15هزار زوج در مرکز ناباروری یزد پذیرش شدند/یزد؛ پایگاه درمان ناباروری کشور
به گزارش یزدرسا، فرزند آوری از آرزوها و لذتهای همه زوجهای جوان است که در صورت تأخیر در آن با احساس ناکامی مواجه میشوند. مدیر پژوهشکده بینالمللی علوم تولیدمثل یزد بهعنوان قطب درمان ناباروری کشور تلاش میکند تا طعم شیرین فرزند آوری را به زوجهای نابارور بچشاند.
پژوهشکده بینالمللی علوم تولیدمثل یزد در سال 1368 به همت و پیگیری جمعی از متخصصین دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و به دنبال ارائه طرح تحقیقاتی «بررسی میزان موفقیت لقاح خارج رحمی در زوجهای نابارور» تأسیس شد.
هدف از شکلگیری چنین مرکزی در ابتدای امر پایهگذاری تکنولوژی برتر در درمان ناباروری بود که برای درمان مجبور به مسافرت به کشورهای اروپایی بودند.
«دکتر علیمحمد عبدلی» مدیر و معاون پژوهشکده تولیدمثل یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری یزد، مرکز تحقیقاتی بیولوژی سلولهای بنیادی و مرکز تحقیقاتی سقط، 3 مرکزی هستند که در پژوهشکده علوم تولیدمثل یزد فعالیت میکنند و از ابتدای سال 1396 بهعنوان پژوهشکده به فعالیت خود ادامه میدهند.
وی با بیان اینکه بهطور متوسط سالانه حدود 12 هزار زوج جهت درمان به این مرکز مراجعه کردهاند، گفت: در سال گذشته بالغبر 15 هزار زوج نابارور از داخل و خارج از کشور در یزد و قطب درمان ناباروری یزد پذیرششدهاند.
عبدلی با اشاره به اینکه بیشتر زوجهای نابارور، به یزد و مراکز درمانی این شهر برای ناباروری مراجعه کردهاند و بیش از 30 درصد آنها موفق به شهر خود بازگشتهاند، تصریح کرد: بیش از 90 درصد بیماران از خارج از یزد و غیربومی هستند و یک تا دو درصد مراجعهکنندگان به مرکز ناباروری از خارج کشور هستند.
وی افزود: از تمام استانهای کشور بهویژه از جنوب و جنوب شرق کشور و از کشورهای همجوار بهویژه عراق مراجعهکننده داریم.
معاون پژوهشکده تولیدمثل یزد در مورد بیمه و طرحهای حمایتی از زوجین نابارور خاطرنشان کرد: از سال 95 پرداخت بسیاری از هزینهها در درمان ناباروری موردقبول بیمه قرارگرفته است؛ همچنین با اجرای طرح حمایت از زوجهای نابارور دولت حدود 85 درصد از هزینههای دن را میپردازد.
وی ادامه داد: اجرای طرح حمایت از زوجهای نابارور و تحت پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات باوری باعث شد تا رشد 2 برابری را در میزان مراجعهکننده داشته باشیم و زوجهایی که شامل این طرح بودند به سمت مراکز ناباروری سرازیر شدند.
دکتر عبدلی عمده دلیل مراجعه اغلب زوجهای نابارور به یزد را قیمتهای مناسب درمانی و آمار موفقیت بالا عنوان کرد و افزود: مکانیسم درمان در برخی از کشورها بین 12 تا 15 هزار دلار هزینه دارد اما در مرکز درمانی ناباروری یزد زیر 2 هزار دلار است.
معاون پژوهشکده تولیدمثل یزد با اشاره به موفقیتهای چشمگیر این پژوهشکده تصریح کرد: بسیاری از اولینها درزمینهٔ درمان ناباروری از آن پژوهشکده تولیدمثل یزد است؛ بهعنوانمثال تولد اولین نوزاد حاصل از تکنیک ivf و تولد اولین نوزاد حاصل از تکنیک ivm در ایران در کارنامه این پژوهشکده به ثبت رسیده است.
وی با تأکید بر ضرورت جدی گرفتن مقوله توریسم درمانی اذعان کرد: باید زیرساختهای توریسم درمانی فراهم شود؛ مثلاً پرواز مستقیم به یزد وجود داشته باشد؛ باید باور کنیم که توریسم درمانی یک حرکت تأثیرگذار در آینده مملکت است.
مدیر پژوهشکده بینالمللی علوم تولیدمثل یزد خاطرنشان کرد: امکانات رفاهی در حد بضاعت فراهم کردهایم اما با کمبود فضای فیزیکی مواجهیم؛ البته محل مناسبی در حدود 15 هزار مترمربع کنار بیمارستان شهید صدوقی در حال آمادهسازی است که در حال حاضر کارهای پایهریزی و اسکلتبندی آن انجامشده است.
انتهای پیام/ش