18 سال است با تولیدات خانگی زندگی خود و دو فرزندم را تأمین میکنم/ برای محصولاتخانگی بازار فروش متمرکزی وجود ندارد
به گزارش یزدرسا به نقل از سرو ابرکوه، مریم مولود پور یکی از بانوان کارآفرین ابرکوهی است که سرپرست خانواده بوده و با تهیه تولیدات خانگی مخارج زندگی خود و 2 پسرش را تأمین می کند.
مولود پور در رابطه با وضعیت کنونی زندگی خود اظهار کرد: متولد سال 1350 و دارای 2 فرزند پسر (یکی فوق لیسانس عمران است و دیگری تازه دیپلم گرفته است) هستم. 18 سال قبل همسرم که در یک مرغدار کار می کرد به علت عارضه ایست قلبی فوت کرد و از آن زمان سرپرستی و بزرگ کردن دو بچه 7 و یک ساله بر دوش من افتاد.
کارم را با درست کردن ترشی و پخت نان شروع کردم
وی تصریح کرد: از آنجایی که برای گذراندن زندگی هیچ راه درآمد و سرمایه ای نداشتیم، خودم شروع به کار در خانه کردم و با درست کردن ترشی های سنتی، خیارشور، پختن نان و ... هزینه زندگی و تحصیل فرزندانم را تأمین می کردم.
این بانوی کارآفرین ادامه داد: زندگی را به سختی می گذراندم تا اینکه خواهرم پیشنهاد راه اندازی یک شرکت برای تولید و عرضه محصولات خانگی را داد. اما از آنجایی که راه اندازی شرکت برابر بود با پرداخت مالیات و درآمد ما به اندازه ای نبود که بتوانیم مالیات هم پرداخت کنیم، پس از طی مراحل مختلف اداری از این کار منصرف شدیم.
مولودپور اذعان کرد: کارم را در خانه با تهیه ترشی، خیارشور، پرّه زردآلو، خشک کردن زعفران، لواشک، گوجه سبز، گرفتن آب لیمو، آب غوره، رب گوجه و ... ادامه دادم. اما چون محیط خانه برای این کار کافی نبود مبلغ 150 میلیون ریال وام به نام پسرم گرفتم و با آن یک انبار درست کردم.
سال گذشته 100 کیلو لواشک خانگی تهیه کردم
وی در رابطه با چگونگی تهیه مواد اولیه، افزود: برای خرید زردآلو و آلوچه با باغداران صحبت می کنم و اگر قیمت آنها مناسب باشد، برایم می فرستند و من هم یا کرایه آن را پرداخت می کنم و یا هر کدام از تولیدات خودمان را که بخواهند به آنها می دهم. سال گذشته من و خواهرم بیشتر از 100 کیلو لواشک خانگی کردیم اما امسال به خاطر گرانی مواد اولیه، نتوانستیم به اندازه سال قبل تولید داشته باشیم.
این بانوی سرپرست خانواده، گفت: اکثر بانوان روستا در فصل برداشت زردآلو محصولات خانگی تهیه می کنند که این خود یکی از راه های تحقق اقتصاد مقاومتی است. اما هیچ بازار فروش متمرکزی برای ارائه محصولات وجود ندارد و ما هم معمولا محصولات را از طریق اطلاع رسانی دوستان و آشنایان می فروشیم. محصولاتی که ما در خانه تهیه می کنیم حتی به خارج از کشور هم ارسال شده است؛ چرا که همیشه در بهترین شرایط بهداشتی و با بهترین کیفیت تهیه می شود.
برای تهیه دستگاه به وام نیاز دارم
مولود پور با بیان اینکه تا کنون از کسی کمک نگرفته و خودش برای بزرگ کردن فرزندانش تلاش کرده است، یادآور شد: به علت وضعیت نامطلوب اقتصادی و درآمد ناکافی نتوانستم اقساط وامی که برای ساخت انبار گرفته بودم پرداخت کنم و روز به روز سود بانکی به آن افزوده شد؛ امروز هم چون دیگر توانایی جسمی کافی برای انجام برخی از کارها(گرفتن رب گوجه، آب غوره و ...) با دست، را ندارم، مجبورم که دو دستگاه برای این کارها خریداری کنم.
وی در همین راستا افزود: هزینه خرید دو دستگاه مذکور حدود 100 میلیون ریال است که برای گرفتن آن به بانکی که در ابرکوه شعبه ای ندارد و نزدیک ترین شعبه آن در یزد است، معرفی شدم که آنها هم برای تضمین بازپرداخت هر قسط از من یک برگ چک می خواهند. اما هم رفت و آمد و هم دادن برگ چک برای زنی که خود سرپرست خانواده می باشد بسیار سخت است و من از عهده آن بر نمی آیم.
مولودپور در خاتمه تأکید کرد: اگر مسئولین حمایت کنند و حداقل این وام را از طریق بانکی که در ابرکوه شعبه دارد در اختیار من قرار دهند، می توانم این دستگاه را خریداری کنم.
انتهای پیام/م.ف
Related Assets:
- پرداخت 15هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید در استان یزد/ فرایند صدور مجوز سرمایهگذاری در استان کاهش یابد
- نقش مؤثر بانوان در هدایت جامعه بهسوی رشد و کمال
- تولید ژلاتین خانگی برای نخستین بار در استان یزد/ اشتغالزایی برای 30 نفر در گرو همراهی مسئولان
- نبود مکان عرضه محصولات؛ مشکل اصلی کسبوکارهای خانگی/ رونق مشاغل خانگی چرخ اقتصاد را به حرکت درمیآورد
- مشاغل خانگی گنجی پنهان در اقتصاد کشور/ در صورت حمایت مسئولین می توانستم برای نیازمندان شغل ایجاد کنم