر برگزینند! هم اکنون سالهاست گروه آتیه، بدون سر و صدا بر بام اشراف اطلاعاتی کشور ایستاده است. چرا که از اطلاعات پیامک‌های اپراتورهای مخابراتی کشور گرفته تا مجموعه داده‌های قریب به اتفاق بانک ‌ها و موسسات مالی – اعتباری کشور را به واسطه انبوه مشتریان دولتی و نیمه دولتی خود در اختیار دارد. گروه آتیه علاوه بر تاثیر گذاری بر فرهنگ جامعه به واسطه در دست داشتن بزرگ ترین شبکه اشتغال کشور و تعیین شرایط دلخواه و قابل بحث استخدام در شرکت‌های چندملیتی متنوع، مدیریت مجموعه بسیار بزرگ و بی نظیری از سازمان‌های مردم‌نهاد را هم به واسطه همکاری مستقیم با برنامه عمران سازمان ملل و سایر زیرمجموعه‌های بین‌المللی همچون یونیسف، UNHCR، JETRO، IFC و صلیب سرخ جهانی و سازمان جهانی جمعیت برعهده دارد!»(کیهان)

/////

/////

بررسی ارتباطات و فعالیت های خاندان نمازی در ایران از قبل از انقلاب تاکنون قطعاً در یک نوشتار و مقاله امکان پذیر نیست. اما مختصراً به آن اشاره ای داشتیم و علاقمندان به پیگیری را به تعداد بسیار زیاد مقالاتی که در این زمینه تهیه شده ارجاع می دهیم.
اما نکته نهای و بسیار مهمی که در گزارش اخیربه دنبال آن بودیم این است که اولاً نقش خاندان نمازی در پیگیری و ایجاد پروژه نفوذ در کشور دیگر برای هیچ کسی پوشیده نیست که البته به درایت و تیزبینی دستگاه های امنیتی و با دستگیری دو نفر از این خاندان امیدواریم متوقف شود.
ثانیاً در دوره ای که این ها در کشور فعالیت می کردند مجموعه و شبکه وسیعی از بنگاه های تجاری و اقتصادی شکل گرفته است که نیازمند دقت فراوان در اهداف و ادامه فعالیت های آنان است. درست است که سرشاخه های این باند و گروه دستگیر شده اند اما بسیاری از پروژه ها و نزدیکان آنها هنوز در کشور فعالیت می کنند و چه بسا همان هدف ضربه زدن به ملت را در سر خود می پرورانند.
از جمله همین نزدیکان(همان طور که در خبر کیهان نیز به آن اشاره شد) شرکت بریتیش آمریکن توباکو دومین تولید کننده سیگار در جهان است. این شرکت با ارتباط و استفاده از دلالی افرادی چون نمازی ها به حوزه اقتصاد کشور وارد شده و در زمانی که نمازی ها در زندان به سر می برند کارخانه تولید داخلی خود را در فروردین امسال افتتاح می کنند. این نشان دهنده آن است که با وجود از بین بردن سر شاخه های اصلی این باند، شرکت ها به کار خود مشغول اند و بدون هیچ محدودیتی کار خود را پیش می برند./////

بریتیش امریکن توباکوBAT همان طور که در یادداشت های دیگر نیز به آن اشاره شد از سالها پیش متهم بوده که در انتخابات های ایران (سال88) سرمایه گذاری می کرده و با مسئولین رده بالای کشور(مثلاً رئیس سابق بانک مرکزی و سفیر ایران در لندن) ارتباطات گسترده ای داشته امروز نه به عنوان وارد کننده، بلکه به عنوان تولید کننده در کشور حضور پیدا میکند تا نه فقط منافع مالی و اقتصادی خود را تامین کند بلکه اهداف سیاسی کسانی چون نمازی ها و اربابان آمریکایی آنها را در چهت ضربه با انقلاب اسلامی پیگیری کند.

انتهای پیام/ص




summary-address :
Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.