#تحریمیم_می فهمی؟!
یزد رسا به نقل از نسیم صادق؛ آقای روحانی در کنفرانس مطبوعاتی اخیر گفت نسبت به مذاکرات دلواپس نیست و امیدوار است. او میگوید از جیب و به هزینه مردم شعار ندهید. منتقدان را متهم میکند که از جیب مردم بیخبرند و از تحریمها سود میبرند و کذا و کذا. پس از گذشت 22 ماه از روی کار آمدن دولت و اکنون که می توان گفت این دولت به نیمه راه خود رسیده باید جهت گیری ها و سیاست های دولت را در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مورد واکاوی قرار داد.
حسن روحانی که با شعار رفع 100 روزه مشکلات اقتصادی رای مردم را به سبد گفتمان اعتدال خود ریخت، امروز پس از گذشت نیمی از عمر دولت شاهد آن هستیم که وی برای برون رفت از مشکلات اقتصادی موجود به حربه های مختلفی متوصل شده تا آنجا که در جدید ترین اظهار نطر خود پس از مرتبط کردن تحریم ها با آب خوردن مردم، جلوگیری از افزایش مجدد قیمت های "مواد خوراکی" را نیز به تحریم ها ربط داد.
روحانی روز گذشته درباره جیب مردم نیز اظهارنظر کرد. او که چند روز پس از پیروزی در انتخابات 24 خرداد 92 گفته بود تورم با جیب مردم باید محاسبه شود؛ در نشست خبری خود در روز شنبه، با اعتراض روزنامه قدس مواجه شد.
در این نشست خبری روحانی پس از ارائه توضیحاتی در خصوص رابطه گرانی و تورم با یادآوری این جمله معروف خود از خبرنگار روزنامه قدس مواجه شد که "به جای ارائه آمار بهتر است با توجه به گرانیهای اخیر، با معیار جیب، با مردم سخن گفته شود."
مرتبط کردن جیب مردم با تحریم ها، ارتباط دادن آن با آب خوردن مردم و همچنین بیان این نکته که با رفع تحریم ها از افزایش قیمت های اقلام خوراکی جلوگیری می شود مباحث جدیدی است که در روزهای آغازین دولت اعتدال و به خصوص در فرصت تبلیغات انتخاباتی دولت از آن خبری نبود.!
البته اظهار نظر هایی که هر روز به حجم آن نیز اضافه تر می شود با واکنش هایی از سوی مردم در دنیای مجازی مواجه شده است؛ راه اندازی کمپین های #تحریمیم_می فهمی؟! و همچنین منتشر شدن ده ها مطلب -طنز تلخ- سیاسی خود به خوبی روایت گر چشمان باز مردم و واکنش آن ها به شعار ها و رفتار امروز دولت است.
روحانی همچنین در نشست خبری خود، افزایش قیمت حاملهای انرژی و عدم واریز مابهالتفاوت آن به حسابهای سرپرست خانوار را به خاطر تحریمها دانست. او در اینباره گفت دولت بیشتر از 10 هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد و این کسری به خاطر «تحریم» است و به همین دلیل مابهالتفاوت افزایش قیمت حاملهای انرژی از جمله بنزین و گازوئیل به حساب دولت واریز میشود تا این کسری را جبران کند. بر این اساس، توجیه دولت برای عدم واریز مابهالتفاوت افزایش قیمت حاملهای انرژی به حسابهای مردم، باز «تحریم» است!
بدور از هرگونه پیش داوری و تنها با مرور ادبیات متفاوت دولت پس از 22 ماه فرصت برای خدمت، می توان نتیجه گرفت که عملا دولت تدبیر و امید راه رسیدن به تمام آمال و آروزهای خود را در گرو حصول توافق در مذاکرات می داند و حل هرگونه مشکلی در کشور را تنها و تنها رفع «تحریم» قلم داد می کند.
دولتی که دیگران را به بی خبری از جیب مردم متهم می کند و هر روز با شعارهایی این چنین سعی در پنهان کردم عدم کارایی خود در حل مشکلات را دارد، چگونه خود از جیب مردم با خبر است که هر ماه واریز یارانه مردم را به خواست خود- چند روز به عقب می اندازد.؟!
ابوالفضل دهقانی اشکذری